fbpx

Je bekijkt de reis:Twee Eilanden Trail Sardinië

Boek direct

Wat ga je doen

Ga paardrijden over de mooiste stranden van Sardinië! Op deze ruiterreis rijdt je op twee prachtige eilanden. Je galoppeert over hagelwitte stranden en langs eeuwenoude ruïnes. Je gaat het binnenland in, waar je nauwelijks andere toeristen tegenkomt, en geniet van heerlijke Sardinische maaltijden. Sardinië heeft maar liefst 9 tot 10 maanden zon per jaar! De perfecte bestemming voor een strandvakantie te paard. Je rijdt iedere dag op een ander deel van de eilanden zonder dat je steeds je koffer in en uit hoeft te pakken!

Twee Eilanden Trail Sardinië

  • Galopperen op het strand
  • Heerlijk eten
  • Fijne paarden
  • Bijzondere natuur
Inbegrepen: transfer, accommodatie, alle maaltijden, paardrijden volgens programma.
Niet inbegrepen: vluchten, drankjes en fooien.
Vanaf:
€ 1690,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Je reis begint!

Na aankomst op het vliegveld wordt je opgehaald en naar het hotel in Sant’Antioco gebracht. Je dineert in een restaurant in de buurt waar je kennis maakt met de rest van de groep en de plannen voor de week bespreekt.

Dag 2 – Blauwe luchten

Na het ontbijt maak je kennis met je paard voor de rest van de week. De eerste rit gaat de zoutmijnen van St. Antioco. Je rijdt door de rivierbedding naar het dorpje Palmas Vecchio. Hier bezoek je een prachtige kerk van meer dan 1000 jaar oud. Daarna ga je verder naar het meer van Tratalias. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de omgeving en de zee in de verte. Op de terugweg van het meer rijd je langs een middeleeuws dorpje en door groene velden. Je dineert in een lokaal visrestaurant.

Dag 3 – Zee en geschiedenis

Vandaag ga je op het eiland St. Antioco rijden. De paarden worden met de vrachtauto gebracht. Je stapt in het zadel voor een rit over het prachtige strand van Maladroxia. De rit gaat door de heuvels naar de zuidkust van het eiland. Je rijdt langs een 700 jaar oude toren en langs mooie baaien. Afhankelijk van het getij rijd je over rotsen of zandstranden. Onderweg heb je een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee. Na een picknick lunch ga je verder het binnenland in, naar de vallei van Cannai en terug naar het startpunt. Je dineert vandaag in een Agriturismo waar lokale gerechten vor je klaar gemaakt worden.

Dag 4 – Brede horizon

Na het ontbijt stap je op je paard voor het volgende deel van de route. Je rijdt vandaag aan de westkust van St. Antioco. De start van de rit is bij de fontein van Cannai, een eeuwenoude drinkplaats in de vallei. Je rijdt verder langs de ruïnes van Su Semafuru. Deze plek werd gebruikt om de vallei van Palmas te bewaken. Vanaf de heuvel heb je een prachtig uitzicht op de zee. De volgende stop is het dorp Grutti’e Acqua en de grot in Su Niu’e su Crobu. Volgens de lokale legendes zou in deze grot een reus hebben gewoond. Daarna ga je naar de prachtige baai van Calasapone. Hier zie je de mooiste zonsondergangen. Je dineert in een visrestaurant.

Dag 5 – Hoog(s)tepunt

De rit van vandaag gaat door de bergen. Onderweg heb je een prachtig uitzicht over de kleine eilanden rond Sardinië. Je rijdt in de Crobu bergen en beklimt de berg van Seurgiu op 400 meter hoogte. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de zee en het St. Antioco eiland waar je gister reed. Je gaat verder door groene velden en zachte zandpaden. Vandaag eet je in een pizzeria.

Dag 6 – Eeuwenoude graven

Je vertrekt vandaag vanaf de stallen naar een klein vissersdorpje. Je rijdt langs verschillende ‘Domus de Janas’. Dit is een type grafkamer dat op Sardinië wordt gevonden. Ze worden ook wel huis van de elfen of huis van de heksen genoemd. Het is een soort huis met verschillende kamers dat in de rotsen uitgehakt is. Binnen worden soms tekeningen op de muur gevonden. De meeste ‘Domus de Janas’ zijn gebouwd tussen 3400 en 2700 voor Christus. De rit gaat verder naar de zee. Je rijdt over kleine stranden met uitzicht op het St. Pietro eiland. Geniet van de zoute lucht en de wind in je haren tijdens de strandritten! ‘s Avonds dineer je in een sfeervol restaurant in Sant’Antioco.

Dag 7 – Hagelwitte stranden

Na het ontbijt zadel je je paard voor de laatste rit. Vanaf de stallen ga je langs de rivier en richting de zee. Je rijdt langs Porto Botte, een populaire plek onder kite surfers. Je gaat naar het strand van Porto Pino, dat bekend staat om de witte duinen. De duinen hier staan op de Unesco werelderfgoed lijst. Hier kun je flamingo’s spotten! Je rijdt langs de boomgaarden terug naar de stal. Je dineert in San Giovanni Suergiù waar heerlijk gekookt wordt met lokale ingrediënten.

Dag 8 – Afscheid

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van het team en de rest van de groep. Hopelijk heb je veel mooie herinneringen overgehouden aan deze paardrijvakantie!

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

Twee ruiters op het strand van Sardinië

De paarden

Op de stal is een kudde van vijftien paarden. Ze worden erg goed verzorgd, dat wordt ook regelmatig door gasten genoemd! De paarden zijn goed getraind en fijn te rijden. Ze zijn voorwaarts maar hebben een fijn karakter. Je poetst en zadelt je paard zelf en je kunt helpen met het voeren als je wilt. Je rijdt met western zadels of typische Sardinische zadels. Het tempo is afhankelijk van het terrein, sommige dagen wordt er vooral gestapt maar waar het mogelijk is ga je lekker draven en galopperen.

Accommodatie

Op deze paardrijvakantie verblijf je in een comfortabel hotel. Alle kamers hebben airco en een eigen badkamer. Het hotel heeft een zwembad, welnesscentrum, sauna en massageservice (niet inbegrepen). Je kunt er ook fietsen huren. Je ontbijt in de accommodatie en dineert in verschillende restaurants. Er worden heerlijke lokale ingrediënten bereidt met verse ingrediënten. De lunch is een picknick die je in je zadeltas meeneemt. Er kan rekening gehouden worden met allergieën en speciale diëten.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 85 kg 

Groepsgrootte: minimaal 3, maximaal 8 ruiters

Leeftijd: deze reis is geschikt voor ruiters vanaf 14 jaar met voldoende rijervaring.

Transferpunt: vliegveld Cagliari

Let op: er zijn vaste tijden voor de transfer. Je wordt op het vliegveld opgehaald om 19u op dag 1 en teruggebracht om 10 uur op dag 8.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.