fbpx

Je bekijkt de reis:Stranden en Wijngaarden Frankrijk

Boek direct

Wat ga je doen

Tijdens deze trektocht langs de Atlantische Oceaan rijd je door de Médoc, een gebied vol wijngaarden, uitgestrekte bossen en een rijke geschiedenis. Wat is er beter dan in rengalop over het strand met de wind in je gezicht? Je verblijft in comfortabele hotels en B&B's en geniet van heerlijke Franse maaltijden, met natuurlijk een wijntje erbij.

Stranden en Wijngaarden Frankrijk

  • Strandritten
  • Wijnproeverijen
  • Cultuur
  • Afwisselend landschap
Inbegrepen: accommodatie in het sfeervolle berghuis, alle maaltijden tijdens het verblijf, paardrijden volgens programma, Engelstalige gids, vervoer van bagage.
Niet inbegrepen: vluchten, vliegveld transfer, fooien, excursies, wijn tijdens diner.
Vanaf:
€ 2150,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1

Na aankomst op het vliegveld wordt je om 18.30u opgehaald en naar de eerste Bed en Breakfast gebracht.

Dag 2

Na het ontbijt vertrek je in de richting van Pauillac. Je rijdt door de wijngaarden van Listrac en Moulis Appellations. Tijdens de lunch mag een wijnproeverij natuurlijk niet ontbreken. In de middag rijd je verder naar het hotel voor vandaag.

Dag 3

Vandaag rijd je door Pauillac Appellation wijngaard langs de 17e eeuwse wijngaarden van Lafite Rothschild en Cos d’Estournel. Je brengt een bezoek aan de archeologische opgraving van Brion waar een Gallo-Romeinse villa heeft gestaan. Na de lunch rijd je verder door de wijngaarden naar Begadan.

Dag 4

Vandaag gaat de rit richting het noorden naar de riviermonding. Je rijdt over zogenaamde ‘Palus’, landruggen tussen moerassen en stromen. Je luncht in de haven van Goulée waar je de vuurtoren bezoekt. Vanaf de top van de vuurtoren heb je en prachtig uitzicht over de rivier.

Dag 5

Na het ontbijt zadel je je paard voor een rit richting Soulac. Het landschap lijkt op de Camargue, ondiepe meren met grazende paarden er omheen. Onderweg bezoek je een kerkje waarna je het strand op gaat. Met een beetje geluk is het laag water en kun je in rengalop over het strand, wat een vrij gevoel geeft dat!

Dag 6

Vandaag rijd je richting het zuiden. Afhankelijk van het tij rijd je over het strand of door het bos. Na een picknick in Pin Sec ga je verder door de heidevelden van Gironde. De rit eindigt vandaag in de haven van Hourtin.

Dag 7

De rit van vandaag gaat door de bossen, waar genoeg gelegenheid is voor een flinke galop. Onderweg kom je misschien wel herten tegen. Na een picknick in een klein dorpje rijd je verder naar het zuiden en kom je terug bij het startpunt van de trektocht.

Dag 8

Helaas is je ruitervakantie alweer voorbij. Na het ontbijt wordt je terug gebracht naar het het vliegveld voor de reis naar huis.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

Tijdens je paardrijvakantie rijd je op Paint Horses, Arabische paarden, Volbloeden en Warmbloed paarden. De paarden lopen vrij rond in een weide van zo’n 35 hectare. De meeste paarden zijn op de stal geboren. Ze zijn allemaal goed getraind en er is voor iedere ruiter een paard dat past bij zijn of haar niveau.

Tijdens de ritten worden er grote stukken gestapt maar zijn er ook genoeg mogelijkheden voor een flinke (ren)galop. Er wordt met speciale trail zadels gereden. Je rijdt door een afwisselend landschap van bossen, strand, wijngaarden en velden.

Accommodatie

Tijdens de trektocht verblijf je in hotels en B&B’s in comfortabele kamers met een ensuite badkamer. Hier wordt een continentaal ontbijt geserveerd. De lunch onderweg is een buffet met een ruime keuze aan eten en wijn, koffie en water. Er kan rekening gehouden worden met verschillende diëten. Het diner vindt plaats in de accommodatie voor de nacht.

Praktische informatie

Groepsgrootte: minimaal 5, maximaal 10 ruiters

Gewichtslimiet: 90 kg

Transferpunt: vliegveld Bordeaux

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters.

Let op: de kosten voor de transfer (€20,- pp) zijn niet inbegrepen in de prijs en moeten ter plekke contant worden betaald.

Er zijn vaste tijden voor de transfer. Je wordt om 18.30u opgehaald en je bent om 11 uur weer op het vliegveld.

Let op: vanwege het vervoer van de bagage mag je één koffer (maximaal 69x47x27 cm) en één handtas meenemen.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.