Je bekijkt de reis:Neushoorns in Namibië

Boek direct

Wat ga je doen

Verken de savanne en bergen van Namibië te paard. Je rijdt door dichte bush en geniet van prachtige uitzichten. In dit gebied kom je neushoorns, oryx, zebra's, giraffes, hartebeest en nog veel meer wild tegen. Dit is een ideale safaribestemming voor wie wat meer comfort wil. Je verblijft in comfortabele kamers op de lodge. Ook voor niet-ruiters is hier genoeg te doen.

Inbegrepen: accommodatie, alle maaltijden en drankjes.
Niet inbegrepen: transfer van en naar het vliegveld, internationale vluchten, fooien, visa.

Neushoorns in Namibië

  • Programma voor niet-ruiters
  • Nederlanse eigenaresse
  • Safari te paard
  • Rit bij zonsondergang
  • Endurance training mogelijk
Vanaf:
€ 2828,-
Niet ruiter €1813,- Kinderen jonger dan 12 jaar 15% korting Toeslag éénpersoonskamer €315,- Transfer van en naar het vliegveld €100,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1

Na aankomst op het vliegveld wordt je opgehaald en naar de lodge gebracht. Het is ongeveer een uur rijden. Na aankomst heb je tijd om je op te frissen voor je kennis maakt met de paarden. Afhankelijk van je aankomsttijd is er nog tijd om een eerste rit te maken voor het diner. Je maakt kennis met de rest van de groep en bespreekt de plannen voor de rest van de week.

Dag 2

Na het ontbijt zadel je je paard voor een rit over de savanne. Je gaat op zoek naar sabel antilopes, gemsbok, springbok, gnoe’s, giraffes en neushoorns. Na een flinke rit keer je terug naar de lodge voor de lunch. ’s Middags kun je bij komen in het kamp of een bezoekje brengen aan de rest van de kudde paarden, zo’n 25km verderop.

Dag 3

Vandaag vertrek je wat later dan normaal en maak je een lange dagtocht. Onderweg stop je voor een picknick met een heerlijk koud drankje. Als je weer bij gekomen bent stap je weer op voor het tweede deel van de tocht. Na aankomst op de lodge ben je wel weer toe aan een drankje!

Dag 4

Vandaag begint de dag al vroeg. Na het ontbijt stap je op je paard voor weer een dag op de savanne. Zo vroeg op de ochtend is het nog koel en zijn de dieren erg actief. Je gaat op zoek naar hartebeest, blesbok, giraffes, gnoe’s en nog veel meer. Na de lunch is er tijd om te ontspannen op de lodge. In de namiddag stijg je weer op voor een zonsondergang rit. Met een hapje en drankje geniet je van de rust op de savanne, met het gehuil van jakhalzen op de achtergrond.

Dag 5

Vandaag maak je een ontspannen rit over de savanne. Je gaat op zoek naar de indrukwekkende ‘Kaapse Elanden’ en ander wild. Na een flinke rit keer je terug naar de lodge voor de lunch. ’s Middags kun je ontspannen bij het zwembad, wandelen of een bezoek brengen aan Windhoek.

Dag 6

Dit is een spannende dag voor de paarden en de ruiters: je trekt vandaag de bergen in! Je gaat op zoek naar kudu, berg zebra’s, klipspringers en klipdassen. Het uitzicht is hier fantastisch! Je keert terug naar de lodge voor de lunch. Daarna heb je tijd om te ontspannen. In de namiddag stap je in de jeep voor een game drive bij zonsondergang.

Dag 7

Vandaag kun je weer wat langer uitslapen. Je maakt een dagtocht en stopt onderweg voor een picknick op een prachtige plek in de bush. Onderweg ga je op zoek naar wilde dieren en maak je een flinke galop over de zandpaden.

Dag 8

Afhankelijk van je vertrektijd heb je misschien nog tijd voor een laatste ritje. Daarna is je ruitervakantie helaas alweer voorbij. Je wordt terug gebracht naar het vliegveld voor de reis naar huis, hopelijk met mooie herinneringen aan een heerlijke week!

* het programma kan worden aangepast afhankelijk van het weer en andere onverwachte omstandigheden.

De paarden

Het bedrijf heeft een kudde van 21 volbloed Arabische paarden en 4 kruisingen. De paarden zijn gekozen vanwege hun temperament en vriendelijke karakter. Een deel van de paarden is op het bedrijf geboren. De paarden zijn daarnaast allemaal succesvol op (endurance) wedstrijden. De paarden gaan regelmatig op ‘vakantie’ naar een groot kamp waar ze kunnen grazen en spelen. Hierdoor zijn ze altijd vrolijk en hebben ze zin om te werken. De paarden worden met veel zorg gekozen en er is altijd een paard dat bij jou past!

De paarden worden volgens de Engelse rijstijl gereden. Er wordt gereden met lichtgewicht endurance zadels met een schapenvachtje voor comfort. De zadels zijn speciaal ontworpen om lange uren te paard in door te brengen. In de zadeltassen kun je je waterflesje, camera en verrekijker meenemen voor tijdens de rit. De paarden worden gereden met een gebroken bit. Tijdens je ruitervakantie poets en zadel je je eigen paard. Na de rit spoel je je paard af. Zo krijg je een goede band met je paard: je moet op elkaar kunnen vertrouwen tijdens de rit.

Accommodatie

Tijdens je ruitervakantie verblijf je op de lodge. Je krijgt je eigen hut, een comfortabele kamer met eigen badkamer. De lodge is ingericht in traditioneel Afrikaanse stijl. Het restaurant en de bar bevinden zich in het hoofdgebouw, op een kleine loopafstand van de kamers. Vanaf hier heb je uitzicht over de prachtige tuin. ’s Avonds zie je vanuit de bar de antilopes grazen. Er zijn twee zwembaden waar je kunt afkoelen na een lange rit. De gevarieerde maaltijden worden bereidt door een chef. Er worden verse ingrediënten gebruikt en er kan rekening gehouden worden met speciale diëten.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 85 kg in rijkleding (voor zwaardere ruiters geld een toeslag)

Groepsgrootte: minimal 2, maximaal 6 ruiters

Leeftijd: vraag ons naar de mogelijkheden voor jongere ruiters.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor vergevorderde ruiters.

Transferpunt: vliegveld Windhoek

Bagage: het koelt ’s nachts flink af in de woestijn dus neem ook warme kleren mee!

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.