fbpx

Je bekijkt de reis:Olympische Bergen in Bosnië

Boek direct

Wat ga je doen

Dit is de perfecte vakantie voor natuurliefhebbers die niet iedere dag hun koffer willen inpakken. De 'Olympische bergen' paardrijvakantie is op dezelfde plaats als onze Via Dinarica trektocht maar je overnacht niet iedere avond ergens anders. Tijdens deze ruiterreis verblijf je op de ranch, in de buurt va de stallen. Je maakt iedere dag een buitenrit in de omgeving van het bedrijf. Onderweg rijdt je door bossen en galoppeer je door uitgestrekte velden.

Paardenwelzijn staat bij dit bedrijf voorop, de paarden lopen het grootste deel van het jaar buiten in de kudde. De paarden zijn goedgetraind en rijden ook endurance wedstrijden. Je gaat één nacht logeren in een berghut en op de laatste dag bezoek je de spa en sauna. Het heerlijke eten is een hoogtepunt van deze vakantie. Na de ritten heb je tijd om te wandelen of te ontspannen op het terras.

Olympische Bergen in Bosnië

  • Kleine groepen
  • Sauna en Spa
  • Veel galopperen
  • In berghut slapen
Inbegrepen: vliegveldtransfers, accommodatie, alle maaltijden en drankjes tijdens de maaltijden, bezoek aan de spa en sauna inclusief massage, paardrijden volgens programma, Engelstalige gids.
Niet inbegrepen: vluchten, fooien, persoonlijke uitgaven.
Vanaf:
€ 999,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst op het vliegveld in Sarajevo wordt je opgehaald en naar de ranch gebracht (ongeveer 30 minuten rijden). Je krijgt een kamer aangewezen en maakt kennis met de rest van de groep. Daarna heb je tijd om te ontspannen. ‘s Avonds staat er een heerlijke maaltijd voor je klaar. Je bespreekt de plannen voor de rest van de week met de gids.

Dag 2 – De eerste rit

Na het ontbijt maak je kennis met de paarden. Je krijgt een uitleg over het tuig en de manier van rijden. Daarna krijg je een paard aangewezen voor de rest van de week. De eerste rit is een rustige buitenrit in de omgeving van de ranch. Je rijdt aan de voet van de Olympische bergen. Zo kun je goed wennen aan je paard. Onderweg stop je bij een picknickplek voor de lunch, die ter plekke voor je op het kampvuur gekookt wordt. Daarna ga je terug naar de ranch. Je bent ongeveer drie tot vier uur aan het rijden. Na de rit heb je tijd om te douchen. Daarna kun je naar Sarajevo gaan om door de oude stad te lopen en souvenirs te kopen.

Dag 3 – Eeuwenoude paden

Na het ontbijt stap je op je paard voor de volgende buitenrit. Rond het bedrijf zijn honderden kilometers aan ruiterpaden dus er zijn genoeg mooie routes. Er wordt in dit bos veel hout gekapt dus soms is een pad geblokkeerd door een omgevallen boom. Gelukkig heeft de gids een zaag bij zich! Je rijdt vandaag ongeveer drie uur. Na de lunch kun je ontspannen op de ranch of een taxi nemen naar Ilidza, de dichtstbijzijnde stad.

Dag 4 – Prachtige uitzichten

Vandaag staat er een prachtige rit op het programma. Je klimt verder omhoog de bergen in. Je rijdt door de bossen naar een lodge met fantastisch uitzicht. Hier staat een heerlijke lunch voor je klaar. Ook voor de paarden staat er een maaltijd klaar. Je rijdt via een andere route terug naar de ranch waar het tijd is voor het diner. Je zit ongeveer vier uur in het zadel.

Dag 5 – Slapen in de bergen

Hopelijk ben je goed uitgerust want er staat vandaag een lange rit gepland. Je volgt een nieuw pad door de bossen en stopt onderweg voor een barbecue lunch. Daarna rijd je verder richting Lopata. Langzaam klim je verder omhoog de heuvels in. De lodge ligt midden in het bos op een prachtige, afgelegen plek. Je zit ongeveer 5-6 uur in het zadel.

Dag 6 – Geen vaste route

Je wordt wakker in de bergen met een bakje koffie, wat wil je nog meer? De spullen worden weer in de auto geladen en je zadelt je paard voor de rit terug naar de ranch. Er is geen vaste route, het leuke van rondtrekken is dat je nieuwe paden kunt ontdekken. Je zit ongeveer 5-6 uur in het zadel vandaag.

Dag 7 – Spa dag!

Vandaag hebben de paarden vrij. Jij gaat een bezoek brengen aan het dorpje Fojnica. Deze plaats staat bekend om de spa. Na een week in het zadel ben je vast toe aan een massage! Neem een duik in de warmwaterbronnen of ontspan je spieren in de sauna. Wil je liever niet naar de spa? Er zijn hier ook prachtige wandelroutes!

Dag 8 – Afscheid

Na het ontbijt is het helaas alweer tijd om afscheid te nemen en wordt je teruggebracht naar het vliegveld.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

Langer of korter blijven?

Je kunt ook een langer of korter verblijf boeken op deze paardrijvakantie. Vraag ons naar de mogelijkheden en prijzen!

De paarden

Tijdens deze reis rijdt je op Balkan berg paarden en Lippizaners. Het zijn sterke paarden die gewend zijn aan het ruige terrein. De paarden staan samen in het weiland en de meesten blijven dag en nacht buiten. Ze zijn goed getraind en fijn te rijden voor ruiters van ieder niveau.

Een deel van de paarden wordt ook in endurance, dressuur en springwedstrijden uitgebracht. De paarden worden met een Engels zadel gereden. Je helpt mee met op- en afzadelen. Iedere ruiter krijgt zadeltassen om water, een camera en andere kleine spullen mee te nemen.

Het tempo is afhankelijk van het terrein. Omdat je over vrij rotsachtige en steile paden rijdt, wordt er veel gestapt. Iedere dag is er een stuk waar je kunt galopperen maar dit is geen snelle rit, het gaat vooral om het genieten van de natuur. Soms moet je een stuk naast je paard lopen.

Accommodatie

Tijdens deze ruiterreis verblijf je op de ranch bij de stallen. De kamers liggen boven de stallen dus ‘s ochtends wordt je gewekt door de paarden! Er zijn drie tweepersoonskamers en een familiekamer. Één van de kamers heeft een eigen badkamer, de andere badkamer is gedeeld. Er is een gezamenlijke zitruimte met terras.

Je gaat één nacht slapen in een lodge in de bergen. Deze wordt gerund door een bergsport club. Je krijgt beddengoed en handdoeken maar maakt zelf je bed op. De kamers zijn simpel, meestal staat er alleen een bed in en je deelt de badkamer met de andere reizigers.

In Bosnië wordt veel vlees gegeten. Het ontbijt bestaat vaak uit ei, worst, brood en kaas. De lunch is meestal vlees (of vis) met brood en salade. Het diner is vlees met brood, aardappelen en soms salade. Er kunnen vegetarische maaltijden bereid worden maar deze reis is niet zo geschikt voor vegans.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 95 kg

Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 6 ruiters

Leeftijd: vanaf 18 jaar

Transferpunt: vliegveld Sarajevo

Er zijn geen vaste tijden voor de transfer, soms moet je even wachten tot de andere reizigers geland zijn voor je opgehaald wordt.

Goed om te weten: in Bosnië wordt nog veel binnen gerookt, ook in sommige accommodaties en restaurants. Als je daar niet zo goed tegen kan is deze vakantie minder geschikt voor je.

Let op: in de berg lodge waar je logeert is geen wifi en weinig tot geen bereik met je telefoon.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde beginners, gevorderde en vergevorderde ruiters. Een goede balans en conditie zijn belangrijker dan veel buitenrijervaring. Soms moet je een stuk naast je paard lopen als het terrein erg steil of rotsachtig is, je moet dus fit zijn.

Reisverslag: Via Dinarica Trektocht in Bosnië

Lees de blog

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.