fbpx

Je bekijkt de reis:Paarden en Natuurbescherming Canada

Boek direct

Wat ga je doen

Ontdek British Columbia te paard! Deze eco-ranch biedt een unieke paardrijvakantie voor natuurliefhebbers. In dit gebied komen veel bijzondere planten en wilde dieren voor. Tijdens de ritten door de bergen ga je op zoek naar sporen van deze dieren. Natuurbehoud speelt een rol in alle activiteiten van de ranch. Ze willen mensen meer bewust maken van het belang van deze wildernis. Je rijdt door dichte bossen en prachtige bergweides met uitzicht op besneeuwde bergtoppen. Hier kom je helemaal tot rust en leer je meer over de natuur!

Inbegrepen: accommodatie, alle maaltijden en drankjes, alle activiteiten binnen het programma, Engelstalige begeleiding.
Niet inbegrepen: internationale vluchten, visum, transfer van en naar Vancouver, aanvullende activiteiten.

Paarden en Natuurbescherming Canada

  • Bijzondere natuur
  • Natuurprojecten
  • Reis op maat
  • Wilde dieren
Vanaf:
€ 1750,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Let op – kom een dagje eerder

Het programma start al vroeg, we vragen dus of je een dag van te voren al in Vancouver wilt zijn. We kunnen je helpen met het vinden van een hotel.

Dag 1 – De eerste rit

Je wordt om zes uur opgehaald in Vancouver en vertrekt richting de ranch. Hier kom je op tijd aan voor een heerlijke lunch. Na de oriëntatie krijg je een paard toegewezen. Je rijdt een paar rondjes in het oefenveld en gaat een eerste rit maken langs de rivier om aan je paard te wennen. Vervolgens is het tijd voor het diner. Avonds wordt er meer verteld over de verschillende natuurprojecten die de ranch steunt.

Dag 2 – Sporen van beren

Na het ontbijt zadel je je paard voor de eerste rit. Onderweg vertelt je gids je meer over de bijzondere natuur waar je doorheen rijdt. Misschien kom je wel herten of beren tegen. Je kunt onderweg lunchen of teruggaan naar de ranch voor de lunch en ‘s middags nog een rit maken.

Dag 3 – Dagtocht

Na het ontbijt trek je er op uit voor een dagtocht. Je gaat de bergen verder verkennen. Onderweg ga je op zoek naar sporen van wilde dieren. Je stopt voor de lunch in één van de prachtige, groene bergweiden. Geniet van de frisse berglucht en de rust. Je rijdt hier echt in de wildernis. Vergeet niet om na het diner nog even buiten te kijken. De hoeveelheid sterren die je hier kunt zien is adembenemend.

Dag 4 – Afscheid

Helaas is je paardrijvakantie alweer bijna voorbij. Na het ontbijt is er nog tijd voor een lesje zonder zadel rijden en kun je een schietles volgen. Na de lunch wordt je teruggebracht naar Vancouver, waar je ‘s avonds aankomt.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het programma is afhankelijk van het weer en andere omstandigheden.

Langer blijven?

Je kunt extra dagen boeken om nog meer mooie ritten door de bergen te maken! Vraag ons naar de mogelijkheden en kosten.

De paarden

Tijdens je ruiterreis rijd je op kruisingen van Quarter Horses met zwaardere koudbloed rassen. Deze paarden zijn perfect voor het ruige en bergachtige terrein. Ze staan bekend om hun uithoudingsvermogen. De paarden zijn kalm en betrouwbaar.

Je rijdt met een comfortabel westernzadel, met borsttuig en staartriem, aan een lange teugel. De paarden worden met één hand gestuurd. Op deze stal gebruiken ze verschillende soorten dekjes en onderleggers onder de zadels.

Op de ritten wordt alleen gestapt, geen draf of galop. Je rijdt door de bergen, het heuvel op en af rijden is zwaar voor de paarden, daarom ligt het tempo laag.

De gidsen die meegaan zijn internationale medewerkers van de ranch die daar een paar maanden verblijven. Ze krijgen allemaal uitgebreide wildernis training en kunnen je veel vertellen over het gebied.

Accommodatie

De eerste en laatste nacht van je ruitervakantie verblijf je in het gezellige ranch huis. Je krijgt een comfortabele kamer met eigen badkamer. Er is een gezamenlijke woonkamer waar je kunt kletsen met de andere reizigers.

De maaltijden zijn erg afwisselend. Het ontbijt op de ranch bestaat vaak uit toast, jam, gebakken eieren, spek en gerechten als pancakes en French toast. De lunch is een warm gerecht zoals pasta of rijst met salade. ‘s Avonds wordt er vlees bereidt met salade, rijst of aardappelen en soms een toetje.

Praktische informatie

Groepsgrootte: maximaal 7 ruiters

Gewichtslimiet: 100 kg

Dichtstbijzijnde vliegveld: Vancouver

Transferpunt: Sheraton Guildford hotel Vancouver

Let op: de transfer vertrekt ‘s ochtends om 6 uur. Het is ongeveer 5,5-6 uur rijden naar de ranch dus het is helaas niet mogelijk om je bij een ander hotel op te halen.

Goed om te weten: de sfeer op de ranch is informeel. Er is geen strakke planning. Je kunt zoveel of zo weinig meehelpen als je wilt, bijvoorbeeld met opzadelen maar ook met andere klusjes op de ranch. Er is altijd genoeg te doen.

Niveau: deze reis is geschikt voor ruiters van alle niveau’s, je hebt geen rijervaring nodig.

Leeftijd: kinderen zijn welkom op deze vakantie.

Leuk: je kunt extra dagen boeken om nog langer van de bergen te genieten!

Goed om te weten: op de ranch en in de bergen heb je geen bereik met je telefoon. Op de ranch is wel wifi voor gasten maar dit is alleen ‘s avonds/’s ochtends vroeg te gebruiken.

Water: het water voor de ranch komt uit een waterput. Daardoor heeft het kraanwater soms een troebele kleur. Je kunt het wel drinken. De waterdruk in de douches is soms niet zo sterk.

Bijzonder: de eigenaar van de ranch zet zich in voor verschillende natuurprojecten. Zo worden (sporen van) wilde dieren tijdens de ritten genoteerd en soms worden er monsters genomen om de populatiegroottes in de gaten te houden.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.