fbpx

Je bekijkt de reis:Paardrijvakantie in Montenegro

Boek direct

Wat ga je doen

Montenegro is een perfecte bestemming voor een paardrijvakantie: het land heeft vijf nationale parken! Op deze reis rijd je rond het Skadar meer, vlakbij de grens met Albanië. Je rijdt langs het water en door de bossen. Omdat het terrein redelijk vlak is kun je veel draven en galopperen. Je maakt kennis met lokale families die je alles vertellen over hun tradities en manier van leven. Je verblijft in sfeervolle huisjes aan het meer!

Inbegrepen: vliegveldtransfers, accommodatie, alle maaltijden, koffie, thee, melk en water tijdens de maaltijden, wijn tijdens proeverijen, welkomstdrankje, toegang voor het nationale park.
Niet inbegrepen: vluchten, fooien, overige alcoholische drankjes.

Paardrijvakantie in Montenegro

  • Boottocht
  • Eten bij lokale bevolking
  • Zwembad
  • Bijzondere natuur
Vanaf:
€ 679,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst op het vliegveld in Podgorica wordt je opgehaald door de gids en naar de accommodatie gebracht (ongeveer een half uur rijden). Je krijgt een huisje aangewezen en bespreekt de plannen voor de week. ‘s Avonds staat er een heerlijke maaltijd voor je klaar, gemaakt met verse lokale ingrediënten.

Dag 2 – De eerste rit

Na een heerlijk ontbijt maak je kennis met de paarden. Je krijgt een paard aangewezen voor de rest van je vakantie en stapt in het zadel voor de eerste rit. Je rijdt langs het meer. In dit gebied komen veel bijzondere vogels voor, zoals pelikanen. Onderweg stop je voor een picknick lunch. Na de rit ga je terug naar de accommodatie voor het diner.

Dag 3 – Wijn proeven

Na het ontbijt maak je je paard klaar voor vertrek. De rit van vandaag gaat naar de grens met Albanië. Je bent inmiddels gewend aan je paard dus je gaat lekker galopperen! Na een picknick lunch rijd je terug naar de accommodatie. ‘s Middags bezoek je een wijnboer en kun je een wijnproeverij doen. Daarna is het tijd voor het diner.

Dag 4 – Lekker galopperen

Vandaag staat er weer een mooie rit op het programma. Je rijdt door de bossen en langs weilanden vol geiten. Waar het terrein het toelaat ga je een stukje galopperen. De lunch is een picknick of je gaat eten bij een lokale familie, de mensen zijn hier enorm gastvrij en maken heerlijke traditionele maaltijden voor je klaar! ‘s Middags bezoek je de grootste producent van rode wijn in de Balkan.

Dag 5 – Boottocht

Vandaag staat er een bijzondere excursie op het programma, je gaat een boottocht maken op het Skadar meer. Met de boot kun je dichtbij de pelikanen nesten komen. Daarna ga je naar het bezoekerscentrum van het Skadar Nationale Park. ‘s Middags kun je wandelen langs het meer of ontspannen bij het zwembad. Daarna staat er natuurlijk weer een heerlijk diner voor je klaar.

Dag 6 – Afscheid

Na het ontbijt is het helaas alweer tijd om afscheid te nemen en wordt je teruggebracht naar het vliegveld.

* Dit is een voorbeeld programma, het daadwerkelijke programma is afhankelijk van het weer en andere omstandigheden.

De paarden

Tijdens deze reis rijdt je op Balkan paarden. Dit zijn kleine maar sterke paarden die gewend zijn aan het ruige terrein. Ze zijn goed getraind en fijn te rijden. De paarden worden zoveel mogelijk buiten in een kudde gehouden. Je rijdt met westernzadels maar op verzoek zijn er een paar Engelse zadels beschikbaar. Je mag zelf meehelpen met de verzorging en het op- en afzadelen. Iedere ruiter krijgt zadeltassen om water, een camera en andere kleine spullen mee te nemen. Het terrein is relatief vlak dus je gaat iedere dag stukken draven en galopperen.

Accommodatie

Tijdens deze ruiterreis logeer je samen met je reisgenoten in houten huisjes vlakbij het Skadar meer. Er is een gezamenlijke lodge waar je gaat eten en kunt ontspannen na de ritten. De accommodatie heeft ook een zwembad. Er worden traditionele maaltijden bereid met verse, lokale ingrediënten. Het ontbijt bestaat meestal uit brood, kaas, vlees, ei en vers fruit. Lunch is een picknick onderweg of je gaat lunchen bij een lokale familie. Bij het diner kun je verschillende lokale gerechten proberen. Er kan rekening gehouden worden met speciale dieetwensen.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 120 kg

Groepsgrootte: minimaal 5, maximaal 15 ruiters. Gemiddelde groepsgrootte is 6-10 ruiters.

Transferpunt: vliegveld Podgorica

Een transfer vanaf het vliegveld van Tirana is ook mogelijk, hiervoor geldt een toeslag. Vraag ons naar de mogelijkheden!

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters.

Leeftijd: kinderen vanaf 10 jaar zijn welkom. Ze moeten wel voldoende rijervaring hebben.

Bagage: een cap is verplicht op deze reis.

Let op: éénpersoonskamers zijn mogelijk op verzoek, vraag ons naar de mogelijkheden!

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.