fbpx

Je bekijkt de reis:Paardrijvakantie op Kreta, Griekenland

Boek direct

Wat ga je doen

Rijd door de heuvels van Kreta, bezoek eeuwenoude ruïnes en geniet van de prachtige natuur! Op deze paardrijvakantie maak je iedere dag mooie ritten vanuit het hotel. Je rijdt door kleine dorpjes, door olijfboomgaarden en langs het meer van Aposelemis. Na de ritten kun je een duik nemen in het zwembad, wandelen of lekker ontspannen op het terras. Niet-ruiters kunnen de rest van het eiland verkennen, er is genoeg te doen op Kreta!

Paardrijvakantie op Kreta, Griekenland

  • Prachtige natuur
  • Zwembad
  • Bijzondere ruïnes
  • Nederlandse eigenaresse
Inbegrepen: accommodatie in het 3-sterren hotel, ontbijt, lunch en diner a la carte in het restaurant (excl. desserts), paardrijden volgens programma.
Niet inbegrepen: vlucht, transfer, drankjes, desserts, entree bij excursies.
Vanaf:
€ 1145,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Je vakantie begint!

Na aankomst op Kreta wordt je opgehaald op het vliegveld, of je reist zelf naar het hotel. Na het inchecken heb je tijd om bij te komen of een duik te nemen in het zwembad voordat het tijd is voor het diner. ‘s Avonds bespreek je het programma voor de week.

Dag 2 – De eerste rit

Na een heerlijk ontbijt maak je kennis met je paard voor de rest van de week. Je stapt in het zadel voor de eerste rit. Je rijdt door de heuvels naar de ruïnes van de oude stad Lyttos, een archeologische site. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de vallei van Kastelli. Lyttos was een belangrijke stad in de Minoïsche periode en een rivaal van de beroemde stad Knossos op Kreta. Lyttos werd in oude geschriften van Homerus al benoemd, het leger van de stad vocht mee in de Trojaanse oorlog. De stad had een aquaduct, theater en akropolis. Er zijn twee Byzantijnse kerken. Daarna rijd je verder langs de resten van een Romeins aquaduct. Je bent ongeveer vier uur aan het rijden.

Dag 3 – Olijventocht

De rit van vandaag wordt de ‘Olijventocht’ genoemd. Je rijdt richting het noorden, langs een Byzantijnse kerk en galoppeert over het plateau van Mochos. Je bent ongeveer vier uur aan het rijden.

Dag 4 – Rivierentocht

De route van vandaag gaat via de Aposelemis rivier. Je rijdt via het dorpje ‘Avdou’ de Sfendili heuvels in. Onderweg heb je een prachtig uitzicht over de Psiloritis bergen. Hier vind je de hoogste berg van Kreta! Je daalt weer af uit de bergen naar het meer van Aposelemis en rijd verder langs een verlaten dorp. Je bent ongeveer vier uur aan het rijden.

Dag 5 – Grottentocht

Na het ontbijt stap je op je paard voor de volgende rit. Vandaag klim je weer de bergen in. Onderweg heb je een prachtig uitzicht over de Langada vallei en het meer van Aposelemis. Bij goed weer kun je zelfs de zee zien! Je rijdt door het bos naar de kerk van Saint Fotini, deze bijzondere kerk is in een grot gebouwd. Dit is een kortere rit, je bent ongeveer drie uur onderweg.

Dag 6 – Kera

Je rijdt vandaag door het Gonies ravijn voor je begint aan een spectaculaire klim naar het dorp Kera op 800 meter hoogte. In het voorjaar kun je gierennesten zien in het ravijn. Hier lunch je in een restaurant. Daarna daal je weer af naar de bronnen van Kera. Het landschap is vandaag fantastisch! Je rijdt ongeveer vijf uur.

Dag 7 – Cypress rit

Op de laatste rijdag rijd je door een prachtige vallei vol met olijfbomen. Je rijdt door een cypress bos en moet een paar keer een steile heuvel opklimmen. Gelukkig vertrouw je je paard inmiddels volledig! De rit duurt ongeveer drie uur.

Dag 8 – Afscheid

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van het team en de rest van de groep. Hopelijk heb je veel mooie herinneringen over gehouden aan je paardrijvakantie!

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids. De ritten kunnen in andere volgorde gereden worden omdat er iedere dag ruiters kunnen aankomen.

De paarden

Op deze paardrijvakantie rijd je op Arabieren, Volbloeden, Warmbloeden en pony’s voor de kinderen. Het zijn vriendelijke en betrouwbare paarden. Ze zijn gewend aan het ruige terrein en hebben een goed uithoudingsvermogen. Er wordt gereden met Engelse zadels. De gids besteed veel zorg aan het matchen van het juiste paard bij iedere ruiter. Het tempo van de ritten is afhankelijk van het terrein maar er wordt iedere dag gedraafd en gegaloppeerd.

Accommodatie

De accommodaties heeft 12 ruime en comfortabele kamers in 2 rustig gelegen bungalows, alle kamers hebben een eigen badkamer en een privé balkon of terras met een prachtig uitzicht over de vallei. In het hoofdgebouw is de receptie, de bar en het restaurant waar heerlijke Kretenzische gerechten geserveerd worden. Soms neem je een picknick lunch mee tijdens de rit. Er is gratis wifi in het hoofdgebouw. Het hotel heeft ook een zwembad!

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 95 kg

Groepsgrootte: maximaal 11 ruiters

Transferpunt: vliegveld Heraklion

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde beginners, gevorderde en vergevorderde ruiters.

Leeftijd: vanaf 12 jaar (voor jongere ruiters zijn er speciale kinderweken, vraag ons naar de mogelijkheden!).

Data: in juli en augustus is het te warm om dagtochten te maken, dan kun je de Familievakantie op Kreta boeken (ook zeker leuk voor volwassenen!).

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.