fbpx

Je bekijkt de reis:Kastelentocht Slovenië

Boek direct

Wat ga je doen

Bezoek de mooiste kastelen van Slovenië op deze paardrijvakantie. Je rijdt door de bossen en geniet van prachtige uitzichten in de heuvels. Op deze korte break maak je kennis met de geschiedenis en cultuur van Slovenië. Deze regio staat bekend om de vele wilde dieren die er voorkomen, je kunt hier zelfs beren tegenkomen!

Inbegrepen: accommodatie, alle maaltijden, wijn tijdens de lunch, frisdrank tijdens de maaltijden.
Niet inbegrepen: vluchten, transfer, entreegelden, fooien.

Kastelentocht Slovenië

  • Kastelen en ruïnes
  • Kleine groepen
  • Beren spotten
  • Bijzondere natuur
Vanaf:
€ 780,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Je reis begint!

Na aankomst op het vliegveld word je opgehaald en naar Bac gebracht. Als er genoeg tijd is kun je onderweg stoppen bij het bijzondere Predjama kasteel. Dit kasteel is gebouwd in een grot. Als je vroeg bij de stallen aankomt heb je nog tijd voor een korte rit door de heuvels. Daarna wordt je naar het guesthouse in Bac gebracht, waar een heerlijk diner voor je klaar staat.

Dag 2 – Kalec

Na een heerlijk ontbijt ga je naar de paarden. Je stapt in het zadel voor een rit naar het kasteel van Kalec. Daarna ga je verder naar Knezak. Hier stop je voor een lunch in de pub. ‘s Middags rijd je verder door de heuvels terug naar de stallen. Je dineert in Bac.

Dag 3 – Middeleeuwse kastelen

De route van vandaag gaat over een rotsweg naar Prem. Dit dorp staat bekend om de prachtige middeleeuwse kastelen. Na een foto stop rijd je verder naar een bijzondere boerderij. Hier stop je voor de lunch. ‘s Middags rijd je langs een prachtige molen aan de Reka rivier terug naar de stallen. Daarna is het tijd voor het diner.

Dag 4 – Crne Njive plateau

Vandaag staat er weer een mooie dagtocht op het programma. Je rijdt door de heuvels naar een bar op het Crne Njive plateau waar je stopt voor een drankje. Je gaat verder door de bossen met een prachtig uitzicht op de vallei. Onderweg stop je bij een hut in de bossen om te lunchen. Hier kun je grotten bezoeken voor je verder gaat naar de Milonja heuvels. Bij helder weer kun je vanaf hier de Adriatische Zee zien! Daarna ga je terug naar de stallen, waar je afscheid neemt van je paard. Je dineert in Bac.

Dag 5 – Afscheid

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van het team en de rest van de groep. Hopelijk heb je veel mooie herinneringen overgehouden aan deze paardrijvakantie!

* dit is een voorbeeldprogramma. Het daadwerkelijke programma kan altijd aangepast worden aan het weer of andere onvoorziene omstandigheden.

De paarden

Tijdens deze paardrijvakantie rijd je op Quarter Horses, warmbloeden en IJslanders. Ze zijn goed getraind en fijn te rijden. Er wordt veel aandacht besteed aan het koppelen van het juiste paard aan de ruiters. De IJslandse paarden worden met Engelse zadels gereden en de warmbloeden en Quarter Horses met western zadels. Je gids is een ervaren westernruiter en heeft wedstrijden gereden. Hij weet daarnaast alles van het gebied en de dieren die er voor komen! Iedere ruiter heeft zadeltassen voor kleine spullen.

Accommodatie

Op je ruiterreis verblijf je in een bed & breakfast in Bac. Je deelt een kamer met een medereiziger. De kamers hebben een eigen badkamer. Soms zit de badkamer niet aan de kamer vast maar is deze verderop in de gang. De kamers zijn comfortabel en schoon maar niet luxe. Het ontbijt is een buffet met brood, beleg, yoghurt, cruesli en thee/koffie. Je luncht en dineert in pubs waar heerlijke maaltijden voor je worden bereid of je stopt onderweg voor een picknick. Bij de lunch is een lokale wijn inbegrepen. Vegetarisch eten is mogelijk.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 100 kg 

Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 6 ruiters

Leeftijd: deze reis is geschikt voor ruiters vanaf 16 jaar.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters.

Transferpunt: vliegveld Ljubljana

Let op: soms moet je even wachten tot de andere reizigers gearriveerd zijn voor de transfer vertrekt.

Leuk: als je zelf een auto hebt kun je steden, grotten of kastelen in de omgeving bezoeken. De gids kan ook hike, mountain bike of rafting excursies organiseren.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.