fbpx

Je bekijkt de reis:Hoogtepunten Cappadocië Turkije

Boek direct

Wat ga je doen

Cappadocië is één van de mooiste gebieden ter wereld voor een paardrijvakantie. De bijzondere rotsformaties hier zijn wereldberoemd, en toch kom je op veel plekken nauwelijks toeristen tegen. Je maakt een prachtige reis door het bijzondere landschap van grillige rotsformaties en rotssteden. Je rijdt op betrouwbare Arabische paarden door ravijnen, steppes en wijngaarden. In de dorpjes maak je kennis met de traditionele Anatolische levensstijl en de gastvrije bevolking. Je bezoekt kerkjes met prachtige muurschilderingen en ruïnes uit de Romeinse en Ottomaanse periodes. Je verblijft in een comfortabel hotel en geniet van lokale specialiteiten. Als je houdt van snelle paarden en bijzondere natuur mag deze vakantie niet ontbreken op je lijstje!

Hoogtepunten Cappadocië Turkije

  • UNESCO werelderfgoed
  • Snelle galop
  • Cultuur
  • Comfortabele accommodatie
Inbegrepen: transfer van en naar het vliegveld, accommodatie, alle maaltijden, koffie/thee en water, paardrijden volgens programma, Engelstalige begeleiding.
Niet inbegrepen: vlucht, frisdrank en alcohol, extra activiteiten, fooien.
Vanaf:
€ 1780,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst op het vliegveld in Kayseri wordt je opgehaald en naar het hotel gebracht. De autorit duurt ongeveer 75 minuten. Daarna is het tijd voor het diner en maak je kennis met de rest van de groep om de plannen voor de week te bespreken.

Dag 2 – Ondergrondse steden

Na het ontbijt wordt je naar de ranch gebracht, waar je kennis maakt met je paard voor de week. De rit van vandaag gaat naar Özkonak, waar je een bezoek brengt aan één van de beroemde ondergrondse steden van Cappadocië. Bij de opgravingen van dit gebied werd duidelijk dat de grot tien verdiepingen had en dat er zo’n 60.000 mensen konden wonen. Na een heerlijke picknicklunch rijd je verder over de Ziyaretdagi bergen en terug naar de ranch. Als er genoeg tijd is kun je de winkeltjes van Avanos verkennen, hier worden traditionele tapijten en keramiek verkocht.

Dag 3 – Elfenschoorstenen

De rit van vandaag brengt je naar Sarihidir, een klein vissersdorpje aan de Rode rivier. Na een korte stop in het dorp is het tijd voor een flinke galop langs de rivier. Je rijdt langs een prachtig gerestaureerde ‘caravanserai’. Dit is een soort herberg waar reizigers konden overnachten als ze op pad waren met een handelskaravaan. Hier ga je kijken naar een ‘Derwisj’ voorstelling. Tijdens deze ceremonie draaien dansers in wijde, witte rokken snel rond waarbij ze in een spirituele trance raken. In dit ritueel zitten allerlei symbolen die te maken hebben met het Islamitische geloof. Na de lunch rijd je naar de elfenschoorstenen van Zelve voor je terugkeert naar de ranch.

Dag 4 – Luchtbalonnen

Vandaag krijg je een ontbijt met uitzicht. Je gaat naar Cavusin, waar je een prachtig uitzicht hebt over de luchtballonnen die elke ochtend boven de vallei hangen. Dit beeld is waar Cappadocië om bekend staat. Na het ontbijt stap je op je paard voor een rit door de Pasabagi vallei naar de Devrent vallei. Onderweg kom je langs bijzondere rotsformaties en elfenschoorstenen. Je rijdt verder naar Ortahisar waar je stopt voor de lunch. ‘s Middags rijdt je terug naar Mustafapasa voor een heerlijk diner bij het hotel.

Dag 5 – Keslik klooster

De rit van vandaag start in Mustafapasa. Deze plaats was van oorsprong een Grieks dorp en staat bekend om de bijzondere afbeeldingen die in de huizen zijn uitgebeiteld. Na een korte stop voor thee rijd je verder naar een forel kwekerij waar het tijd is voor een heerlijke lunch. Na de lunch breng je een bezoek aan het Keslik klooster. ‘s Middags gaat de rit verder door de Balkan vallei, een prachtig gebied waar je nauwelijks andere toeristen tegen komt. Na een heerlijk diner duik je je bed in om bij te komen van de prachtige dag.

Dag 6 – Flink galopperen

De route van vandaag gaat van het hotel in Mustafapasa naar de ranch. Onderweg kom je langs Ortahisar en rijd je in Göreme. Onderweg heb je een fantastisch uitzicht op de bijzondere rotsformaties en elfenschoorstenen. Je rijdt door groene valleien en maakt een flinke galop door de akkers. Na aankomst op de ranch neem je afscheid van je paard en wordt je teruggebracht naar het hotel. Vervolgens breng je een bezoek aan het Göreme openluchtmuseum. Hier vind je kerken, kapellen en kloosters die in de rotsen uitgehouwen zijn. Deze bijzondere plek staat op de UNESCO werelderfgoed lijst.

Dag 7 – Afscheid

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van het team en de rest van de groep. Je wordt naar het vliegveld gebracht voor de reis naar huis of misschien ga je nog verder rondreizen in de omgeving.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

De paarden die je op je vakantie rijdt, zijn Arabieren en kruisingen van Arabieren. De paarden staan bekend om hun uithoudingsvermogen. Ze worden ook gebruikt voor (internationale) endurance wedstrijden. Het zijn snelle, intelligente paarden die erg enthousiast kunnen zijn in galop. Je moet dus een ervaren ruiter zijn. Het terrein is erg afwisselend, op sommige stukken moet je naast je paard lopen. Vanwege de vele afdalingen en klimmen wordt er veel gestapt maar zodra het mogelijk is, maak je een flinke galop. Er wordt in Engelse stijl gereden met Turkse trail zadels of endurance zadels die gemaakt zijn voor lange afstanden.

Accommodatie

Tijdens je ruitervakantie verblijf je in een comfortabel hotel in het sfeervolle dorp Mustafapasa. Zoals veel hotels in deze regio is het deels uit de rotsen gehakt. Het hotel is recentelijk compleet gerestaureerd en heeft zes tweepersoonskamers. Alle kamers hebben een eigen badkamer met bad. Het hotel heeft een ruim balkon waar je geniet van een heerlijk ontbijt. De lunch is een picknick tijdens de rit en voor het diner ga je naar lokale restaurants. Er worden traditionele Turkse gerechten geserveerd met verse ingrediënten. Vegetariërs zijn welkom en er kan rekening gehouden worden met speciale dieetwensen en allergieën.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 95 kg (zwaardere ruiters in overleg, er geldt dan een toeslag)

Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 8 ruiters

Leeftijd: kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom op deze reis. 

Transferpunt: vliegveld Kayseri

Let op: er zijn vaste tijden voor de transfer, als je afwijkende vluchttijden hebt kunnen er aanvullende kosten gerekend worden.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters. Er wordt veel gegaloppeerd en soms over smalle, steile paadjes gereden.

Let op: je moet een goede conditie hebben voor deze trektocht, sommige stukken van de rit moet je namelijk naast je paard lopen over steile paden.

Bijzonder: Cappadocië is één van de mooiste gebieden ter wereld om een ballonvaart te maken. Tijdens je ruitervakantie heb je de kans bij zonsopgang het gebied vanuit de lucht te bekijken (deze excursie is niet bij de prijs inbegrepen). Een andere optionele excursie is een bezoek aan een Turks stoombad aan het eind van de week. 

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.