fbpx

Je bekijkt de reis:Via Dinarica Trektocht Bosnië

Boek direct

Wat ga je doen

Bosnië is een unieke bestemming voor een paardrijvakantie, het land is nog niet ontdekt door het massatoerisme. Op deze trektocht rijd je door de Dinarische Alpen. In totaal leg je ongeveer 160 km af. Je brengt dus veel tijd in het zadel door!

Gelukkig staat er aan het einde van de week een massage en een bezoek aan een spa gepland om bij te komen. Onderweg rijd je door bossen, valleien en sfeervolle dorpjes. Paardenwelzijn staat bij dit bedrijf voorop, de paarden lopen het grootste deel van het jaar buiten in de kudde.

Deze reis is een aanrader voor ervaren ruiters. Je rijdt door prachtige natuur maar het terrein kan soms best uitdagend zijn! De paarden zijn goedgetraind en rijden ook endurance wedstrijden. Je bezoekt de mooiste plekjes van Bosnië en je gids vertelt je graag over de geschiedenis van dit gebied. Je overnacht in gezellige berghotels en probeert lokale specialiteiten.

Via Dinarica Trektocht Bosnië

  • Kleine groepen
  • Sauna en zwembad
  • Prachtige natuur
  • Massage
Inbegrepen: vliegveldtransfers, accommodatie, alle maaltijden en drankjes tijdens de maaltijden, bezoek aan de spa en sauna inclusief massage, bezoek aan klooster, paardrijden volgens programma, Engelstalige gids.
Niet inbegrepen: vluchten, fooien, persoonlijke uitgaven.
Vanaf:
€ 1100,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst op het vliegveld in Sarajevo wordt je opgehaald en naar de ranch gebracht (ongeveer 30 minuten rijden). Je krijgt een kamer aangewezen en maakt kennis met de rest van de groep. Daarna heb je tijd om te ontspannen. ‘s Avonds staat er een heerlijke maaltijd voor je klaar. Je bespreekt de plannen voor de rest van de week met de gids.

Dag 2 – De eerste rit

Na het ontbijt maak je kennis met de paarden. Je krijgt een uitleg over het tuig en de manier van rijden. Daarna krijg je een paard aangewezen voor de rest van de week. De eerste rit is een rustige buitenrit van ongeveer twee uur in de omgeving van de ranch. Zo kun je goed wennen aan je paard. Je rijdt aan de voet van de Olympische bergen. Daarna ga je terug naar de ranch voor de lunch. Na de rit heb je tijd om te douchen. ‘s Middags ga je naar Sarajevo voor een stadswandeling. De gids neemt je mee naar een traditioneel restaurant om wat lokale specialiteiten te proberen.

Dag 3 – Rivieren en forel

Na het ontbijt maak je je paard klaar voor vertrek. Het eerste deel van de trektocht rijd je richting de Lepenica rivier. De route gaat door het bos en over de heuvels. Je rijdt onder een weg door. Al snel kom je op een vlak stuk waar je gaat draven en galopperen, een goede start van de reis! Je moet onderweg een stuk door een rivier om over te steken. Omdat het glad is stap je af en leid je je paard. Met een beetje geluk kom je droog over maar een extra paar schoenen zijn geen overbodige luxe! Je rijdt over zandpaden door het bos naar de lunchplek. Hier staat vers gegrilde forel voor je klaar. Na de lunch kun je even bijkomen in de hangmat. ‘s Middags rijd je verder naar het berghotel waar je vannacht logeert. Langzaam klim je verder omhoog de heuvels in. De lodge ligt midden in het bos op een prachtige, afgelegen plek. Je zit ongeveer 5-6 uur in het zadel.

Dag 4 – Klimmen

Vandaag staat er een flinke klim op het programma. Je rijdt naar een hoogte van 1744 meter boven zeeniveau. Het eerste deel van de rit gaat door de bossen. Op een hoogte van zo’n 1600 meter groeien geen bomen meer en rijd je door bergweides. Het uitzicht is hier fantastisch, het lijkt wel alsof je heel Bosnië kunt zien. Het terrein is ideaal voor een flinke galop. Na een picknick lunch ga je verder naar het berghotel voor vannacht. Je daalt af van de hoogvlaktes terug het bos in. Het laatste stukje van de route gaat door een prachtige vallei. Daarna ben je wel toe aan wat te eten, gelukkig zetten je gastheer en gastvrouw een flinke maaltijd op tafel! Je bent ongeveer 5 uur onderweg.

Dag 5 – De mooiste plek van Bosnië

Hopelijk ben je goed uitgerust want er staat vandaag een lange rit gepland. Je klimt richting de berg ‘Zec’. Onderweg kom je schaapherders tegen met hun kuddes en in de valleien zie je hun hutten. Om je heen groeien cranberry en blauwe bes struiken. Je luncht vandaag op de hoogvlaktes met een fantastisch uitzicht over e bergen. Op een heldere dag kun je vanaf hier Sarajevo zien! Na een middagdutje stap je weer in het zadel voor de rit naar het Prokosko meer. Op deze hoogte ligt er zelfs in mei soms nog sneeuw in de bergen! Je daalt langzaam wat af, al snel zie je het meer en het dorp liggen in de vallei. Deze bergvallei wordt door veel mensen de mooiste plek van Bosnië genoemd en niet voor niets, het is er prachtig! Je overnacht hier in een houten hut in het dorp. Je zit ongeveer 5-6 uur in het zadel.

Dag 6 – Spa dag!

Het laatste deel van de trektocht brengt je van het Prokosko meer naar Tovariste. Je bent ongeveer 3-4 uur onderweg voor je in het dorp aankomt. Hier worden de paarden met de vrachtauto teruggebracht naar de ranch maar eerst kunnen ze nog even grazen terwijl jij luncht. Je wordt teruggebracht naar de ranch om je om te kleden, daarna ga je naar een spa. Na de lange ritten deze week ben je vast toe aan een massage! In de sauna kunnen je spieren bijkomen van de trektocht in de stoombaden en je kunt zwemmen. Je overnacht op de ranch.

Dag 7 – Afscheid

Na het ontbijt is het helaas alweer tijd om afscheid te nemen en wordt je teruggebracht naar het vliegveld.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

Tijdens deze reis rijdt je op Balkan berg paarden en Lippizaners. Het zijn sterke paarden die gewend zijn aan het ruige terrein. De paarden staan samen in het weiland en de meesten blijven dag en nacht buiten. Ze zijn goed getraind en fijn te rijden voor ruiters van ieder niveau.

Een deel van de paarden wordt ook in endurance, dressuur en springwedstrijden uitgebracht. De paarden worden met een Engels zadel gereden. Je helpt mee met op- en afzadelen. Iedere ruiter krijgt zadeltassen om water, een camera en andere kleine spullen mee te nemen.

Het tempo is afhankelijk van het terrein. Omdat je over vrij rotsachtige en steile paden rijdt, wordt er veel gestapt. Iedere dag is er een stuk waar je kunt galopperen maar dit is geen snelle rit, het gaat vooral om het genieten van de natuur. Soms moet je een stuk naast je paard lopen.

Accommodatie

Tijdens deze ruiterreis verblijf je de eerste twee nachten en de laatste nacht op de ranch bij de stallen. De kamers liggen boven de stallen. Er zijn drie tweepersoonskamers en een familiekamer. ëén van de kamers heeft een eigen badkamer, de andere badkamer is gedeeld. Er is een gezamenlijke zitruimte met terras.

De lodges in de bergen liggen op prachtige plekken. Ze worden gerund door bergsport clubs. Je krijgt beddengoed en handdoeken maar maakt zelf je bed op. De kamers zijn simpel, meestal staan er alleen bedden in en je deelt de kamer en badkamer met de andere reizigers.

De nacht aan het meer slaap je met meerdere reizigers in een houten cabin. Je slaapt op de zolder van het huisje op een matras op de grond. In het huisje zijn een zitruimte, een kleine keuken en een toilet. Hier is geen douche.

In Bosnië wordt veel vlees gegeten. Het ontbijt bestaat vaak uit ei, worst, brood en kaas. De lunch is meestal vlees (of vis) met brood en salade. Het diner is vlees met brood, aardappelen en soms salade. Er kunnen vegetarische maaltijden bereid worden maar deze reis is niet zo geschikt voor vegans.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 95 kg

Groepsgrootte: minimaal 4, maximaal 6 ruiters

Let op: als er drie of minder ruiters geboekt hebben voor een datum wordt het programma aangepast naar de Olympische bergen paardrijvakantie.

Leeftijd: vanaf 18 jaar

Transferpunt: vliegveld Sarajevo

Er zijn geen vaste tijden voor de transfer, soms moet je even wachten tot de andere reizigers geland zijn voor je opgehaald wordt.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters. Een goede balans en conditie zijn belangrijker dan veel buitenrijervaring. Soms moet je een stuk naast je paard lopen als het terrein erg steil of rotsachtig is, je moet dus fit zijn.

Goed om te weten: in Bosnië wordt nog veel binnen gerookt, ook in sommige accommodaties en restaurants. Als je daar niet zo goed tegen kan is deze vakantie minder geschikt voor je.

Let op: in de berg lodges waar je op dag 3, 4 en 5 logeert is geen wifi en weinig tot geen bereik met je telefoon.

Reisverslag: Via Dinarica Trektocht in Bosnië

Lees de blog

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.