fbpx

Je bekijkt de reis:Winter break in Zweden

Boek direct

Wat ga je doen

Op deze korte paardrijvakantie ga je IJslandse paarden rijden in Zweden. Je rijdt door een magisch sneeuwlandschap. Onderweg kun je rendieren en elanden tegenkomen en misschien zie je zelfs het bijzondere noorderlicht! Je hoeft geen rijervaring te hebben voor de ritten dus ook beginners zijn welkom op deze reis. Het is een unieke wintervakantie waar je de hoogtepunten van Noord Zweden ziet.

Naast prachtige ritten ga je ook andere excursies doen. Zo maak je een tocht met een rendierslee en ga je op een sneeuwscooter rijden. Niet-ruiters kunnen extra excursies doen in plaats van ritten, zoals een wandeling met sneeuwschoenen. Je maakt kennis met de cultuur van de Sami, de rendierherders die al eeuwen in dit gebied leven. Dit is een ideale vakantie voor gezinnen.

Inbegrepen: transfer, accommodatie, maaltijden en drankjes, warme overall, activiteiten volgens programma.
Niet-inbegrepen: vluchten, drankjes bij diner in IJshotel, lunch op de eerste en laatste dag, fooien.

Winter break in Zweden

  • Rijden in de sneeuw
  • Tocht met rendierslee
  • IJshotel bezoeken
  • Sneeuwscooter tocht
  • IJsvisssen
  • IJslanders rijden
Vanaf:
€ 1150,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst in Kiruna wordt je opgehaald op het vliegveld en naar de boerderij gebracht. Het is ongeveer een half uur rijden. Als je voor 15u aankomt is er nog tijd voor een rijles, waarbij je kennis maakt met je paard en uitleg krijgt over hoe je moet tölten. Ook niet-ruiters kunnen een les krijgen de IJslandse paarden proberen. Daarna is het tijd voor het diner en maak je kennis met de rest van de groep.

Dag 2 – Sneeuwscooter rijden

Na het ontbijt stap je op de sneeuwscooter voor een tocht in de bergen. Je moet wel een rijbewijs hebben om op de sneeuwscooter te mogen rijden. Je zit met z’n tweeën op de scooter. Na een korte uitleg door de gids rijdt je naar een prachtige plek bij de rivier. Hier wordt een lunch voor je bereid boven het vuur. Er staan elandburgers op het menu! Daarna ga je terug naar de boerderij voor een avondrit met de paarden. Met een beetje geluk kun je het noorderlicht zien tijdens de rit! Reizigers die het niet-ruiter programma hebben geboekt kunnen ook mee op rit. Het diner is vanavond in een goahti, een traditionele Sami hut, rond het kampvuur. Je zit op rendierhuiden en eet traditionele gerechten.

Dag 3 – Rendierslee

Vandaag staat er een bijzondere excursie op het programma. Je gaat een tocht maken met de rendierslee! Vroeger was dit de belangrijkste manier van vervoer in dit gebied. De Sami, de traditionele bewoners van de regio, waren rendierherders. Je wordt met de auto naar de rendieren toegebracht, het is ongeveer een half uur rijden. Hier maak je kennis met je rendier en zat je hem voor de slee. Daarna mag je zelf sturen! Gelukkig weten de rendieren waar ze heen moeten. Je zit met twee personen op de slee. Na de lunch bij de rendieren ga je naar het beroemde ijshotel. Dit hotel wordt ieder jaar opnieuw gebouwd met sneeuw en ijs. Je mag alle kamers bekijken. Ieder jaar worden kunstenaars gevraagd om een kamer te ontwerpen met beelden van sneeuw en ijs, erg bijzonder om te zien! Vergeet ook niet om een drankje uit een ijsglas te drinken in de ijsbar. Je dineert bij een restaurant in de buurt. Als je wilt kun je vannacht in het ijshotel logeren (hiervoor geldt een toeslag).

Dag 4 – De laatste rit

Helaas is de laatste dag van je ruitervakantie alweer aangebroken. Na het ontbijt stap je op je paard voor een laatste rit in het bos. Je geniet van de prachtige omgeving en misschien zie je onderweg zelfs rendieren en elanden. Na de lunch (niet inbegrepen) neem je afscheid van de paarden en word je teruggebracht naar Kiruna. Je kunt ook eerder in de ochtend vertrekken, afhankelijk van je vluchttijd.

* Dit is een voorbeeldprogramma, het daadwerkelijke schema kan altijd aangepast worden afhankelijk van het weer en andere omstandigheden. Op deze paardrijvakantie bepaalt het weer de volgorde, het kan hier flink koud worden of sneeuwen. Gelukkig heeft het bedrijf warme kleding die je kunt lenen!

De paarden

Op deze paardrijvakantie rijd je op IJslanders. De paarden zijn goed getraind en fijn te rijden. Ze hebben een fijn karakter maar wel veel power. Er is een kudde van 30 paarden dus er is altijd een paard dat aansluit bij jouw wensen en niveau. Je probeert verschillende paarden uit tijdens de week. Er wordt gebruik gemaakt van speciale IJslander zadels die ook op lange tochten comfortabel zijn.

Dit is vooral een vakantie voor natuurliefhebbers. Natuurlijk ga je stukken tölten en galopperen als het terrein het toe laat maar het is geen reis voor mensen die vooral willen racen. Je rijdt iedere dag zo’n 2 of 3 uur en maakt ook excursies in de omgeving zoals sneeuwscooter rijden en een tocht met de rendierslee.

Accommodatie

Tijdens je ruitervakantie verblijf je in een huisje bij de boerderij van de familie. Je overnacht in een tweepersoonskamer met gedeelde badkamer. Het eerste huisje heeft drie kamers. Er is een gezamenlijke woonkeuken waar je kunt ontspannen na de ritten en er zijn twee badkamers. In het andere huisje is een zolder met een woonkamer en twee slaapkamers.

Het is mogelijk om een nacht in het ijshotel te logeren, hiervoor geldt een toeslag. De maaltijden worden met zorg bereidt. Er worden traditionele gerechten geserveerd, zoals vis en rendier. Je krijgt drie gangen voor de lunch en het diner. Er kan rekening gehouden worden met speciale dieetwensen en vegetariërs en veganisten zijn welkom.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 90 kg

Groepsgrootte: minimaal 3, maximaal 10 ruiters.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde beginners, gevorderde en vergevorderde ruiters. Ook voor niet-ruiters is er veel te doen!

Transferpunt: vliegveld Kiruna

Leeftijd: kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.