Je bekijkt de reis:Winter break in Zweden

Boek direct

Wat ga je doen

Op deze korte paardrijvakantie ga je IJslandse paarden rijden in Zweden. Je rijdt door een magisch sneeuwlandschap. Onderweg kun je rendieren en elanden tegenkomen en misschien zie je zelfs het bijzondere noorderlicht! Je hoeft geen rijervaring te hebben voor de ritten dus ook beginners zijn welkom op deze reis. Het is een unieke wintervakantie waar je de hoogtepunten van Noord Zweden ziet.

Naast prachtige ritten ga je ook andere excursies doen. Zo maak je een tocht met een rendierslee en ga je op een sneeuwscooter rijden. Niet-ruiters kunnen extra excursies doen in plaats van ritten, zoals een wandeling met sneeuwschoenen. Je maakt kennis met de cultuur van de Sami, de rendierherders die al eeuwen in dit gebied leven. Dit is een ideale vakantie voor gezinnen.

Inbegrepen: transfer, accommodatie, maaltijden en drankjes, warme overall, activiteiten volgens programma.
Niet-inbegrepen: vluchten, drankjes bij diner in IJshotel, lunch op de laatste dag, fooien.

Winter break in Zweden

  • Rijden in de sneeuw
  • Tocht met rendierslee
  • IJshotel bezoeken
  • Sneeuwscooter tocht
  • IJsvisssen
  • IJslanders rijden
Vanaf:
€ 1105,-
Toeslag éénpersoonskamer €120,- Nacht in ijshotel €300,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1

Na aankomst in Kiruna wordt je opgehaald op het vliegveld en naar de boerderij gebracht. Als je vroeg aankomt is er nog tijd voor een rijles, waarbij je kennis maakt met je paard en uitleg krijgt over hoe je moet tölten. Daarna is het tijd voor het diner en maak je kennis met de rest van de groep.

Dag 2

Na het ontbijt stap je op de sneeuwscooter voor een tocht in de bergen. Je moet wel een rijbewijs hebben om op de sneeuwscooter te mogen rijden. Je zit met z’n tweeën op de scooter. Na een korte uitleg door de gids rijdt je naar een prachtige plek bij de rivier, waar je gaat ijsvissen. Hier wordt een lunch voor je bereid boven het vuur. Daarna ga je terug naar de boerderij voor een avondrit met de paarden. Met een beetje geluk kun je het noorderlicht zien tijdens de rit! Het diner is vanavond in een goahti, een traditionele Sami hut, rond het kampvuur.

Dag 3

Vandaag staat er een bijzondere excursie op het programma. Je gaat een tocht maken met de rendierslee! Vroeger was dit de belangrijkste manier van vervoer in dit gebied. De Sami, de traditionele bewoners van de regio, waren rendierherders. Na de lunch ga je naar het beroemde ijshotel. Dit hotel wordt ieder jaar opnieuw gebouwd met sneeuw en ijs. Je dineert in het hotel en als je wilt kun je er ook overnachten (hiervoor geldt een toeslag).

Dag 4

Helaas is de laatste dag van je ruitervakantie alweer aangebroken. Na het ontbijt stap je op je paard voor een laatste rit in het bos. Je geniet van de prachtige omgeving en misschien zie je onderweg zelfs rendieren en elanden. Na de lunch (niet inbegrepen) neem je afscheid van de paarden en word je teruggebracht naar Kiruna.

* Dit is een voorbeeldprogramma, het daadwerkelijke schema kan altijd aangepast worden afhankelijk van het weer en andere omstandigheden

De paarden

Op deze paardrijvakantie rijd je op IJslanders. De paarden zijn goed getraind en fijn te rijden. Ze hebben een fijn karakter maar wel veel power. Er is een kudde van 30 paarden dus er is altijd een paard dat aansluit bij jouw wensen en niveau. Er wordt gebruik gemaakt van speciale IJslander zadels die ook op lange tochten comfortabel zijn. Ook beginners zijn welkom op deze paardrijvakantie, er zijn paarden die geschikt zijn voor mensen die nog nooit gereden hebben. Je rijdt ongeveer 1 tot 3 uur en maakt ook excursies in de omgeving. Als je niet wilt rijden kun je ook kiezen voor een programma met alleen excursies.

Accommodatie

Tijdens je ruitervakantie verblijf je in huisjes bij de boerderij van de familie. Je overnacht in een tweepersoonskamer met gedeelde badkamer. Er is een gezamenlijke woonkamer en keuken waar je kunt ontspannen na de ritten. Daarnaast kun je gebruik maken van de sauna. Het is mogelijk om een nacht in het ijshotel te logeren, hiervoor geldt een toeslag. Je gaat ook een avond uit eten in het ijshotel. De maaltijden worden met zorg bereidt. Er worden traditionele gerechten geserveerd, zoals vis, rendier en taarten. Er kan rekening gehouden worden met speciale dieetwensen en vegetariërs zijn welkom.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 90 kg

Groepsgrootte: minimaal 3, maximaal 12 ruiters.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor ruiters van ieder niveau. Ook als je nog nooit gereden hebt kun je mee doen.

Transferpunt: vliegveld Kiruna

Leeftijd: kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom.

Let op: in de accommodatie is niet overal wifi beschikbaar.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.