fbpx

Je bekijkt de reis:Bergen van de Elzas, Frankrijk

Boek direct

Wat ga je doen

Op deze paardrijvakantie rijd je door de prachtige bossen en heuvels van de Elzas. In de bergen geniet je van een fantastisch uitzicht over het gebied! Onderweg bezoek je bijzondere watervallen, eeuwenoude ruïnes en sfeervolle dorpjes. Er is een speciaal programma voor beginners, ook als je geen rijervaring hebt kun je hier buitenritten maken! Je logeert in een chalet vlakbij de stallen, middenin het bos.

Bergen van de Elzas, Frankrijk

  • Watervallen zien
  • Afwisselende omgeving
  • Bijzondere natuur
  • Kasteel ruïnes
Inbegrepen: accommodatie, alle maaltijden vanaf het diner op de aankomstdag t/m het ontbijt op de dag van vertrek, drankjes, paardrijden volgens programma, Engelstalige gids.
Niet inbegrepen: vervoer naar Frankrijk, transfer, fooien, persoonlijke uitgaven.
Vanaf:
€ 1175,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst op de stal krijg je een kamer aangewezen en kun je bijkomen van de reis. Tijdens het diner maak je kennis met de andere gasten en bespreek je de plannen voor de week.

Dag 2 – De eerste rit

Na het ontbijt ga je naar de paarden en stap je in het zadel voor de eerste rit. Je rijdt in het bos rondom de stallen, zodat je rustig aan je paard kunt wennen. Dit natuurgebied is onderdeel van de ‘Bas Rhin’ en ligt op een hoogte van 1099 meter. ’s Middags rijd je naar Hohwald, een prachtige waterval en één van de mooiste van de Alsace! Daarna ga je terug naar de stallen voor het diner.

Beginners krijgen voor de rit uitleg over het poetsen en opzadelen van paarden en beginnen met een korte rit in de rijbaan. Daarna ga je in het bos rijden.

Dag 3 – Ruïnes en feeën

De route van vandaag brengt je naar Rotlach, hier kun je herten tegenkomen! De rit brengt je door de bossen en heuvels naar de ruïnes van een oud kasteel. Hier houd je even pauze. ’s Middags rijd je via een andere weg terug naar de stallen.

De rit voor beginners is gericht op het rijden van natuurlijke obstakels, zoals laaghangende takken, greppels en bruggetjes. Je leert te vertrouwen op je paard en oefent met sturen. Na de lunch op de boerderij rijd je door de heuvels, langs een moeras en naar de steen van ‘Prinses Emma’, waar volgens de lokale legendes feeën wonen.

Dag 4 – Het verloren punt

Vanochtend ga je naar ‘Verlorene Eck’, het ‘verloren punt’. Hier staan dertig ‘menhirs’ opgesteld, als een soort mini stonehenge. Het is een mysterieuze plek, wetenschappers weten nog steeds niet waarom de stenen hier neergezet zijn. ’s Middags ga je naar Heidenkopf, één van de bergen in de Vogezen. Je rijdt naar de top, op 787 meter staat een toren. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de Vogezen en de Elzas.

Beginners gaan vandaag een dagtocht maken! Je rijdt door de heuvels richting Rotlach. In dit gebied leven grote kuddes herten, met een beetje geluk kom je ze tegen. De lunch is een picknick onderweg, of bij slecht weer in een restaurant. Daarna ga je verder naar Neuntelstein, vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de Alsace.

Dag 5 – Watervallen

De rit van vandaag gaat naar de Serva waterval. Je rijdt door de bergen naar het dorpje Natzwiller. Vanaf het pad heb je een prachtig uitzicht over de valleien. Onderweg stop je voor de lunch op de Pfriemenkopf berg. ’s Middags rijd je via een andere route terug naar de stallen.

Vandaag gaat de route voor beginners naar ‘La chaume des veaux’, een uitzichtpunt over de ‘Val de Villé’. Je stopt voor de lunch in het bos. Daarna ga je verder naar Howald, één van de mooiste watervallen van de Alsace.

Dag 6 – Galopperen in de bergen

Je stapt in het zadel voor de laatste rit van je paardrijvakantie. Je gaat naar het bergplateau van Lachamp. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de Elzas! Je rijdt door kleine dorpjes naar de Perheux bergpas. Hier stop je voor een picknick lunch. ’s Middags ga je de St. Jean berg beklimmen. Bovenop de berg is een plateau waar je lekker kunt galopperen!

Ook de beginnende ruiters gaan naar de Perheux bergpas. Hier ga je lunchen op een prachtig uitzichtpunt. ’s Middags beklim je de St. Jean berg. Hier kun je een stuk galopperen! ’s Middags rijd je terug naar de stallen via de Serva waterval.

Dag 7 – Afscheid

Helaas is je paardrijvakantie alweer bijna voorbij. Na het ontbijt neem je afscheid van de groep en de paarden en reis je weer naar huis.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

De stal heeft een grote kudde paarden, ongeveer 85! Er zijn verschillende rassen zoals Tinkers, IJslanders, Arabieren, Andalusiërs en warmbloeden. Er zijn paarden voor ruiters van ieder niveau dus er is altijd een paard dat past bij jouw wensen en ervaring. Je rijdt met Engelse zadels. Ondanks de grote kudde heeft ieder paard een eigen zadel en hoofdstel. De paarden hebben geen ijzers maar dragen hoefschoenen tijdens de ritten.

Accommodatie

Tijdens je paardrijvakantie verblijf je in een chalet op de boerderij. Er zijn tweepersoonskamers of kamers met stapelbedden voor maximaal 8 personen. Je deelt de badkamer met de andere ruiters in de groep. Het is ook mogelijk om een éénpersoonskamer met eigen badkamer aan te vragen, hiervoor geldt een toeslag. De accommodatie is simpel maar netjes.

Het ontbijt is vrij simpel en bestaat uit brood, jam, muesli, melk, sap, koffie en thee. De lunch is op de boerderij of een picknick tijdens de rit. Je dineert opd e boerderij. Er wordt veel vlees gegeten en gerechten met friet, rijst, pasta of pizza. Daarna is er een toetje of kaasplankje. Er wordt niet zoveel groente of fruit geserveerd. Er worden wijnen uit de regio geschonken.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 95 kg

Groepsgrootte: minimaal 1, maximaal 12 ruiters.

Leeftijd: vanaf 13 jaar (tot 18 jaar onder begeleiding van een volwassene).

Transferpunt: verschillende plekken mogelijk. Je kunt ook met je eigen auto gaan. Het is ongeveer 500 km vanaf Utrecht.

Aankomsttijd: als je met eigen vervoer komt kun je het beste tussen 16.30u en 19.30u aankomen.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor ruiters van ieder niveau. Beginners en gevorderden gaan niet samen rijden. Om aan het gevorderde programma mee te doen moet je alle gangen goed beheersen.

Goed om te weten: afhankelijk van de groepen en andere activiteiten op de stal kan de gids die met je meegaat wisselen.

Verder: de stal ligt in de buurt van voormalig concentratiekamp Natzweiler, als je tijd hebt en je eigen vervoer is dit zeker een bezoek waard!

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.