fbpx

Je bekijkt de reis:Bieszczady Bergen Trektocht in Polen

Boek direct

Wat ga je doen

Dit is de perfecte paardrijvakantie voor natuurliefhebbers. De Bieszczady bergen staan bekend om de rijke flora en fauna. In dit gebied komen meer dan 150 vogelsoorten voor, waaronder adelaars. Er leven ook wolven, beren, lynx en Europese bizons. Het is één van de mooiste gebieden van Polen en omdat het zo uitgestrekt is, kom je nauwelijks andere mensen tegen. Je gids is een ervaren ruiter die al meer dan 15 jaar trektochten maakt door het gebied. Er gaat een tweede gids mee die Engels spreekt, hij vertelt je alles over de geschiedenis van de regio. Je maakt avontuurlijke ritten over uitdagend terrein. Waar het terrein het toelaat ga je flink galopperen!

Bieszczady Bergen Trektocht in Polen

  • Wildernis
  • Avontuurlijke ritten
  • Bijzondere dorpen
  • Lokale cultuur
Inbegrepen: transfers, accommodatie, alle maaltijden, paardrijden volgens programma, Engelstalige begeleiding, vervoer van bagage.
Niet inbegrepen: vluchten, drankjes, fooien.
Vanaf:
€ 1262,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Kennis maken

Na aankomst in Krakau wordt je opgehaald op het vliegveld en naar het hotel in de stad gebracht. Je hebt tijd om de stad te bekijken voor het tijd is voor het diner. Je maakt kennis met de rest van de groep en bespreekt de plannen voor de rest van de week.

Dag 2 – De eerste rit

Je vertrekt al vroeg uit Krakau. Rond 6 uur wordt je opgehaald voor de transfer naar Sanok, een stad in de buurt van de grens met Oekraïne en Slowakije. Het is ongeveer 3,5 uur rijden. Hier staat een ontbijt voor je klaar. Na het ontbijt maak je kennis met de gids en de paarden en is het tijd voor de eerste rit. Je steekt een kleine rivier pover en rijdt door uitgestrekte velden. Je stopt voor de lunch in het bos. Langzaam rijd je verder de heuvels in. Je overnacht bij een lokale familie in Wola Piotrowa.

Dag 3 – Verlaten dorpjes

Vandaag staat er een prachtige rit op het programma. Je rijdt over heuvels, door bossen en steekt rivieren over. Je picknickt vandaag aan de oever van de San rivier. Daarna rijd je verder door een verlaten dorpje naar Laczki, waar je vannacht logeert bij een lokale familie.

Dag 4 – Ruïnes en bossen

Na het ontbijt stap je op je paard voor het volgende deel van de route. Je steekt de San rivier over en galoppeert door de velden. Je rijdt langs een verlaten dorp waar je de ruïnes van een Orthodoxe kerk kunt bekijken. Vandaag lunch je in een hotel in Berezka. ‘s Middags gaat de rit verder door kleine dorpjes en mooie bossen. Je overnacht vandaag bij een familie in Rybne.

Dag 5 – Zee van Bieszczady

De route van vandaag brengt je verder de bergen in. Onderweg heb je een prachtig uitzicht over het meer van Solina. Dit meer wordt ook wel de ‘zee van Bieszczady’ genoemd. Het is het grootste aangelegde meer in Polen en wordt gevoed door de San en Solinka rivieren. Je rijdt verder door het dorp Bukowiec en met goed weer klim je naar de top van de Korbania berg voor een geweldig uitzicht over het gebied waar je net doorheen gereden bent. Je logeert vannacht in Terka.

Dag 6 – Sporen van beren

Na een stevig ontbijt worden de paarden gezadeld voor de volgende rit. Je rijdt over open velden die perfect zijn voor een flinke galop. De route gaat door oude dorpjes en langs de rivier. Na de lunch rijd je verder de bossen in, de natuur wordt steeds ruiger, in dit gebied kun je zelfs beren tegenkomen! Je overnacht op een ranch in Dwernik. De eigenaar van de ranch heeft Hucul paarden. Een ras dat oorspronkelijk uit de Karpaten komt. De naam komt van het Hutsul volk, die in Oekraïne en Roemenië komen. De paarden zijn klein maar sterk en hebben een enorm uithoudingsvermogen.

Dag 7 – Twee wegen

Vandaag zijn er twee routes die je kunt rijden, afhankelijk van het weer. De eerste weg gaat naar de top van de Dwernik Kamien berg waar je een prachtig uitzicht hebt op de omringende bergen. De andere route gaat door de prachtige bossen van Otryt. Hier is een mooie lunchstop op de top van de berg. Daarna ga je verder naar Dwernik waar het tijd is voor een afscheidsdiner bij het kampvuur.

Dag 8 – Afscheid

Na het ontbijt wordt je teruggebracht naar Krakau voor de reis naar huis, of misschien ga je nog verder reizen in de regio.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

Tijdens je paardrijvakantie in Polen rijd je op Malopolski paarden, een kruising tussen lokale Poolse rassen en Arabieren en warmbloed paarden. De paarden zijn gewend aan het ruige terrein en hebben een goed uithoudingsvermogen. De paarden worden Engels gereden. Je krijgt een trail zadel wat speciaal gemaakt is om lange afstanden mee te rijden. Iedere ruiter krijgt een zadeltas om kleine spullen mee te nemen. Je verzorgt je paard zelf.

Accommodatie

Op deze ruiterreis verblijf je op boerderijen, in simpele lodges of lokale hostels. Je overnacht in slaapzalen met de andere reizigers en deelt een badkamer. De maaltijden zijn typisch Pools. De lunch wordt met de auto gebracht of meegenomen in de zadeltassen. Tijdens het diner krijg je meestal soep, gevolgd door vlees, aardappelen en salade. Soms volgt er nog een toetje.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 100 kg

Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 13 ruiters

Leeftijd: minimaal 12 jaar

Transferpunt: vliegveld Krakau

Vanwege de transfer willen we je vragen om voor 18 uur aan te komen en na 13 uur te vertrekken.

Zodra je geland bent wordt je opgehaald, je hoeft nooit meer dan 30 minuten te wachten.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters.

Let op: de route kan ook in tegenovergestelde richting gereden worden.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.