fbpx

Je bekijkt de reis:Oxway Trektocht Denemarken

Boek direct

Wat ga je doen

Kom uitwaaien in Denemarken. Tijdens deze ruitervakantie maak je een trektocht op IJslanders. Er zijn twee routes om uit te kiezen. Bij de eerste start je op het waddeneiland Romo, daarna worden jij en je paard naar het startpunt gebracht. Vervolgens volg je de route naar het zuiden. Je volgt de oude weg ‘Hærvejen’ door het midden van Jutland. Het landschap varieert van stranden tot bossen en uitgestrekte velden. Onderweg verblijf je in hostels en guesthouses.

De tweede tocht brengt je van Romo naar één van de grootste eilanden: Als. Je rijdt over de prachtige stranden en door de bijzondere bossen. Daarna ga je verder naar Mando, het kleinste eiland van de Waddenzee. Op dit 8 km grote eiland wonen slechts 35 mensen. Misschien kom je zelfs zeehonden tegen.

Oxway Trektocht Denemarken

  • Strandritten maken
  • Waddeneilanden
  • Afwisselend landschap
  • Leer tölten
Inbegrepen: accommodatie, alle maaltijden en drankjes, transfer naar het start- en eindpunt van de trektocht, gebruik van het zwembad op de eerste en laatste dag, paardrijden volgens programma, Engelstalige gids, vervoer van bagage.
Niet inbegrepen: transfer van en naar de stal, alcoholische drankjes, overige activiteiten.
Vanaf:
€ 1690,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Tijdens deze ruitervakantie rijd je van Skrive naar Egtved over de eeuwenoude weg ‘Hærvejen’. De weg gaat dwars door Jutland. Je rijdt tussen de 30 en 50 km per dag. In totaal leg je dus een afstand van meer dan 200 km af! Het exacte programma kan variëren.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

Het IJslandse paard staat bekend om zijn extra gangen: de tölt en de telgang. De tölt kent net als de stap geen zweefmoment en is daarom een erg comfortabele gang. De telgang is een snelle gang waarmee speciale races worden gereden. Het IJslandse ras is erg zuiver, sinds 1882 is het officieel verboden om paarden te importeren in IJsland. Deze maatregel is getroffen om de paarden te beschermen tegen ziektes. IJslanders die geëxporteerd worden, mogen daarna niet meer terug het land in. IJslanders zijn gemiddeld tussen de 1.30m en 1.50m hoog. Ondanks hun kleine formaat zijn het bijzonder sterke paardjes die gewend zijn aan ruig terrein. IJslanders zijn erg vriendelijke paardjes maar kunnen ook erg gevoelig zijn.

Accommodatie

De eerste en laatste nacht van je reis, verblijf je in een hotelkamer op het complex bij de stallen. Het hotel heeft mooie, moderne kamers met eigen badkamer. Het complex heeft een binnen- en buitenzwembad, stoombad en sauna. Er is een restaurant waar je kunt eten, ontbijt en diner zijn inbegrepen. Op het complex verblijven ook andere vakantiegangers die niet paardrijden, het is er dus altijd gezellig druk. Tijdens de trektocht verblijf je in guesthouses, hostels en kleine familiehotels. Dit zijn simpele maar comfortabele accommodaties. Vegetariërs zijn welkom en als je speciale dieetwensen hebt kun je dat doorgeven!

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 110 kg

Groepsgrootte: minimaal 6 ruiters

Dichtstbijzijnde vliegveld: Billund

Niveau: deze reis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters.

Leeftijd: vraag ons naar de mogelijkheden voor jonge ruiters.

Let op: de transfer is niet inbegrepen, een transfer vanaf het vliegveld of de veerhaven is mogelijk. Het complex is ook bereikbaar met het openbaar vervoer. We kunnen hierbij helpen.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.