fbpx

Je bekijkt de reis:Olifantentrail in Namibië

Boek direct

Wat ga je doen

Dit is een avontuurlijke rit voor fitte, ervaren ruiters. In Damara vind je olifanten, giraffes en neushoorns.. in de woestijn! De dieren hebben zich extreem goed aangepast aan hun omgeving. Dit deel van Namibië is bijna buitenaards met prehistorische kraters, bijzondere kleuren en de verlaten 'Skeleton Coast'. Je rijdt langs scheepswrakken en door rotsachtige woestijnlandschappen.

Inbegrepen: transfer van en naar het vliegveld, accommodatie, alle maaltijden en drankjes tijdens de tocht.
Niet inbegrepen: internationale en lokale vluchten, fooien, visa, drankjes in lodge en restaurant.

Olifantentrail in Namibië

  • Woestijnritten
  • Strandritten
  • Safari te paard
  • Olifanten zien
Vanaf:
€ 6450,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst op het vliegveld wordt je naar een bed en breakfast in Windhoek gebracht. Je maakt kennis met de rest van de groep en bespreekt de plannen voor de rest van de week.

Dag 2 – Zonsondergangsrit

Je begint vandaag al vroeg, na het ontbijt vertrek je richting het startpunt van de tocht. Het is zo’n 7 uur rijden en je luncht onderweg. Na aankomst bij het kamp maak je kennis met de rest van het team en de paarden. Als er nog genoeg tijd is maak je een korte zonsondergangsrit om kennis te maken met je paard.

Dag 3 – Twyfelfontein

Na het ontbijt stap je op je paard voor een rit over zandvlaktes en langs bijzondere rotsformaties. Het terrein is erg geschikt om lekker te galopperen. ‘s Middags bezoek je een klein dorpje waar je kennis maakt me de lokale cultuur en breng je een bezoek aan de rotstekeningen van Twyfelfontein.

Dag 4 – Springbok en struisvogels

Vandaag rijd je richting het westen over eindeloze vlaktes. Je gaat op zoek naar springbok, oryx en struisvogels die zich helemaal aangepast hebben aan het leven in de woestijn. Je stopt in een opgedroogde rivier bedding voor de lunch en rijdt daarna verder over rotsachtige heuvels naar het kamp voor vannacht.

Dag 5 – Woestijnolifanten

De rit van vandaag gaat langs de Huab rivier. Je rijdt in de schaduw van de Ana bomen, de favoriete snack van de woestijn olifant. Je steekt een open vlakte over naar Mikberg en geniet van prachtige uitzichten. De kampeerplek voor vannacht is op een prachtig uitzichtpunt waar je de bijzondere kleuren van Brandberg kunt bewonderen. Brandberg is de hoogste berg van Namibië.

Dag 6 – Red de neushoorn

De rit van vandaag gaat langs de Ugab rivier naar het zuidwesten. ‘s Middags rijd je door een gebied waar je lekker lang kunt galopperen. Je rijdt verder door een smal ravijn naar het ‘Red de Neushoorn’ kamp. Dit is een project van de lokale gemeenschap om geld in te zamelen om stropers tegen te houden en de bijzondere neushoorns te behouden.

Dag 7 – Rotswanden beklimmen

Vandaag rijd je door dichte bosjes naar een deel van de Ugab rivier waar het water brak is. Vervolgens rijd je richting een afgelegen ravijn waar je de bijzondere rotswanden op klimt. Het kamp voor vannacht ligt op een bijzondere, verborgen locatie.

Dag 8 – Naar de kust

De rit van vandaag gaat over open vlaktes waar je een prachtig uitzicht hebt op de Brandberg. Na een heerlijk stuk galopperen stop je voor de lunch bij een oude steengroeve. ‘s Middags rijd je over rotsachtige vlaktes naar de kust.

Dag 9 – Flink galopperen

Ook vandaag rijd je weer in een flink tempo over de open vlaktes. Je geniet van prachtige uitzichten onderweg naar de Messum rivier en krater.

Dag 10 – Scheepswrakken en zeehonden

Op de laatste rijdag kom je rond lunchtijd aan bij het strand. Deze kuststrook wordt de ‘Skeleton Coast’ of geraamtekust genoemd. De onvoorspelbare oostenwind heeft ervoor gezorgd dat er meerdere scheepswrakken langs de kust te vinden zijn. Maar als het weer mee zit kun je hier ook zwemmen. Je neemt afscheid van de paarden en rijd verder met de auto naar Cape Cross om de zeehonden te bekijken. Je overnacht in een comfortabel strandhuis.

Dag 11 – Afscheid

Helaas is je ruitervakantie alweer voorbij. Na het ontbijt pak je je koffers en neem je afscheid van de groep. Je wordt terug gebracht naar het vliegveld voor de reis naar huis, hopelijk met mooie herinneringen aan een heerlijke week!

* het programma kan worden aangepast afhankelijk van het weer en andere onverwachte omstandigheden.

De paarden

De paarden zijn de sterren van deze vakantie. Door de eigenaren worden ze in groepen ingedeeld: de professionals, de jonkies, de nieuwkomers en de alleskunners. De professionals zijn al jaren bij de stal en hebben veel ervaring met de safari’s. Deze paarden weten wat ze doen en maken zich niet zo druk. De jonkies zijn op de stal geboren. Het zijn quarter horse x warmbloed/arabier kruisingen. Het zijn betrouwbare maar behendige paarden. Ze hebben nog niet zoveel safari’s gedaan maar ze hebben al bewezen dat het super fijne paarden worden! ​Af en toe krijgen de eigenaren paarden aangeboden die niet geschikt zijn voor het werk dat ze doen. Het zijn voornamelijk Boerperd paarden, een lokaal ras. Ze worden omgeschoold tot safari paard en doen het erg goed met de gasten! Dan zijn er nog de paarden waar iedereen heerlijk op kan rijden, of je nou veel ervaring hebt of juist een beetje angstig bent. Deze paarden brengen je veilig terug naar huis.

Voor deze ruitervakantie moet je een gevorderde ruiter zijn. Je moet fit genoeg zijn om zo’n 50 km per dag te rijden. Het tempo van de ritten is afhankelijk van het terrein, over rotsachtig terrein stap je en over de open vlaktes kun je heerlijk galopperen. Alle paarden zijn erg voorwaarts dus vraag alleen om een gevoelig paard als je zeker weet dat je die goed aankunt. De paarden worden Engels gereden, met Afrikaanse trail zadels. Tijdens de safari zorg je zelf voor je paard. Er gaan geen grooms mee om de paarden op te zadelen. Als het terrein erg slecht is zul je stukjes moeten lopen, zorg dus dat je schoenen met goede zolen draagt!

Accommodatie

Tijdens je ruitervakantie verblijf je een paar nachten in lodges en ga je een deel van de tocht kamperen. Je kunt in een tent slapen maar de meeste mensen kiezen er voor om buiten, onder de sterren, te slapen. Je krijgt een camping bedje en een slaapmat, dekens en kussens. De bagage wordt met een busje naar de kampeerplekken gebracht. Er worden douches neergezet zodat je ‘s avonds het zand van je af kunt spoelen (met warm water uit een emmer natuurlijk, lekker avontuurlijk!). De eerste en laatste nacht slaap je in een comfortabele lodge.

De lokale gerechten worden boven een open vuur bereid. Het ontbijt en de lunch zijn simpel: muesli, pap, koffie, thee, een warm gerecht en broodjes. Het diner is typisch voor Namibië: een braai of potjie met wild en groente. Er kunnen maaltijden voor vegetariërs worden gemaakt maar vanwege de afgelegen gebieden waar je rijdt is het moeilijk om voor veganisten te koken.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 85 kg (voor ruiters tot 93 kg geldt een toeslag)

Groepsgrootte: gemiddeld 10 ruiters

Leeftijd: vraag ons naar de mogelijkheden voor jongere ruiters.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor vergevorderde ruiters.

Transferpunt: vliegveld Windhoek

Bagage: het koelt ‘s nachts flink af in de woestijn dus neem ook warme kleren mee!

Let op: boek je terugvlucht na 15.00u op dag 11, anders ben je niet op tijd op het vliegveld.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.