fbpx

Je bekijkt de reis:Olifantentrail in Namibië

Boek direct

Wat ga je doen

Dit is een avontuurlijke rit voor fitte, ervaren ruiters. In Damara vind je olifanten, giraffes en neushoorns.. in de woestijn! De dieren hebben zich extreem goed aangepast aan hun omgeving. Dit deel van Namibië is bijna buitenaards met prehistorische kraters, bijzondere kleuren en de verlaten 'Skeleton Coast'. Je rijdt langs scheepswrakken en door rotsachtige woestijnlandschappen.

Olifantentrail in Namibië

  • Woestijnritten
  • Strandritten
  • Safari te paard
  • Olifanten zien
Inbegrepen: transfer van en naar het vliegveld, accommodatie, alle maaltijden en drankjes tijdens de trektocht, paardrijden volgens programma, Engelstalige gids, vervoer van bagage.
Niet inbegrepen: vluchten, fooien, drankjes in lodges en restaurants.
Vanaf:
€ 6099,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst op het vliegveld wordt je naar een bed en breakfast in Windhoek gebracht. Je maakt kennis met de rest van de groep en bespreekt de plannen voor de rest van de week.

Dag 2 – Kamperen onder de sterren

Je begint vandaag al vroeg, na het ontbijt vertrek je richting het startpunt van de tocht. Het is zo’n 7 uur rijden en je luncht onderweg. Na aankomst bij het kamp maak je kennis met de rest van het team en de paarden. Je eet rond het kampvuur!

Dag 3 – Twyfelfontein

Na het ontbijt stap je op je paard voor de eerste rit over zandvlaktes en langs bijzondere rotsformaties. Het terrein is erg geschikt om lekker te galopperen. ‘s Middags bezoek je een klein dorpje waar je kennis maakt me de lokale cultuur en breng je een bezoek aan de rotstekeningen van Twyfelfontein. Je sluit de dag af met een drankje bij zonsondergang! Je zit ongeveer 4-5 uur in het zadel.

Dag 4 t/m 7 – Bergen en rivieren

Iedere dag rijd je naar een nieuwe plek. Het landschap is fantastisch, de route gaat door uitgestrekte valleien en langs bijzondere bergen en rotsformaties. Het voelt alsof je terug in de tijd gereden bent! Je komt nauwelijks mensen tegen. In dit gebied kun je wel olifanten, neushoorns, oryx, springbok en andere woestijndieren tegenkomen. Je volgt de Huab en Ugab rivieren naar de Atlantische oceaan. Je rijdt de hele dag door een magisch landschap. Er zijn veel stukken waar je flink kunt galopperen! Onderweg stop je voor een lunch en daarna ga je weer verder naar het kamp voor de volgende nacht. ’s Avonds eet je rond het kampvuur en bespreek je de bijzondere dag met de andere ruiters. Je rijdt ongeveer 5-7 uur per dag.

Dag 8 en 9 – Uitgestrekte vlaktes

Je laat de riviervalleien achter je en steekt de uitgestrekte vlaktes over met uitzicht op de Brandberg. De eindeloze vlaktes zijn perfect om te galopperen! De route brengt je naar Messum Caldera, de resten van een gigantische ingestorte vulkaan. Je rijdt ongeveer 5-7 uur per dag.

Dag 10 – Scheepswrakken en zeehonden

Op de laatste rijdag kom je rond lunchtijd aan bij het strand. Deze kuststrook wordt de ‘Skeleton Coast’ of geraamtekust genoemd. De onvoorspelbare oostenwind heeft ervoor gezorgd dat er meerdere scheepswrakken langs de kust te vinden zijn. Maar als het weer mee zit kun je hier ook zwemmen. Je neemt afscheid van de paarden en rijd verder met de auto naar Cape Cross om de zeehonden te bekijken. Je overnacht in een comfortabele lodge. Je zit ongeveer 3-5 uur in het zadel.

Dag 11 – Afscheid

Helaas is je ruitervakantie alweer voorbij. Na het ontbijt pak je je koffers en neem je afscheid van de groep. Je wordt terug gebracht naar het vliegveld voor de reis naar huis, hopelijk met mooie herinneringen aan een heerlijke week!

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

De paarden zijn de sterren van deze vakantie. Door de eigenaren worden ze in groepen ingedeeld: de professionals, de jonkies, de nieuwkomers en de alleskunners. De professionals zijn al jaren bij de stal en hebben veel ervaring met de safari’s. Deze paarden weten wat ze doen en maken zich niet zo druk.

De jonkies zijn op de stal geboren. Het zijn quarter horse x warmbloed/arabier kruisingen. Het zijn betrouwbare maar behendige paarden. Ze hebben nog niet zoveel safari’s gedaan maar ze hebben al bewezen dat het super fijne paarden worden! ​

Af en toe krijgen de eigenaren paarden aangeboden die niet geschikt zijn voor het werk dat ze doen. Het zijn voornamelijk Boerperd paarden, een lokaal ras. Ze worden omgeschoold tot safari paard en doen het erg goed met de gasten! Dan zijn er nog de paarden waar iedereen heerlijk op kan rijden, of je nou veel ervaring hebt of juist een beetje angstig bent. Deze paarden brengen je veilig terug naar huis.

Voor deze ruitervakantie moet je een gevorderde ruiter zijn. Je moet fit genoeg zijn om zo’n 50 km per dag te rijden. Het tempo van de ritten is afhankelijk van het terrein, over rotsachtig terrein stap je en over de open vlaktes kun je heerlijk galopperen. Alle paarden zijn erg voorwaarts dus vraag alleen om een gevoelig paard als je zeker weet dat je die goed aankunt.

De paarden worden Engels gereden, met Afrikaanse trail zadels. Tijdens de safari zorg je zelf voor je paard. Er gaan geen grooms mee om de paarden op te zadelen. Als het terrein erg slecht is zul je stukjes moeten lopen, zorg dus dat je schoenen met goede zolen draagt!

Accommodatie

Tijdens je ruitervakantie verblijf je een paar nachten in lodges en ga je een deel van de tocht kamperen. Je kunt in een tent slapen maar de meeste mensen kiezen er voor om buiten, onder de sterren, te slapen. Je krijgt een camping bedje en een slaapmat, dekens en kussens.

De bagage wordt met een busje naar de kampeerplekken gebracht. Er worden douches neergezet zodat je ‘s avonds het zand van je af kunt spoelen (met warm water uit een emmer natuurlijk, lekker avontuurlijk!). De eerste en laatste nacht slaap je in een comfortabele lodge.

De lokale gerechten worden boven een open vuur bereid. Het ontbijt en de lunch zijn simpel: muesli, pap, koffie, thee, een warm gerecht en broodjes. Het diner is typisch voor Namibië: een braai of potjie met wild en groente. Er kunnen maaltijden voor vegetariërs worden gemaakt maar vanwege de afgelegen gebieden waar je rijdt is het moeilijk om voor veganisten te koken.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 85 kg (voor zwaardere ruiters tot 93 kg geldt een toeslag, de gewichtslimiet wordt streng gehandhaafd).

Groepsgrootte: minimaal 4, maximaal 15 ruiters

Leeftijd: vraag ons naar de mogelijkheden voor jongere ruiters.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor vergevorderde ruiters. Je moet zonder hulp van de grond kunnen opstappen, alle gangen goed beheersen op een fanatiek paard en veel buitenrijervaring hebben.

Transferpunt: vliegveld Windhoek

Let op: boek je terugvlucht na 15.00u op dag 11, anders ben je niet op tijd op het vliegveld.

Bagage: het koelt ‘s nachts flink af in de woestijn dus neem ook warme kleren mee!

Goed om te weten: er is geen bereik of wifi onderweg. In de jeep kun je kleine apparaten opladen (12 Volt), maar geen power packs. Kleding wassen kan alleen in de lodges.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.