fbpx

Je bekijkt de reis:Olifanten Safari Zimbabwe

Boek direct

Wat ga je doen

Op safari is geen dag hetzelfde! Er zijn geen vaste routes, je verkent iedere dag een nieuw gebied. De gids weet precies waar je de beste kans hebt om wilde dieren te zien. Het gebied waar je tijdens je safari rijdt, heeft een grote olifanten populatie. Deze dieren ga je vast tegen komen! Daarnaast zie je zebra’s, giraffes, antilopen, buffels, wrattenzwijnen, jakhalzen en hyena’s. Met een beetje geluk kun je leeuwen, cheeta’s of luipaarden tegen komen. In het Hwange Nationale Park komen daarnaast veel bijzondere vogels voor. Omdat je een aantal keer van kampeerplek wisselt zie je veel verschillende gebieden. Het terrein is vlak waardoor je de wilde dieren makkelijker kunt zien. Je galoppeert over de steppe en springt over omgevallen bomen. Een safari te paard is echt een droomvakantie!

Olifanten Safari Zimbabwe

  • Olifanten zien
  • Geen dag hetzelfde
  • Jeep safari's en bushwalks
  • Prachtige zonsondergangen
Inbegrepen: accommodatie, alle maaltijden en drankjes, alle safari’s te paard en met de jeep onder leiding van een ervaren gids.
Niet inbegrepen: vlucht, visum, transfer, toegang nationale parken, fooien.
Vanaf:
€ 3620,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – De eerste rit

Na aankomst op het vliegveld wordt je opgehaald en naar Iganyana bushcamp gebracht. Het kamp ligt net buiten het nationale park. Na een kopje thee en een korte introductie maak je je eerste rit. Je doet rustig aan, zodat je kunt wennen aan je paard. Na de rit is het tijd voor een heerlijk diner en een drankje bij zonsondergang.

Dag 2 – Vroeg op

Je wordt al vroeg gewekt met een kopje thee of koffie. Na een licht ontbijt bij het kampvuur is het tijd om het park in te gaan. Je checkt in bij het kantoor. De paarden zijn al naar het startpunt gebracht. Onderweg er naar toe kom je misschien al wilde dieren tegen. Daarna stap je op je paard voor de eerste rit tussen de wilde dieren. Er zijn geen vaste wegen die je moet volgen. Iedere dag verken je een nieuw gebied. De gids kiest de route afhankelijk van waar de wilde dieren zijn. Zo is geen dag hetzelfde en heb je de beste kans om wilde dieren te zien. Misschien volg je een weg die door olifanten door de bush gebaand is of ga je naar een drinkplaats om zebra’s en gnoes te zien. Na een heerlijke lunch en welverdiende siësta is het tijd voor de avondrit. ’s Avonds bij het kampvuur zit je vol verhalen over je dag op safari.

Dag 3 – Picknicken in de bush

Je wordt weer vroeg gewekt voor het ontbijt. Dit keer neem je een picknick lunch mee op je paard. Er staat een flinke rit op het programma want vandaag wordt het kamp verplaatst. Onderweg kun je giraffes, gazelles, buffels en veel ander wild tegen komen. Ook kom je in dit gebied veel bijzondere, kleurrijke vogels tegen. Er is genoeg te zien onderweg! Je stopt voor de lunch op een mooie plek in de bush. Na een korte siësta rijdt je verder naar de nieuwe kampeerplek. Alles staat al klaar dus je kunt directe en warme douche nemen en genieten van een drankje bijzonsondergang. ’s Nachts hoor je de geluiden van jakhalzen rond je tent en het gebrul van leeuwen in de verte.

Dag 4 – Paard- of jeepsafari

Afhankelijk van de wensen van de groep maak je vandaag één lange rit met picknicklunch of een ochtend- en middagrit waarbij je terugkeert naar het kamp voor de lunch. Je kunt ook kiezen voor een safari met de jeep of een bushwalk. Hoeveel dieren kun je inmiddels van je lijstje afstrepen? Misschien zie je vandaag ineens een leeuw uit de bosjes springen of vind je eindelijk die bijzondere vogel. Elke dag is anders op safari en je weet nooit vooraf wat je te wachten staat. Dat maakt het zo bijzonder!

Dag 5 – Nieuw kamp

Vandaag heb je weer een druk programma, je kunt een nieuw gebied verkennen! Je rijdt door acacia bossen naar een nieuwe kampeerplek. Er is een goede kans om olifanten te zien maar vergeet ook de kleinere dieren niet. Zo zijn er mangoesten, dwergantilopes en bijzondere vogels. Onderweg stop je voor een picknick. Je komt in de namiddag bij het nieuwe kamp aan. Als de schemering valt, worden er andere dieren actief. Jakhalzen en hyena’s maar ook luipaarden en andere katachtigen jagen ’s nachts. Op de ritten in de namiddag zie je dan ook heel andere dieren. Misschien spot je zelfs een civet kat of bushbaby.

Dag 6 – Flink galopperen

Vandaag verken je het gebied rond het nieuwe kamp. Je rijdt over uitgestrekte steppe waar je heerlijk kunt galopperen. Natuurlijk is je route weer afhankelijk het weer en de dieren, ook hier zijn geen vaste wegen. Je keert terug naar het kamp voor een heerlijke lunch. Als je wilt kun je een korte wandeling maken rond het kamp of een safari per jeep doen.

Dag 7 – De laatste rit

Je geniet van de zonsopgang bij het kampvuur. Na een licht ontbijt in de bush stap je op je paard voor de laatste rit. De route is afhankelijk van de tijd van het jaar en de wilde dieren. De vrachtwagen staat al klaar om de paarden na de rit terug te brengen naar de stallen. Je stapt in de jeep en maakt een laatste game drive naar de uitgang van het park. Je overnacht weer in Iganyana bushcamp.

Dag 8 – Afscheid

Helaas is je ruitervakantie alweer voorbij. Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van het team en de rest van de groep en wordt je teruggebracht naar het vliegveld. Hopelijk heb je veel mooie herinneringen aan deze safari te paard!

Let op: de gids kan er ook voor kiezen om een rit te vervangen door een safari met de jeep, om de paarden wat rust te geven.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

Tijdens je safari rijd je op ervaren paarden die gewend zijn aan de bush en de wilde dieren. Het zijn kruisingen van Boerperd (een Zuid-Afrikaans ras), Shire’s, Friezen en Volbloeden. De paarden zijn goed getraind, betrouwbaar en fijn te rijden. Er is altijd een paard dat past bij jouw rijervaring en wensen. De paarden worden in de Engelse rijstijl gereden en er wordt gebruik gemaakt van comfortabele zadels zoals Liversage Trail zadels, Wintec Zadels en Australian stock zadels. Er zijn zadeltassen voor waterflessen en kleine spulletjes zoals je camera en zonnebrandcrème.

Accommodatie

Op deze paardrijvakantie logeer je op de eerste en laatste nacht in het Iganyana Bush Camp. Je krijgt een luxe safaritent met een comfortabel bed en eigen badkamer. ‘s Avonds geniet je van een drankje bij het kampvuur. Er is een zwembad waar je lekker kunt afkoelen. Tijdens de trektocht ga je kamperen in ruime canvast tenten met comfortabele veldbedden. Er is een aparte tent met een toilet en douche. Het water voor de douche wordt voor je opgewarmd dus geen koude douches! Er worden heerlijke maaltijden bereidt. Vegetariërs en veganisten zijn welkom en er kan rekening gehouden worden met speciale dieetwensen.

Praktische informatie

Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 8 ruiters

Gewichtslimiet: 90 kg (95 kg in overleg)

Leeftijd: kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom, mits ze voldoende rij ervaring hebben.

Transferpunt: vliegveld Victoria Falls

Niveau: deze reis is geschikt voor vergevorderde ruiters. Je moet de stap, draf en galop goed beheersen en je paard onder controle hebben in een open terrein. Omdat je rijdt in een gebied met wilde dieren moet je snel weg kunnen rijden als er wat gebeurd.

Leuk: ook niet-ruiters zijn welkom, zij gaan met de jeep op safari terwijl jij gaat rijden.

Let op: in november kan het erg warm worden en daarom moet je soms al om half 4 ‘s ochtends op staan om te kunnen rijden voor het te heet wordt.

Let op: de transfer van en naar het vliegveld is niet inbegrepen, we kunnen dit wel voor je regelen.

Let op: De toegangsprijs voor Nationale Parken en conservation fee ($245,-) moet ter plekke betaald worden. Neem daarom dollars mee, bij voorkeur kleine biljetten.

Let op: gedurende een groot deel van de week heb je geen elektriciteit dus neem voldoende batterijen of powerbanks mee om je telefoon en camera op te laden.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.