fbpx

Je bekijkt de reis:Wildlife trektocht Canada

Boek direct

Wat ga je doen

Ontdek British Columbia te paard! Op deze trektocht ga je met pakpaarden de wildernis in. Je rijdt door dichte bossen en prachtige bergweides met uitzicht op besneeuwde bergtoppen. Dit is een paardrijvakantie voor avontuurlijke ruiters. In de bergen ben je helemaal op jezelf aangewezen, er is geen elektriciteit of bereik met je telefoon. Je kookt op het kampvuur, slaapt in tenten en trekt er iedere dag op uit om wilde dieren te spotten. In dit gebied komen bijvoorbeeld grizzly beren, zwarte beren, berggeiten en bergleeuwen voor. Op deze reis leer je meer over survivallen in de wildernis en kom je helemaal tot rust in de natuur!

Inbegrepen: accommodatie, alle maaltijden en drankjes, activiteiten volgens programma, Engelstalige begeleiding.
Niet inbegrepen: internationale vluchten, visum, transfer van en naar Vancouver, aanvullende activiteiten.

Wildlife trektocht Canada

  • Bijzondere natuur
  • Kamperen
  • Back to basic
  • Wilde dieren
Vanaf:
€ 3170,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Let op – kom een dagje eerder

Het programma begint al vroeg, we vragen daarom of je een dag van te voren al in Vancouver wilt zijn. We kunnen je helpen met het vinden van een hotel.

Dag 1 – De eerste rit

Je wordt om zes uur opgehaald in Vancouver en vertrekt richting de ranch. Het is een prachtige route door de bergen en deels over onverharde wegen. Op de ranch staat de lunch al klaar. Daarna is het tijd voor de oriëntatie en krijg je een paard toegewezen. Er wordt een zadel gekozen dat zowel voor het paard als voor jou comfortabel is. De begeleiders leggen je uit hoe ze de paarden opzadelen. Je rijdt een paar rondjes in het oefenveld en gaat een eerste rit maken langs de rivier om aan je paard te wennen. Vervolgens is het tijd voor het diner. ‘s Avonds wordt er meer verteld over de route en krijg je een speciale tas om je spullen voor de trektocht in te stoppen.

Dag 2 – Sporen van beren

Je begint al vroeg met opzadelen en klaarmaken voor de trektocht. Er gaan ook pakpaarden mee dus je kunt ook helpen met het klaarmaken van deze paarden en de bepakking. Daarna rijd je de bergen in. Er zijn verschillende routes, de gidsen besluiten naar welk kamp je vandaag rijdt. Een deel van deze routes wordt ook door wandelaars en mountain bikers gebruikt dus af en toe kom je een tegenligger tegen maar verder ben je helemaal in de wildernis. Je geniet van adembenemende uitzichten en gaat op zoek naar sporen van beren, berggeiten en andere wilde dieren. In de namiddag kom je in het kamp aan. Hier zadel je de rij- en pakpaarden af en maak je het kamp klaar. Je dineert rond het kampvuur waar je marshmallows roostert en de dag doorspreekt met de rest van de groep.

Dag 3 t/m 5 – Kamperen in de bergen

Na een vroeg ontbijt trek je er op uit voor een dagtocht. Je gaat de verder de bergen in. Onderweg ga je op zoek naar sporen van wilde dieren. Je stopt voor de lunch in één van de prachtige, groene bergweiden. Geniet van de frisse berglucht en de rust. Je rijdt hier echt in de wildernis. Iedere dag verken je een ander deel van het gebied. Afhankelijk van het weer en andere omstandigheden ga je misschien ook nog naar een ander kamp. Iedere avond kook je op het kampvuur. Vergeet niet omhoog te kijken. De hoeveelheid sterren die je hier kunt zien is adembenemend!

Dag 6 – Terug naar de ranch

Vandaag pak je je spullen weer in, wordt alles op de pakpaarden gebonden en rijd je terug naar de ranch. Onderweg blijf je natuurlijk opletten of je wilde dieren ziet. In dit gebied komen ook elanden, bighorn schapen en zelfs wolven en poema’s voor. Je luncht onderweg. Na het diner op de ranch praat je nog even na met de rest van de groep bij de open haard.

Dag 7 – Afscheid

Helaas is je paardrijvakantie alweer bijna voorbij. Na het ontbijt is er nog tijd voor een lesje zonder zadel rijden en kun je een schietles volgen. Na de lunch wordt je teruggebracht naar Vancouver, waar je ‘s avonds aankomt.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het programma is afhankelijk van het weer en andere omstandigheden.

De paarden

Tijdens je ruiterreis rijd je op kruisingen van Quarter Horses met zwaardere koudbloed rassen. Deze paarden zijn perfect voor het ruige en bergachtige terrein. Ze staan bekend om hun uithoudingsvermogen. De paarden zijn kalm en betrouwbaar.

Je rijdt met een comfortabel westernzadel, met borsttuig en staartriem, aan een lange teugel. De paarden worden met één hand gestuurd. Op deze stal gebruiken ze verschillende soorten dekjes en onderleggers onder de zadels.

Op de ritten wordt alleen gestapt, geen draf of galop. Je rijdt door de bergen, het heuvel op en af rijden is zwaar voor de paarden, daarom ligt het tempo laag.

De gidsen die meegaan zijn internationale medewerkers van de ranch die daar een paar maanden verblijven. Ze krijgen allemaal uitgebreide wildernis training en kunnen je veel vertellen over het gebied.

Accommodatie

De eerste en laatste nacht van je ruitervakantie verblijf je in het gezellige ranch huis. Je krijgt een comfortabele kamer met badkamer. Er is een gezamenlijke woonkamer waar je kunt kletsen met de andere reizigers.

De andere nachten ga je kamperen in de bergen. Je slaapt in ruime tenten. De tenten hebben een houten ondergrond en frame, bedekt met plastic tentdoek. In de kampen zijn schuimrubber matjes om op te slapen. Je neemt je eigen slaapzak mee.

De maaltijden zijn erg afwisselend. Het ontbijt op de ranch bestaat vaak uit toast, jam, gebakken eieren, spek en gerechten als pancakes en French toast. De lunch is een warm gerecht zoals pasta of rijst met salade. ‘s Avonds wordt er vlees bereidt met salade, rijst of aardappelen en soms een toetje.

In het kamp worden de maaltijden bereidt op het kampvuur. ‘s Ochtends wordt er toast en eieren gemaakt. De lunch bestaat uit een sandwich, fruit en koekjes. ‘s Avonds wordt er eten op het vuur opgewarmd dat op de ranch al bereidt is, zoals rijstgerechten of lasagna.

Praktische informatie

Groepsgrootte: maximaal 7 ruiters

Gewichtslimiet: 100 kg

Dichtstbijzijnde vliegveld: Vancouver

Transferpunt: Sheraton Guildford hotel Vancouver

Let op: de transfer vertrekt ‘s ochtends om 6 uur. Het is ongeveer 5,5-6 uur rijden naar de ranch dus het is helaas niet mogelijk om je bij een ander hotel op te halen.

Niveau: deze reis is geschikt voor gevorderde beginners, gevorderde en vergevorderde ruiters. Er wordt alleen gestapt maar je moet fit genoeg zijn om stukken naast je paard te lopen in de bergen en lange uren in het zadel door te brengen.

Let op: dit is een paardrijvakantie voor avontuurlijke ruiters. Je geniet meer van de trektocht als je al wat kampeerervaring hebt. Voor je boekt moet je een vragenlijst invullen om te bepalen of deze vakantie geschikt voor je is.

Bagage: op deze paardrijvakantie neem je je eigen slaapzak en kussen mee. Het kan ‘s nachts flink afkoelen dus neem een slaapzak mee die ook bij temperaturen onder nul warm genoeg is.

Goed om te weten: op de ranch en in de bergen heb je geen bereik met je telefoon. Op de ranch is wel wifi voor gasten maar dit is alleen ‘s avonds/’s ochtends vroeg te gebruiken.

Water: het water voor de ranch komt uit een waterput. Daardoor heeft het kraanwater soms een troebele kleur. Je kunt het wel drinken. De waterdruk in de douches is soms niet zo sterk. Tijdens de trektocht drink je rivierwater dat op het vuur gekookt is.

Bijzonder: de eigenaar van de ranch zet zich in voor verschillende natuurprojecten. Zo worden (sporen van) wilde dieren tijdens de ritten genoteerd en soms worden er monsters genomen om de populatiegroottes in de gaten te houden.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.