fbpx

Je bekijkt de reis:Paarden Trainen in Italië

Boek direct

Wat ga je doen

Leer paarden trainen volgens Natural Horsemanship principes. Tijdens je reis krijg je iedere ochtend theorie en praktijklessen. De instructeur geeft demonstraties en je gaat zelf verschillende technieken oefenen. Het doel van deze trainingsweek is om te leren hoe je helder communiceert met je paard, zonder dwang en op een positieve manier. Het is ook mogelijk om naast je lessen 's middags buitenritten te maken.

Paarden Trainen in Italië

  • Kleine groepen
  • Paarden trainen
  • Lekker eten
  • Natural Horsemanship
Inbegrepen: accommodatie, alle maaltijden en water tijdens de maaltijden, paardenwerk volgens programma, Engelstalige begeleiding.
Niet inbegrepen: vluchten, transfer, andere drankjes, persoonlijke uitgaven, fooien.
Vanaf:
€ 970,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Het programma van deze paardrijvakantie wordt afgestemd op je niveau en wensen. De lessen worden gegeven in de ochtend, het is een combinatie van theorie en prakrijklessen. In totaal heb je ongeveer 3 uur les per dag. Je krijgt les in kleine groepjes waardoor er voldoende individuele aandacht is voor iedere ruiter. De trainer geeft demonstraties en laat je zelf oefeningen doen.

Gedurende de week leer je hoe je paarden traint met behulp van verschillende technieken en een kalme trainingsmethode gebaseerd op heldere communicatie. Na afloop van je reis heb je nieuwe manieren geleerd om op een positieve manier met je paard te werken.

Een goede training is de basis voor een goede relatie met je paard. Het doel van deze trainingsweek is om te leren hoe je een paard kunst stimuleren om te leren zonder dwang. Je leert hoe je optimaal kunt samenwerken met je paard en vanuit die relatie verschillende problemen kunt oplossen.

De lessen worden gegeven door een gediplomeerde instructeur met meer dan 35 jaar ervaring met Natural Horsemanship. Zijn uitgangspunt is het trainen van paarden op een ‘gezonde’ manier door middel van heldere communicatie. Zijn trainingsmethode is een combinatie van verschillende technieken.

Na de trainingen kun je genieten van de natuur. Maak bijvoorbeeld een mooie wandeling in de bossen of ontspan met een boek in de tuin. In de omgeving van het bedrijf is veel te doen, bezoek bijvoorbeeld één van de archeologische vindplaatsen in de regio uit de tijd van de Etrusken. Het is ook mogelijk om een extra pakket bij te boeken, waarbij je iedere middag twee uur buiten gaat rijden.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep.

De paarden

Tijdens deze paardrijvakantie werk je met Haflingers, Appaloosas, Arabieren en kruisingen van deze rassen. Er is een kudde van meer dan 60 paarden dus er is altijd één die past bij jouw doelen en ervaring. De paarden worden western getraind. Tijdens de buitenritten rijd je op een ontspannen manier aan een losse teugel. Er wordt getraind en gereden volgens Natural Horsemanship principes. Je helpt mee met het verzorgen en opzadelen van je paard bij de buitenritten.

Accommodatie

Op je ruiterreis verblijf je in een comfortabele accommodatie met twee- en driepersoonskamers. Op verzoek is het mogelijk een éénpersoonskamer aan te vragen. Sommige kamers hebben een gedeelde badkamer. Er zijn gezamenlijke ruimtes waar je lekker kunt ontspannen na de ritten.

De omgeving van het bedrijf is daarnaast erg geschikt voor een mooie wandeling en er zijn veel bijzondere bezienswaardigheden in de buurt. Je geniet van heerlijke maaltijden bereidt met lokale ingrediënten. Er kan rekening gehouden worden met speciale dieetwensen.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 100 kg 

Groepsgrootte: minimaal 4, maximaal 6 ruiters

Leeftijd: deze reis is geschikt voor kinderen vanaf 14 jaar.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde beginners, gevorderde en vergevorderde ruiters. Je hoeft geen ervaring te hebben met het trainen van paarden.

Dichtstbijzijnde vliegveld: Rome

Transferpunt: Chiusi treinstation,

Je kunt ook opgehaald worden op vliegveld Rome Fiumicino of Rome Ciampino.

Let op: er zijn vaste tijden voor de transfer. Houd hier rekening mee bij het boeken van je vlucht en treintickets.

Transfertijd Chiusi station: dag 1 – tussen 9-10 uur of 17.30-18.30 uur, retour dag 8 – 9.30 uur.
Transfertijd Rome Ciampino: dag 1 – 15 uur, retour dag – 8 12 uur.
Transfertijd Rome Fiumicino: dag 1 – 16 uur, retour dag 8 – 13 uur.

Let op: als je op andere dagen (behalve zaterdag) opgehaald of gebracht wilt worden op het treinstation betaal je €80,- voor de transfer (retour) in plaats van €40,- (retour op zaterdagen).

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.