fbpx

Je bekijkt de reis:Natural Horsemanship in Australië

Boek direct

Wat ga je doen

De focus van deze ruitervakantie is het ontdekken van nieuwe manieren om met paarden om te gaan en te trainen. Het is geen clinic waar je één specifieke manier van Natural Horsemanship leert. In het programma maak je kennis met verschillende technieken die allemaal gebaseerd zijn op vertrouwen en respect. Het is een afwisselende paardrijvakantie waarbij je in overleg met de andere reizigers kiest tussen grondwerklessen, buitenritten en trainingen. Je kunt bijvoorbeeld rijden met een neckrope, zonder zadel rijden, leiderschapsoefeningen doen of een obstakelparcours rijden. De eigenaresse heeft een schat aan kennis over allerlei aspecten van paarden houden. Het bedrijf ligt in een prachtige bosrijke omgeving waar je mooie ritten kunt maken en wilde dieren tegen kunt komen. Dankzij de verschillende oefeningen en lessen leer je niet alleen meer over de omgang met paarden maar ook over jezelf. De eigenaresse van het bedrijf is geregistreerd psycholoog.

Natural Horsemanship in Australië

  • Natuurlijk paarden houden
  • Nederlandse begeleiding
  • Natural Horsemanship training
  • Zwembad
  • Zonder zadel rijden
  • Neckrope rijden
Inbegrepen: transfer, accommodatie, alle maaltijden op de boerderij, niet-alcoholische dranken, wijn tijdens de maaltijden, lessen en ritten volgens programma, Nederlands- of Engelstalige begeleiding.
Niet inbegrepen: vlucht, visum, alcoholische dranken, evt. maaltijd in restaurant.
Vanaf:
€ 1025,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Kudde gedrag

Je wordt opgehaald in Kendall (20 minuten rijden) of Port Macquarie (ongeveer 1 uur rijden) aan het begin van de middag. Na aankomst op de boerderij maak je kennis met de paarden. Je begint met een oefening in de kudde, waarbij je het natuurlijke gedrag van de paarden bestudeerd. Daarna is het tijd voor een informatie bijeenkomst over de verschillende lessen die je gaat volgen de komende dagen. De dag wordt afgesloten met een heerlijk diner.

Dag 2 – Bosrit

Na het ontbijt haal je je paard uit de paddock en ga je in de rijbaan aan de slag met grondwerk. De eigenaresse laat je verschillende oefeningen zien die je kunt gebruiken om de band met je paard te versterken en wederzijds vertrouwen op te bouwen. Na de lunch is het tijd voor een buitenrit. Je rijdt in bossen met eucalyptus bomen en regenwoud. De paden hier zijn erg geschikt voor een lekkere galop. Onderweg kun je allerlei dieren tegen komen zoals wallabies, papegaaien en misschien zelfs koala’s. Daarna ga je meer oefeningen doen in de kudde.

Dag 3 – Leiderschapsoefeningen

Vanochtend staat er weer een grondwerkles op het programma. Je gaat verder met de principes die gister uitgelegd zijn. Het is bijzonder om te zien hoe de paarden reageren, als jij maar helder communiceert. Voor de lunch maak je een bosrit in de prachtige omgeving van de boerderij. ‘s Middags ga je aan de slag met een oefening die met leiderschap te maken heeft. Daarna doe je nog een aantal grondwerk oefeningen voor het tijd is voor het diner.

Dag 4 – Grondwerk

In overleg met de rest van de groep bepaal je het programma voor vandaag. Misschien wil je verder met de grondwerk oefeningen, wil je klikkertraining proberen of maak je nog een buitenrit. Daarnaast kun je ook meer leren over hoefverzorging, natuurlijk paarden houden of paardenvoeding. Je sluit de dag af met een laatste oefening in de kudde.

Dag 5 – Afscheid

Helaas is je ruitervakantie alweer voorbij. Na het ontbijt wordt je teruggebracht naar Kendall of Port Macquarie voor de reis naar huis. Deze paardrijvakantie is ook goed te combineren met een rondreis door Australië. Bij de transfer naar Port Macquarie is het mogelijk om onderweg een bezoek te brengen aan het koala ziekenhuis.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

Toelichting

Dit is een voorbeeldprogramma. Samen met de andere ruiters kies je dagelijks uit verschillende ‘modules’. De modules waar je uit kunt kiezen zijn:
– grondwerk: bijvoorbeeld het leiden van een paard, longeren, obstakelparcours
– rijlessen: basis dressuur, zonder zadel rijden, rijden met een neckrope, trailparcours
– paddock: observeer de kudde en het natuurlijke gedrag van de paarden
– persoonlijke ontwikkeling: oefeningen met betrekking tot zelfvertrouwen en leiderschap
– alternatieve training: klikkertraining, kunstjes en ‘liberty’ oefeningen
– gezondheid: hoefverzorging, natuurlijk paarden houden, voeding
– buitenritten: 2-3 uur rijden in de prachtige omgeving van de boerderij
De vakantie wordt helemaal op je wensen afgestemd, er is dus geen vast programma dat gevolgd moet worden. En als je even bij wilt komen van alle drukte kun je een duik nemen in het zwembad!

De paarden

Tijdens je ruiterreis rijd je op Arabische paarden die in Australië gefokt zijn. Deze dieren staan bekend om hun uithoudingsvermogen en wendbaarheid. Het zijn intelligente en gevoelige paarden, ideaal voor het rijden van lange afstanden door ruig terrein. Ieder paard heeft zijn eigen persoonlijkheid maar de eigenaresse doet haar best om het perfecte paard voor jou te vinden. Er wordt gereden met Australische Endurance zadels. Deze zadels zijn erg comfortabel en geschikt voor het rijden van lange afstanden. De paarden worden Engels gereden.

Accommodatie

Op deze paardrijvakantie verblijf je op het bedrijf van de Nederlandse eigenaresse. De boerderij heeft zo’n 25 hectare land dus de paarden leven altijd buiten, in een kudde. Je krijgt een comfortabele kamer met eigen badkamer. In enkele gevallen zullen reizigers die alleen reizen een badkamer moeten delen, dit wordt vooraf besproken. Er geldt echter geen toeslag voor éénpersoonskamers. Tijdens de maaltijden eet de hele groep samen met de eigenaresse in de gezamenlijke woonkamer of buiten op de veranda. Vegetariërs zijn welkom en er kan rekening gehouden worden met allergieën.

Praktische informatie

Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 6 ruiters

Gewichtslimiet: 85 kg

Leeftijd: voor deze vakantie geldt een minimumleeftijd van 18 jaar, vanaf 16 jaar onder begeleiding van volwassene.

Ervaring: deze paardrijvakantie is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters.

Dichtstbijzijnde vliegveld: Port Macquarie.

Transferpunt: Port Macquarie vliegveld of Kendall treinstation.

Let op: er zijn vaste tijden voor de transfer, houd hier rekening mee met het boeken van je vluchten en/of treinreis.

Let op: je hebt weinig bereik met je telefoon maar er is wel gratis wifi beschikbaar.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.