fbpx

Je bekijkt de reis:Monfrague Park Trektocht Spanje

Boek direct

Wat ga je doen

Op deze trektocht rijd je door het Monfrague nationale park, één van de mooiste Mediterrane bossen ter wereld. Het is een UNESCO werelderfgoed gebied vanwege de bijzondere planten en vogels. Tijdens je paardrijvakantie stop je bij een klif die populair is bij vogelspotters, hier kun je aasgieren en adelaars spotten. Het landschap is perfect voor een paardrijvakantie met uitgestrekte velden waar je lekker kunt galopperen. In het nationale park staat ook een kasteel uit de Arabische periode. Op de laatste dag ga je naar Trujillo. De stad is een mix van culturen met Romeinse ruïnes en Spaanse paleizen.

Inbegrepen: vliegveld transfer, alle maaltijden en niet-alcoholische drankjes, wijn bij de lunch en het diner, accommodatie, activiteiten volgens programma.
Niet inbegrepen: vlucht, alcoholische drankjes (behalve wijn bij de lunch en het diner), massages, fooien.

Monfrague Park Trektocht Spanje

  • Bijzondere natuur
  • Heerlijk eten
  • Historische stad
  • Rijden op Andalusiërs
Vanaf:
€ 1495,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Kennismaking

Je wordt opgehaald op het vliegveld van Madrid en naar het hotel in Trujillo gebracht. Het is ongeveer 2,5 uur rijden. ‘s Middags is er nog tijd om de stad te bekijken. Tijdens het diner maak je kennis met de rest van de groep en bespreek je de plannen voor de week.

Dag 2 – De eerste rit

Na een heerlijk ontbijt wordt je naar het startpunt van de trektocht gebracht. Hier maak je kennis met je paard voor de week. Je stapt in het zadel voor het eerste deel van de trektocht. Het is een ontspannen rit door de velden met uitzicht op Trujillo. Onderweg kom je herders tegen met hun koeien, schapen en geiten. Je rijdt over wegen die al eeuwenlang door de herders gebruikt worden om hun vee naar de bergweides te brengen. Je overnacht in een hotel in Jaraicejo, een middeleeuws dorp in het nationale park.

Dag 3 – Lekker galopperen

‘s Ochtends staat er een heerlijk ontbijt voor je klaar in het hotel. Daarna zadel je je paard voor de volgende rit. Je rijdt over herderswegen naar Torrejon el Rubio. Het terrein is erg geschikt om te draven en galopperen. Natuurlijk stop je onderweg voor een picknick. Daarna is het nog ongeveer twee uur rijden naar het viersterren hotel voor vannacht. Je blijft hier twee nachten slapen, het heeft een spa en zwembad waar je gebruik van kunt maken.

Dag 4 – De bergen in

De route van vandaag gaat door het Nationale Park. Je rijdt in het meest beschermde deel van het park. Je hebt speciaal toestemming nodig om hier naar binnen te mogen dus je zult niet veel andere mensen tegenkomen! De rit gaat verder naar het hoogste punt van de Sierra de las Corchuelas bergen. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de vallei. Je luncht naast de Tajo rivier. ‘s Middags is het nog ongeveer twee uur rijden naar het hotel. Onderweg kun je bijzondere vogels zien zoals gieren en adelaars.

Dag 5 – Middeleeuwse bruggen

Na het ontbijt stap je op je paard voor het volgende deel van de trektocht. Je rijdt over de herderswegen naar de picknick plek aan de Almonte rivier. Er staat een heerlijke lunch voor je klaar met warme gerechten, kaas, vlees, salades, fruit en natuurlijk wijn. Je steekt de rivier over via een middeleeuwse brug en rijdt verder naar Aldea del Ovispo. Je overnacht hier in een guesthouse.

Dag 6 – Trujillo

Vandaag maak je een korte rit. Je rijdt terug naar het startpunt van de tocht, je bent ongeveer drie uur onderweg. Hier neem je afscheid van je paard. Er staat een heerlijke lunch met verse paella voor je klaar. Daarna word je naar Trujillo gebracht. Je kunt de stad bekijken of ontspannen in het hotel voor het tijd is voor het afscheidsdiner.

Dag 7 – Afscheid

Helaas is je ruitervakantie alweer voorbij. Na het ontbijt word je teruggebracht naar het vliegveld voor de reis naar huis. Hopelijk heb je veel mooi herinneringen aan deze geweldige vakantie.

* dit is een voorbeeldprogramma, het daadwerkelijke programma kan altijd aangepast worden aan het weer en andere omstandigheden.

De paarden

De paarden die je tijdens je paardrijvakantie rijdt, zijn Andalusiërs en kruisingen van Spaanse paarden met Arabieren. De paarden zijn op de stal geboren, goed getraind en betrouwbaar. Er wordt gereden met Engelse zadels. Je krijgt een siliconen ‘seat saver’ op je zadel voor meer comfort. Iedere ruiter krijgt zadeltassen voor water en kleine spulletjes. Het zadel moet niet alleen comfortabel zijn voor de ruiter maar ook voor het paard, er worden daarom materialen van hoge kwaliteit gebruikt. De trektochten worden begeleidt door Emilio. Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring als gids en doet er alles aan om het juiste paard voor je te vinden! Het tempo is afhankelijk van het terrein, in de bergen wordt vooral gestapt maar je gaat iedere dag draven en galopperen op vlakkere stukken.

Accommodatie

Tijdens deze ruiterreis verblijf je in verschillende accommodaties zoals sfeervolle guesthouses in de kleinere dorpen en 4-sterren hotels in gezellige steden. Je deelt een kamer en badkamer met een medereiziger van hetzelfde geslacht. Als je liever een eigen kamer wilt dan geldt een toeslag. Alle accommodaties hebben wifi. Het team brengt je bagage met de auto naar de lunchplekken en het hotel. Er worden heerlijke maaltijden bereidt met verse, lokale ingrediënten. De lunch is een picknick tijdens de rit en je stopt onderweg ook voor tapas pauzes! Je dineert rond 21u in het hotel. Je kunt kiezen tussen verschillende Spaanse gerechten. Vegetariërs zijn welkom en er kan rekening gehouden worden met speciale dieetwensen en allergieën.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 90 kg

Transferpunt: vliegveld Madrid

Let op: er zijn vaste tijden voor de transfer. Je wordt om 15u opgehaald (boek een vlucht die voor 14u land) en je komt om 12u weer op het vliegveld terug (boek een vlucht die na 14u vertrekt).

Rijervaring: deze reis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters. Je brengt soms lange dagen in het zadel door dus je moet fit zijn.

Groepsgrootte: minimaal 4, maximaal 10 ruiters

Let op: bij minder dan 4 ruiters kan de trektocht doorgaan met een ‘kleine groep’ toeslag.

Leeftijd: kinderen vanaf 10 jaar zijn welkom als ze voldoende rijervaring hebben.

Leuk: de paarden leven samen in een kudde in een bosgebied van 500 hectare groot!

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.