fbpx

Je bekijkt de reis:Mewar Safari India

Boek direct

Wat ga je doen

Tijdens deze ruitervakantie verken je de provincie Rajasthan. Je rijdt door de Aravalli bergen en de Malwa vlakte. Dankzij het afwisselende terrein geniet je van prachtige uitzichten en kun je op vlakke stukken lekker hard galopperen. Onderweg kun je antilopes, herten en apen tegen komen. In het gebied komen daarnaast veel bijzondere vogelsoorten voor. In deze regio komen nauwelijks toeristen, hier zie je het traditionele India. Dankzij de vruchtbare grond waren de mensen hier redelijk welvarend. Je rijdt dan ook langs kleine paleizen, oude forten en traditionele boerderijen. Te paard zie je India op een hele andere manier!

Extra leuk: deze reis wordt ook georganiseerd tijdens een aantal Indische festivals, zoals het beroemde Holi festival, het beroemde Hindoeïstische lentefeest! Bij de trektocht tijdens de Navratri en Dusshera festivals vieren Indiërs de overwinning van Ram over de demonen koning Ravanna. Gasten hebben de mogelijkheid om aanwezig te zijn bij het traditionele gebed om de paarden te zegenen in het stadspaleis. Diwali is het feest van het licht wat in november gevierd wordt. Er is ook een reis tijdens de jaarwisseling.

Mewar Safari India

  • Flink galopperen
  • Tempels en forten bezoeken
  • Holi festival
  • Afwisselend landschap
Inbegrepen: transfer van en naar het vliegveld, accommodatie, maaltijden (behalve de lunch op dag 9), niet-alcoholische drankjes, paardrijden volgens programma, Engelstalige gids, vervoer van bagage.
Niet inbegrepen: vlucht, visum, fooien, excursies in Udaipur.
Vanaf:
€ 1665,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Udaipur

Je wordt op het vliegveld in Udaipur opgewacht door de chauffeur en naar het hotel gebracht. Na een rit van zo’n 30 minuten wordt je in het hotel ontvangen door de eigenaresse van het bedrijf. Je kunt je opfrissen in je kamer en wat drinken op het dakterras. Daarna is het tijd om de stad te zien! Afhankelijk van je aankomsttijd kun je een bezoek brengen aan het beroemde kasteel van Udaipur of een boottocht maken op het meer.

Dag 2 – De eerste rit

Na het ontbijt wordt je naar de boerderij gebracht. Je maakt kennis met je paard voor de week. Na een korte uitleg stap je op je paard voor een rit door de heuvels rond Udaipur. Je rijdt door droge rivierbeddingen en steekt rivieren over. Je rijdt door dorpjes en landbouwvelden. Dit is een rustige rit waarbij je kunt wennen aan je paard. Na een lunch op de boerderij ga je terug naar Udaipur. ‘s Middags kun je de stad verkennen of bijkomen in het hotel.

Dag 3 – De Malwa vlakte

Vandaag wordt je naar het startpunt van de trektocht gebracht, het dorpje Khurabar. De route van vandaag gaat door landbouwvelden, dichte bossen en over open vlaktes. Je rijdt over de Malwa vlakte. Dit gebied heeft vruchtbare grond en er worden dan ook veel verschillende gewassen verbouwd. Boeren werken hier nog steeds met ossen. De kinderen zorgen voor de kuddes geiten en schapen. De kampeerplek van vanavond is aan de oever van het Badwei meer. Hier komen veel bijzondere vogels voor. Misschien zie je zelfs een Sarus Kraanvogel, één van de grootste vogels in India. Ook zijn er ooievaars, ijsvogels en flamingos.

Dag 4 – Opium

Na het ontbijt stap je op je paard voor het volgende deel van de tocht. Je rijdt wederom door kleine dorpjes en tussen landbouwveldjes. De grond is hier zo vruchtbaar dat er zelfs opium verbouwd kan worden. Dit gewas bloeit tussen januari en maart en heeft kleine witte bloemen. Je steekt de spoorweg tussen Barisadri en Mauvi over. In de namiddag kom je in het kamp aan. Vandaag zijn de tenten opgezet nabij een boerderij.

Dag 5 -Wilde dieren spotten

Vandaag bezoek je het Sita-Mata reservaat. Dit is één van de beste plekken om wilde dieren te zien. Het reservaat ligt ver weg van de toeristen trekpleisters en is daarom erg rustig. Er komen zelfs luipaarden voor, al zijn deze wel erg schuw. Met een beetje geluk zie je antilopes, apen, gazelles en mangoesten. Ook de pauw, de nationale vogel van India, kun je hier tegenkomen.

Dag 6 – Fort

De route van vandaag brengt je naar het fort van Parsoligarh. Onderweg rijd je langs bloeiende opiumvelden. In de dorpjes wordt je enthousiast begroet. Misschien zie je zelfs een bruiloftsstoet. In India worden huwelijken uitgebreid gevierd. De ceremonie duurt maar liefst drie dagen! Na de lunch is er tijd om het fort te bezoeken. In de namiddag kom je aan in het dorpje Boheda. Hier komt de eigenaar van het bedrijf oorspronkelijk vandaan.

Dag 7 – Flink galopperen

Vandaag rijd je door een vlak gebied. De zachte grond maakt deze paden erg geschikt voor een flinke galop. Ook hier kun je Nilgai antilopes tegenkomen. In de namiddag kom je bij het Mangalwad meer aan. Het kamp staat vannacht aan de oever van het meer.

Dag 8 – Drankje bij zonsondergang

Na het ontbijt stap je op je paard voor het laatste deel van de tocht. Ook vandaag kun je een aantal flinke stukken galopperen. De Marwari paarden laten je zien wat ze kunnen. Ze zijn gewend aan het ruige terrein en hebben een flink uithoudingsvermogen. Rond lunchtijd kom je bij een ander meer, waar veel bijzondere vogels voorkomen. Je rijdt terug naar het kamp aan de oever van het Mangalwad meer. Geniet een laatste keer van een drankje in het kamp terwijl je naar de zonsondergang kijkt.

Dag 9 – Venetië van India

Je wordt wakker in het kamp. Hopelijk heb je niet teveel spierpijn na de trektocht want vandaag is het tijd om Udaipur verder te verkennen. Na het ontbijt wordt je teruggebracht naar de stad. De eigenaresse van het bedrijf kan je helpen met vervoer binnen Udaipur en weet alles over de leukste bezienswaardigheden van de stad. Udaipur staat bekend als het ‘Venetië’ van India. De stad wordt omringd door drie meren die de inwoners van water voorzien. Leuke bezienswaardigheden zijn bijvoorbeeld het Stadspaleis en de Jagdish tempel. ‘s Avonds eet je voor de laatste keer in het hotel met de rest van de groep.

Dag 10 – Afscheid

Helaas is je vakantie alweer voorbij. Je neemt afscheid van de rest van de groep. Na het ontbijt wordt je terug gebracht naar het vliegveld voor je vlucht naar huis. Of misschien ga je nog verder reizen? Deze paardrijvakantie is goed te combineren met een langere rondreis door India. Je kunt bijvoorbeeld verder reizen naar Agra om de Taj Mahal te zien of reis naar de ‘roze stad’ Jaipur. We kunnen je helpen met het samenstellen van een rondreis.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

Tijdens je paardrijvakantie rijd je op Marwari paarden. Dit ras staat bekend om de lange, gekrulde punten van de oren. De oren krullen daardoor naar elkaar toe en lijken bijna een soort hartje te vormen. Deze paarden werden vroeger gebruikt door de koninklijke familie in India. De Marwari paarden werden daarnaast gebruikt door krijgers en waren erg dapper. Het zijn voorwaartse paarden met veel temperament.

Op dit bedrijf staat paardenwelzijn voorop. De paarden worden goed verzorgd en zijn goed getraind en betrouwbaar. Een deel van de paarden is door de eigenaresse van het bedrijf zelf gefokt en getraind. Er wordt getraind op basis van Natural Horsemanship principes en veel grondwerk gedaan. Na de trektocht krijgen de paarden weer een paar weken rust. Ze hebben allemaal hun eigen persoonlijkheid, er is dan ook altijd een paard dat past bij jouw niveau en wensen.

De paarden zijn in de Engelse rijstijl getraind en er wordt gebruikt gemaakt van Endurance hoofdstellen en zadels. De zadels zijn speciaal gemaakt voor lange afstanden en zijn erg comfortabel. Een aantal paarden wordt bitloos gereden.

Let op: het tempo is erg afhankelijk van de ondergrond. Sommige stukken zijn erg rotsachtig met veel losse stenen, hier wordt alleen gestapt. Als het terrein het toe laat, ga je lekker galopperen.

Accommodatie

De eerste en laatste nacht van je trektocht verblijf je in het comfortabele hotel van de familie in Udaipur. Het hotel heeft ruime kamers met eigen badkamer. Er is wifi en airco en een dakterras met prachtig uitzicht over Udaipur. Het ligt op een perfecte locatie om de hoogtepunten van de stad te bezoeken.

Tijdens de trektocht verblijf je in tenten. Het kamp wordt opgezet bij rivieren of op heuvels zodat je na de rit van het uitzicht kunt genieten. De ruime tent heeft twee bedden met dekens en kussens en een tafeltje. Er is een toiletwagen met stromend water. Je kunt je wassen met warm water. Het kamp is omringd door een ‘muur’ van doeken. Deze manier van kamperen is al eeuwenoud. De vroegere koningen van India sliepen in dit soort kampen als ze door het land reisden en ook de Britse heersers gebruikten dit als jachtkamp.

Tijdens de trektocht worden er heerlijke Indische maaltijden voor je bereidt. Vaak worden er zowel gerechten met als zonder vlees geserveerd maar geef het wel vooraf aan als je vegetariër bent. Het ontbijt bestaat uit ei en toast, voor de lunch krijg je een picknick mee in de zadeltas. Vaak is het Indisch naan brood met een vulling. ‘s Avonds krijg je soep, rijst en naan met verschillende bijgerechten. En natuurlijk een Indisch toetje, zoals Halva.

Trektocht te paard in India

Praktische informatie

Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 10 ruiters

Gewichtslimiet: 90 kg

Leeftijd:kinderen vanaf 14 jaar zijn welkom, mits ze voldoende rijervaring hebben. Ze moeten daarnaast in staat zijn 6 tot 7 uur in het zadel door te brengen.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters.

Transferpunt: vliegveld Udaipur

Let op: excursies in het programma zijn niet inbegrepen in de prijs. Hiervoor kun je voor de rit Indische roepie’s pinnen, je hebt ongeveer 4000 roepie’s nodig (ongeveer €50).

Leuk: kom een paar dagen eerder naar Udaipur om meer van de stad te kunnen zien. Je mag daarnaast zonder extra kosten ritten maken om alvast aan je paard te wennen.

Verder: het bedrijf denkt veel na over duurzaamheid. Ze proberen zo weinig mogelijk impact op hun omgeving te hebben. Zo wordt er gebruik gemaakt van lokale ingrediënten voor de maaltijden en zoveel mogelijk gerecycled. Er worden mensen uit lokale gemeenschappen aangenomen voor de tochten en er is veel aandacht voor de lokale cultuur en gebruiken.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.