fbpx

Je bekijkt de reis:Ceylon trektocht Sri Lanka

Boek direct

Wat ga je doen

Sri Lanka is misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt voor een paardrijvakantie maar het moet zeker op je bucketlist staan! Op deze trektocht rijd je door de jungle, galoppeer je over het strand en rijd je door bananen- en theeplantages op prachtige Marwari paarden. Je gaat zwemmen met je paard in de Indische oceaan en behalve prachtige ritten is er ook tijd om de bezienswaardigheden van het land te bekijken. Je bezoekt boeddhistische tempels, archeologische vindplaatsen en historische steden. Je gaat met de trein naar Ella, één van de mooiste treinreizen ter wereld. Je maakt twee jeepsafari's in de nationale parken van Sri Lanka waar je op zoek gaat naar luipaarden en olifanten. Deze paardrijvakantie brengt je langs alle hoogtepunten van Sri Lanka!
Nieuw!

Ceylon trektocht Sri Lanka

  • Olifanten spotten
  • Tijd voor excursies
  • Zwemmen met je paard
  • Marwari paarden
Inbegrepen: vliegveldtransfer, transfers binnen het programma, accommodatie, ontbijt vanaf dag 2 t/m 13, lunches op paardrijdagen, diner vanaf dag 1 t/m 12, jeepsafari's in Minneriya en Yala, inbegrepen excursies, water tijdens de ritten, paardrijden volgens programma, Engelstalige begeleiding, vervoer van bagage.
Niet inbegrepen: vlucht, visum, drankjes, lunches op dag 5, 8 en 10, fooien, persoonlijke uitgaven en extra excursies.
Vanaf:
€ 2895,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst op het vliegveld wordt je opgehaald en naar het eerste hotel gebracht. Hier kun je bijkomen van de reis of de omgeving al een beetje verkennen. Je dineert in het hotel.

Dag 2 – De eerste rit

Na het ontbijt wordt je opgehaald en naar de paarden gebracht. Je begint in de plaats Kalpitiya, een populaire bestemming in het Puttalam district. Het is ongeveer 90 minuten rijden. Hier maak je kennis met je paard voor de trektocht. Je stapt in het zadel voor de eerste rit. Je rijdt door kleine dorpjes, groente- en kokosnoot plantages en over het strand. Het terrein is perfect om te draven en galopperen! Onderweg maak je kennis met de traditionele manier van leven in deze vissersdorpjes.

Dag 3 – Zwemmen met je paard

De dag begint vandaag al vroeg. Je wordt naar het strand gebracht waar de paarden al klaar staan. Je galoppeert langs de branding naar het puntje van het Kalpitiya schiereiland. Vandaag rijd je buiten de gebaande paden, de wildernis van Sri Lanka in. Je verkent kokosnootplantages en mangroves. Aan het einde van de rit kun je met je paard in de Indische oceaan zwemmen! Je bezoekt onderweg ook de ‘Dutch Church’. ’s Middags heb je tijd om zelf de omgeving te verkennen. Je kunt kitesurfen of de lokale bezienswaardigheden bekijken. Zo is er een fort dat rond 1665 door Nederlanders werd gebouwd. In dit gebied werd veel kaneel verbouwd dat door de Nederlanders werd verhandeld. Je kunt hier ook boottochten boeken om dolfijnen te spotten.

Dag 4 – Vogels spotten

’s Ochtends ga je naar de Anawilundawa vogelopvang. Hier komen meer dan 150 verschillende vogelsoorten voor, 20 soorten zoogdieren en 74 soorten vlinders. Na een picknickontbijt stap je op je paard voor een rit door vissersdorpjes, naar de vismarkt en het strand. Daarna wordt je naar het hotel gebracht. ’s Middags heb je tijd om te genieten van het strand of een excursie in de buurt te boeken.

Dag 5 – Tempels en stoepa’s

Vandaag reis je naar Dambulla. Na het ontbijt stap je in de auto naar deze historische stad. Onderweg kun je Anuradhapura bezoeken, de vroegste hoofdstad van Sri Lanka. Eeuwenlang bouwden ze hier gigantische stoepa’s, dagoba’s en tempels. Verspreid over een gebied van zo’n 40 vierkante kilometer vind je tegenwoordig nog veel restanten hiervan. Sommige gerenoveerd en andere helemaal vervallen. ’s Middags heb je vrij, je kunt bijvoorbeeld de Dambulla grottempels bezoeken. De rotstempels van Dambulla staan sinds 1991 op de UNESCO werelderfgoedlijst en zijn het grootste, best bewaard gebleven grottempel complex in Sri Lanka. Dambulla bestaat uit een serie van 5 grotten met prachtige boeddha beelden en fresco’s.

Dag 6 – Olifanten

Na een dag sightseeing is het weer tijd voor een rit! Je wordt naar Kimbissa gebracht. Je rijdt langs reservoirs, door vissersdorpjes en je kunt een complex met Boeddhistische grottempels bezoeken. Je galoppeert langs de oever van het Kandalama meer en rijdt door de jungle naar het Alkin resort. Na de lunch ga je met de jeep op safari in het Minneriya nationale park. In dit gebied kun je Aziatische olifanten zien! In het droge seizoen komen hier honderden olifanten bij elkaar om te drinken uit het Minneriya reservoir. Je wordt naar je hotel gebracht voor een barbecue. In plaats van in een hotelkamer te slapen is het hier ook mogelijk om te kamperen onder de sterren.

Dag 7 – Kloosters en forten

De route van vandaag gaat van Kandalama door de velden en dorpjes. Onderweg bezoek je twee bijzondere archeologische vindplaatsen: Kaludiya Pokuna, een eeuwenoud boeddhistisch klooster en het Sigiriya Fort. Afhankelijk van de voorkeur van de ruiters eindigt de rit bij het fort of bij de Dambulla rotstempels. ’s Middags wordt je naar Kandy gebracht. Kandy ligt in een valei en midden in het centrum vind je een groot meer met in het midden een klein eilandje. Onderweg bezoek je een kruidentuin in Matale waar je meer leert over de verschillende traditionele kruiden die in Sri Lanka worden verbouwd en gebruikt.

Dag 8 – Kandy

Vandaag ga je Kandy verder verkennen. Je bezoekt de botanische tuinen in Peradeniya. In deze prachtige historische tuinen groeien veel verschillende soorten orchideeën en de bijzondere ‘Cannonball’ boom. Er is ook tijd om de bijzondere plekken in de stad te bekijken zoals de ‘Tempel van de heilige tand’ waar een relikwie van de Boeddha bewaard wordt.

Dag 9 – Theeplantages

Na het ontbijt wordt je van Kandy naar Nuwara Eliya gebracht. Deze plek wordt ook wel ‘Klein Engeland’ genoemd. Onderweg naar het stadje reis je door de Centrale Hooglanden van Sri Lanka. Je kunt een theefabriek bezoeken. Hier vertellen ze je alles over het produceren van thee van hoge kwaliteit. ’s Middags stap je op je paard voor een rit door de mistige heuvels van Nuwara Eliya richting Mahagastota en Pattipola, door de theeplantages en bossen. Het eindpunt van vandaag is het Kande Ela reservoir. Voor het diner kun je een rondleiding krijgen door de stad om de hoogtepunten van Nuwara Eliya te zien.

Dag 10 – Allermooiste treinreis ter wereld

Je reist vandaag met de trein naar Ella. Deze beroemde treinreis staat bekend als één van de allermooiste treinreizen ter wereld. Je gaat langs groene heuvels met theeplantages, watervallen en de meest indrukwekkende uitzichten. De authentieke Sri Lankaanse trein gaat lekker sloom en stopt tientallen keren bij kleine bergdorpjes. Je wordt op het treinstation van Ella opgehaald voor de lunch. ’s Middags wordt je met de auto naar Tissamaharama gebracht. ’s Middags heb je tijd om te ontspannen of een excursie te doen.

Dag 11 – Yala nationaal park

’s Ochtends word je al vroeg opgehaald bij je hotel en naar het Yala nationale park gebracht. Dit is het één na grootste nationale park in Sri Lanka. Er komen ongeveer 44 verschillende soorten zoogdieren voor, 215 soorten vogels en het heeft de meeste luipaarden in één plek ter wereld. Je stopt in het park voor een picknick ontbijt. Daarna ga je ongeveer 4-5 uur met de jeep op zoek naar wilde dieren. Met een beetje geluk zie je één van de luipaarden! Na de lunch ga je naar de stallen voor een prachtige rit. Je rijdt langs archeologische sites zoals de ‘Great Tissa Stupa’ en het ‘Tissa Wewa Reservoir’.

Dag 12 – Laatste rit

Na het ontbijt ga je naar de paarden voor de laatste rit. Je stapt in het zadel voor een rit door bananenplantages en langs waterreservoirs. Je rijdt door het Sandagiri Seya Archeologische reservaat en ontmoet de monniken van het Sandagiri Saya klooster. ’s Middags wordt je naar Galle gebracht, waar je vannacht logeert. Je krijgt een rondleiding door het fort, een Unesco werelderfgoed site die door veel lokale en internationale toeristen worden bezocht.

Dag 13 – Afscheid

Helaas is je paardrijvakantie weer voorbij. Na het ontbijt wordt je naar het vliegveld gebracht voor de reis naar huis.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

* Voor een groep met gevorderde ruiters kunnen één of twee ritten vervangen worden door een andere route.

Niet zoveel tijd?

Het is ook mogelijk om een kortere versie van deze trektocht te boeken, van acht of tien dagen. Laat ons weten hoelang jij op reis wilt!

De paarden

Tijdens je paardrijvakantie rijd je op Marwari paarden en kruisingen van Marwari paarden met een lokaal ras. Dit ras staat bekend om de lange, gekrulde punten van de oren. De oren krullen daardoor naar elkaar toe en lijken bijna een soort hartje te vormen.

Deze paarden werden vroeger gebruikt door de koninklijke familie in India. De Marwari paarden werden daarnaast gebruikt door krijgers en waren erg dapper. Het zijn voorwaartse paarden met veel temperament.

De paarden zijn in de Engelse rijstijl getraind en er wordt gebruikt gemaakt van Engelse zadels. Iedere ruiter heeft een zadeltas om kleine spulletjes in mee te nemen.

Accommodatie

Op deze paardrijvakantie logeer je in acht of negen verschillende middenklasse hotels. Een deel van de hotels heeft een zwembad. Je krijgt een tweepersoonskamer met eigen badkamer. De kamers hebben allemaal airco.

Je logeert ook twee nachten in simpele chalets in de jungle. Deze nachten slaap je bij je paard, want die staan op het terrein naast de chalets. In de hotels is het mogelijk om een upgrade te boeken naar een luxere kamer.

Het ontbijt is in de hotels. Je luncht voor of na de rit, afhankelijk van de route en je dineert in de accommodaties. Er worden heerlijke maaltijden bereid met verse, lokale ingrediënten. Vegetariërs zijn welkom.

Praktische informatie

Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 6 ruiters.

Let op: als je alleen reist kun je bij een andere groep aansluiten. De reis kan ook voor één ruiter georganiseerd worden, vraag ons naar de kosten en mogelijkheden.

Gewichtslimiet: 85 kg

Leeftijd: kinderen vanaf 8 jaar zijn welkom, als ze voldoende rijervaring hebben.

Niet-ruiters: niet-ruiters zijn welkom maar er is geen apart programma voor hen. Er kunnen wel excursies geboekt worden.

Transferpunt: vliegveld Colombo

Niveau: deze reis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters. Je moet alle gangen goed beheersen en buitenrijervaring hebben op verschillende paarden.

Voor gevorderde beginners kan een aangepast programma georganiseerd worden. Het terrein waar je doorheen rijdt is vergelijkbaar maar het tempo ligt wat lager.

Wifi: de meeste accommodaties hebben wifi. Je slaapt twee nachten in simpele chalets bij de paarden, hier heb je geen wifi.

Hotels: het is ook mogelijk om een luxere kamer te krijgen, vraag ons naar de mogelijkheden.

Kleding: wanneer je religieuze plekken bezoekt moet je bedekkende kleren dragen: geen blote schouders, blote benen of strakke broeken.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.