fbpx

Je bekijkt de reis:Leer paardrijden in Bosnië

Boek direct

Wat ga je doen

Leer paardrijden of verbeter je rijtechniek op een sfeervolle stal in Bosnië. Tijdens de instructieweek krijg je les van gediplomeerde instructeurs die jarenlange ervaring hebben met rijden en lesgeven. De paarden zijn goed getraind en worden ook in wedstrijden uitgebracht.

Als je nog nooit gereden hebt leer je de basis van het rijden en ervaren ruiters zetten de puntjes op de i in theorielessen, groeps- en privélessen. Afhankelijk van je niveau kun je ook een buitenrit maken.

Paardenwelzijn staat bij dit bedrijf voorop, de paarden lopen het grootste deel van het jaar buiten in de kudde. Bosnië is een unieke bestemming voor een paardrijvakantie, het land is nog niet ontdekt door het massatoerisme.

Leer paardrijden in Bosnië

  • Kleine groepen
  • Theorielessen
  • Gediplomeerde instructie
  • Buitenrit maken
Inbegrepen: vliegveldtransfers, accommodatie, alle maaltijden en drankjes tijdens de maaltijden, paardrijden volgens programma, Engelstalige gids.
Niet inbegrepen: vluchten, fooien, persoonlijke uitgaven.
Vanaf:
€ 999,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Na aankomst op het vliegveld in Sarajevo wordt je opgehaald en naar de ranch gebracht (ongeveer 30 minuten rijden). Je krijgt een kamer aangewezen en maakt kennis met de rest van de groep.. Daarna heb je tijd om te ontspannen. ‘s Avonds bespreek je de plannen voor de rest van de week met de gids.

Verdeeld over de week krijg je privélessen en groepslessen. De groepen bestaan uit 3 tot 5 ruiters en worden aangepast aan het niveau van de deelnemers. Je kunt zowel dressuur- als springlessen doen.

Je leert niet alleen van de tips die je zelf krijgt maar ook van de aanwijzingen die aan de andere ruiters gegeven worden. In de privélessen ligt alle focus op jou en worden de puntjes op de i gezet.

Daarnaast zijn er theorielessen gepland. Als je nog niet zoveel ervaring hebt, krijg je natuurlijk uitleg over hoe je een paard moet verzorgen en opzadelen. Meer ervaren ruiters krijgen les in rijtechniek en training.

Afhankelijk van je niveau kun je ook een buitenrit maken. De ranch ligt in een prachtige, bosrijke omgeving. Je kunt een dagtocht maken of zelfs een tweedaagse tocht met overnachting in een lodge in de bergen.

Het doel van deze rijweek is om je rijtechniek naar een hoger niveau te brengen, maar ook om je te leren hoe je een band opbouwt met je paard die gebaseerd is om wederzijds vertrouwen.

Naast de lessen kun je ook andere excursies boeken in de omgeving, zoals een stadswandeling in Sarajevo, wijnproeven of raften. De eigenaren van het bedrijf helpen je graag met het reserveren van extra activiteiten.

* het programma wordt in overleg met de deelnemers bepaald en afgestemd op het niveau van de ruiters. Een korter of langer verblijf is ook mogelijk, vraag ons naar de opties! Het paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

Tijdens deze reis rijdt je op Balkan paarden, Lippizaners en Haflingers. De paarden lopen veel buiten in de wei. Ze zijn goed getraind en fijn te rijden voor ruiters van ieder niveau. De paarden worden ook in endurance, dressuur en springwedstrijden uitgebracht. De paarden worden met een Engels zadel gereden en je helpt mee met op- en afzadelen. Je krijgt les van ervaren, gediplomeerde instructeurs.

Accommodatie

Tijdens deze ruiterreis verblijf je op de ranch bij de stallen. De kamers liggen boven de stallen dus ‘s ochtends wordt je gewekt door de paarden! Er zijn drie tweepersoonskamers en een familiekamer. Één van de kamers heeft een eigen badkamer, de andere badkamer is gedeeld. Er is een gezamenlijke zitruimte met terras.

In Bosnië wordt veel vlees gegeten. Het ontbijt bestaat vaak uit ei, worst, brood en kaas. De lunch is meestal vlees (of vis) met brood en salade. Het diner is vlees met brood, aardappelen en soms salade. Er kunnen vegetarische maaltijden bereid worden maar deze reis is niet zo geschikt voor vegans.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 95 kg

Groepsgrootte: minimaal 1, maximaal 6 ruiters

Leeftijd: vanaf 7 jaar

Transferpunt: vliegveld Sarajevo

Er zijn geen vaste tijden voor de transfer, soms moet je even wachten tot de andere reizigers geland zijn voor je opgehaald wordt.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor ruiters van ieder niveau. De lessen worden aangepast aan het niveau van de ruiter.

Wil je liever meer buitenritten maken? Kijk dan eens naar de Olympische bergen vakantie of de Via Dinarica trektocht in Bosnië.

Reisduur: Je kunt ook een langer of korter verblijf boeken op deze paardrijvakantie. Vraag ons naar de mogelijkheden en prijzen!

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.