fbpx

Je bekijkt de reis:Lassithi Trektocht Kreta, Griekenland

Boek direct

Wat ga je doen

Op de Lassithi trektocht ga je 200 km rijden door de prachtige natuur van Kreta. Je rijdt door de Dikti bergen naar de kust, waar je kunt zwemmen met je paard. Daarna ga je verder over het platteland vol olijfbomen en wijngaarden. Je rijdt door traditionele dorpjes waar het lijkt alsof de tijd stilgestaan heeft. Je klimt naar het Lassithi plateau op 1800 meter hoogte en geniet van het prachtige uitzicht over de bergen en de kust. Je logeert in een hotel met zwembad en in comfortabele guesthouses. Je gids verteld je alles over het eiland en de tradities maar je kunt deze trektocht ook zonder gids maken!

Lassithi Trektocht Kreta, Griekenland

  • Prachtige natuur
  • Zwembad
  • Bijzondere ruïnes
  • Zonder gids
Inbegrepen: accommodatie in het 3-sterren hotel, ontbijt, lunch en diner a la carte in het restaurant (excl. desserts), paardrijden volgens programma.
Niet inbegrepen: vlucht, transfer, drankjes, desserts, entree bij excursies.
Vanaf:
€ 1445,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Je vakantie begint!

Na aankomst op Kreta wordt je opgehaald op het vliegveld, of je reist zelf naar het hotel. Na het inchecken heb je tijd om bij te komen of een duik te nemen in het zwembad voordat het tijd is voor het diner. ‘s Avonds bespreek je het programma voor de week.

Dag 2 – De eerste rit

Na een heerlijk ontbijt maak je kennis met je paard voor de rest van de week. Je stapt in het zadel voor de eerste rit. Je rijdt naar het Mochos plateau. Onderweg rijdt je dor de heuvels rond Avdou. Je komt langs de Byzantijnse kerk in het dorp en hebt een prachtig uitzicht over de Dikti bergen, waar je de komende dagen gaat rijden. Dit is een kortere rit, je bent ongeveer 3 uur onderweg. De andere dagen rijd je 5 of 6 uur.

Dag 3 – Klimmen

De rit van vandaag begint met een spectaculaire klim. Via de kloof van Gonies klim je naar een hoogte van 1000 meter. Je geniet van het prachtige uitzicht onderweg en stopt voor een lunch in het dorp Kera. Er wordt een traditionele maaltijd voor je bereidt door de locals. Daarna ga je verder naar het Lassithi plateau via een smal bergpad dat door ezels gebruikt werd. Vroeger was dit de enige weg naar het plateau. Het vruchtbare plateau ligt tussen de hoge toppen van de Dikti bergen en staat bekend vanwege de windmolens die er gebruikt worden voor irrigatie. Onderweg zie je de bewoners met hun ezels het land bewerken. Je logeert in een guesthouse in Magoulas.

Dag 4 – Door de bergen

De route van vandaag gaat verder door de Dikti bergen. Je rijdt naar het zuiden en geniet van de rust en ruimte. Onderweg kom je alleen af en toe een herder tegen. Je kunt zelfs aasgieren zien vliegen! Je hebt het gevoel dat je helemaal alleen bent met je paard. Het is een prachtige route. De paarden blijven in de bergen en jij wordt teruggebracht naar het hotel in Avdou.

Dag 5 – Naar de zee

Na het ontbijt wordt je terug gebracht naar de paarden voor het volgende deel van de tocht. Je rijdt door een droog landschap met een prachtig uitzicht op de kust. De bergen eindigen hier direct in de zee. Je daalt verder af naar de Libische zee voor een verfrissende duik. Bij goed weer kun je hier zwemmen met de paarden! Je overnacht in een guesthouse vlakbij de zee. Vanavond staat er natuurlijk vis op het menu!

Dag 6 – Flink galopperen

Je rijdt vandaag door de bergen naar het platteland van Griekenland. Omdat het hier wat vlakker is kun je wat vlotter rijden. Je gaat flink draven en galopperen. Eerst rijd je nog langs de zee maar daarna ga je het binnenland in en rijd je langs de Anapodaris rivier. Hier rijd je door olijfboomgaarden en wijngaarden. Je rijdt door kleine dorpjes en langs het meer van Ini. Je logeert vannacht in het hotel in Avdou.

Dag 7 – Traditionele dorpjes

Op de laatste rijdag rijd je terug naar de stallen via traditionele dorpjes waar het lijkt alsof de tijd stil gestaan heeft. Stop onderweg op één van de dorpspleinen voor een Raki (een drankje gemaakt van wijn) met de locals. In de middag kom je terug bij de stallen en neem je afscheid van je paard. Je logeert in het hotel bij de stallen.

Dag 8 – Afscheid

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van het team en de rest van de groep. Hopelijk heb je veel mooie herinneringen over gehouden aan je paardrijvakantie!

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids. De ritten kunnen in andere volgorde gereden worden omdat er iedere dag ruiters kunnen aankomen.

De paarden

Op deze paardrijvakantie rijd je op Arabieren, Volbloeden, Warmbloeden en pony’s voor de kinderen. Het zijn vriendelijke en betrouwbare paarden. Ze zijn gewend aan het ruige terrein en hebben een goed uithoudingsvermogen. Er wordt gereden met Engelse zadels. De gids besteed veel zorg aan het matchen van het juiste paard bij iedere ruiter. Het tempo van de ritten is afhankelijk van het terrein maar er wordt iedere dag gedraafd en gegaloppeerd.

Accommodatie

Op deze trektocht logeer je vijf nachten in het hotel bij de stallen in Avdou. Alle kamers hebben een eigen badkamer en een privé balkon of terras met een prachtig uitzicht over de vallei. In het hoofdgebouw is de receptie, de bar en het restaurant waar heerlijke Kretenzische gerechten geserveerd worden. De lunch is een picknick tijdens de rit. Het hotel heeft ook een zwembad! Je gaat ook twee nachten in andere guesthouses logeren. De maaltijden zijn overal inbegrepen.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 95 kg

Groepsgrootte: maximaal 11 ruiters

Transferpunt: vliegveld Heraklion

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters.

Leeftijd: vanaf 12 jaar (voor jongere ruiters zijn er speciale kinderweken, vraag ons naar de mogelijkheden!).

Let op: als je de trektocht zonder gids boekt krijg je kaarten mee van de routes. Je neemt je spullen mee in een zadeltas en kunt bagage die je niet nodig hebt in het hotel achterlaten. Alleen op dag 3 en dag 5 kom je hier niet terug dus zorg dat je slaapspullen meeneemt op het paard.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.