fbpx

Je bekijkt de reis:Kjolur trektocht in IJsland

Boek direct

Wat ga je doen

De Kjolur trail werd al in de tijd van de Vikingen gebruikt. Het was de belangrijkste weg door de hooglanden. Over dit gebied zijn veel volksverhalen geschreven. Terwijl je door de ruige natuur rijdt is het niet moeilijk om je voor te stellen dat er elfen en trollen zouden kunnen leven! Je rijdt met een kudde loslopende paarden zodat je verschillende IJslanders kunt rijden op een dag. De route gaat langs gletsjers, over lavavelden en langs warmwaterbronnen. De gidsen zijn hier geboren en kennen het terrein tot in detail. Ze nemen je graag mee door de wildernis! Je overnacht in berghutten op de meest bijzondere plekken.
Nieuw!

Kjolur trektocht in IJsland

  • Gletsjers
  • Ruige natuur
  • Rijden met kudde
  • Gullfoss waterval
Inbegrepen: transfers, accommodatie, alle maaltijden en niet-alcoholische drankjes tijdens de reis, regenkleding, paardrijden volgens programma, Engelstalige begeleiding, vervoer van bagage.
Niet inbegrepen: vlucht naar IJsland, alcoholische dranken, eventuele hotelovernachting voor of na de ruiterreis.
Vanaf:
€ 2690,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Gullfoss

De reis start in de ochtend. Het verzamelpunt voor deze reis is het busstation in Reykjavik. Vanaf hier ga je met de bus naar de stallen, waar je kennis maakt met het team en de paarden. Daarna stap je op je paard voor het eerste deel van de trektocht. De route van vandaag brengt je naar de bekende Gullfoss waterval. Dit is de grootste waterval in Europa qua hoeveelheid water die er doorheen stroomt en is één van de populairste bezienswaardigheden van IJsland. Daarna rijd je verder naar de Bláfell bergen waar je overnacht in een berghut.

Dag 2 – De witte en zwarte rivier

Het volgende deel van de trektocht gaat over lavavelden en verder door de bergen. Je steekt de witte rivier over en rijd langs een gletsjermeer. Je overnacht in Arbudir, aan de oevers van de zwarte rivier.

Dag 3 – Gletsjers

Vandaag rijd je over de lavavelden van Kjalhraun. Onderweg heb je een prachtig uitzicht op de Langjökull en Hofsjökull gletsjers. De zachte zandpaden zijn erg geschikt om te tölten. Je overnacht in Hveravellir, een uniek gebied tussen de gletsjers met veel warmwaterbronnen. Neem na de rit een duik in de ‘hot spring’ en je spieren zijn weer helemaal ontspannen. Het is ongeveer 15 minuten lopen van de stallen naar de berghut.

Dag 4 – Naar het noorden

Je stapt op je paard voor een prachtige rit door het ruige landschap van IJsland. Het landschap voelt bijna magisch aan, er zijn niet voor niets zoveel verhalen over elfen en trollen in de IJslandse cultuur. Je rijdt richting het noorden en steekt onderweg een rivier over voor je bij de berghut van vannacht aankomt.

Dag 5 – Flink tölten

Na een stevig ontbijt bij de berghut worden de paarden gezadeld. Je rijdt vandaag verder naar het noorden, langs de Seydisa rivier. Natuurlijk ga je lekker tölten op de zandpaden. Je komt nauwelijks andere mensen tegen, je bent middenin de wildernis. De accommodatie voor vannacht is de Galtara berghut. Deze berghut heeft meerdere kamers en er zijn twee douches.

Dag 6 – De Vatnsdalur Vallei

Je rijdt door de groene valleien van de hooglanden. Om je heen zie je watervallen, bijzondere rotsformaties en lavavelden. Natuurlijk ga je nog een stuk tölten. Het eindpunt van vandaag is Vatnsdalur. Hier staat een heerlijk diner voor je klaar. Je overnacht in een guesthouse.

Dag 7 – Afscheid

Na het ontbijt is het helaas alweer tijd om afscheid te nemen en ga je terug naar Reykjavik. Je wordt met een bus teruggebracht. Let op dat je geen vroege vlucht boekt. Deze trektocht kan ook in omgekeerde richting gereden worden. Je komt dan pas ‘s avonds laat in Reykjavik terug. Overleg met ons over de transfertijden voor je een vlucht boekt.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

Het IJslandse paard staat bekend om zijn extra gangen: de tölt en de telgang. De tölt kent net als de stap geen zweefmoment en is daarom een erg comfortabele gang. De telgang is een snelle gang waarmee speciale races worden gereden. IJslanders zijn gemiddeld tussen de 1.30m en 1.50m hoog. Ondanks hun kleine formaat zijn het bijzonder sterke paardjes die gewend zijn aan het ruige terrein van IJsland. IJslanders zijn erg vriendelijke paardjes maar kunnen ook erg gevoelig zijn.

Accommodatie

Tijdens deze ruiterreis verblijf je in guesthouses en berghutten. In de guesthouses deel je een kamer en badkamer met meerdere reizigers van hetzelfde geslacht. In de meeste berghutten slaap je allemaal in dezelfde ruimte. Er zijn toiletten maar de berghutten hebben geen douches. De maaltijden worden met veel zorg bereid, van het warme, energierijke ontbijt tot het typisch IJslandse diner. Lunch is een picknick, je maakt ‘s ochtends een lunchpakket klaar. Alcohol is niet inbegrepen, je kunt dit op het vliegveld kopen en meenemen.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 100 kg

Groepsgrootte: maximaal 18 ruiters

Leeftijd: minimaal 12 jaar.

Transferpunt: BSI busstation Reykjavik.

Let op: de trektocht wordt ook in omgekeerde richting gereden. Overleg met ons over de transfertijden voor je de vlucht boekt. Je kunt het beste een dag voor de trektocht aankomen en een dag later vertrekken.

Let op: je hebt onderweg niet overal bereik met je telefoon. Je kunt niet overal elektrische apparaten opladen.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters.

Bijzonderheden: omdat er in IJsland geen paardenziektes voorkomen zijn de regels met betrekking tot het meenemen van paardenspullen erg streng. Je mag geen gebruikt leer meenemen (geen tuig maar ook geen leren handschoenen). Andere spullen moeten goed schoongemaakt zijn.

Bagage: je moet zelf een slaapzak meenemen. Neem zachte tassen mee in plaats van harde koffers en pak licht!

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.