fbpx

Je bekijkt de reis:Kastelen en Kloosters in Ierland

Boek direct

Wat ga je doen

Deze paardrijvakantie is de perfecte combinatie van paardrijden door het Ierse landschap en excursies naar kastelen. 's Ochtends maak je buitenritten door de bossen en heuvels rond de stallen en 's middags leer je meer over de geschiedenis van Ierland. Je bezoekt ruïnes van kastelen en kloosters en gaat naar een werkhuis uit de tijd van de Ierse hongersnood. Een gids verteld je alles over deze bijzondere plekken. Dit is ook een erg geschikte reis als er niet-ruiters in je reisgezelschap zitten. Jij kunt dan lekker buitenrijden maar je gaat er ook samen op uit. Je overnacht in een sfeervolle lodge in de Slieve Aughty bergen, middenin de bossen.

Kastelen en Kloosters in Ierland

  • Bijzondere natuur
  • Kastelen bezoeken
  • Kleine groepen
  • Fijne paarden
Inbegrepen: accommodatie, alle maaltijden vanaf het diner op de eerste dag tot en met het ontbijt op de laatste dag, koffie, thee en water, paardrijden volgens programma, entreegeld voor bezienswaardigheden, Engelstalige begeleiding.
Niet inbegrepen: vlucht, transfer, overige drankjes, persoonlijke uitgaven, fooien.
Vanaf:
€ 1350,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst op de lodge krijg je een kamer aangewezen en kun je bijkomen van de reis. Als er tijd is kun je een wandeling maken, het bedrijf ligt in een prachtige omgeving. ‘s Avonds maak je kennis met de andere ruiters tijdens het diner.

Dag 2 – De eerste rit

Na het ontbijt maak je kennis met je paard. Je poetst en zadelt je paard op en stapt in het zadel voor de eerste rit. Je maakt een tocht van ongeveer twee uur door het bos en langs verlaten boerderijen. Veel mensen verlieten dit gebied in de 18e eeuw tijdens de Ierse hongersnood. Na de lunch ga je met de auto naar Mountshannon harbour, vanaf hier neem jee en boot naar het ‘Holy’ eiland waar in de 9e eeuw een klooster stond. De ruïnes van vijf verschillende kerken, een toren en een oude begraafplaats werden tot in de 19e eeuw door pelgrims bezocht. Daarna kun je wandelen in het dorp of een biertje drinken in een pub. Het diner is op de lodge.

Dag 3 – Kasteel van Portumna

De rit van vanochtend gaat door de Slieve Aughty bergen. Vanaf de heuvels heb je een prachtig uitzicht over de Shannon rivier. Je rijdt door de bossen en gaat ook stukken galopperen. Je bent ongeveer 2,5 uur onderweg. Tussen de middag staat er weer een heerlijke lunch voor je klaar in de lodge. Na de lunch ga je naar Portumna. Hier bezoek je een werkhuis uit de tijd van de Ierse hongersnood waar een gids je meer verteld over de geschiedenis van deze plek. Dit is het meest bijzondere en complete werkhuis in Ierland. Je gaat ook naar het17e eeuwse kasteel van Portumna. In de zomer staat de rozentuin volop in bloei. Voordat je terug gaat naar de boerderij voor het diner kun je nog door Portumna wandelen.

Dag 4 – Rust en ruimte

Vandaag maak je een ochtendrit van ongeveer 2,5 uur over het Ierse platteland. Je rijdt door de velden en in de bossen. Onderweg kom je nauwelijks andere mensen tegen, het is hier heerlijk rustig! Vanmiddag ga je op excursie naar de ruïnes van het Pallas kasteel, één van de best bewaarde kastelen van dit type in Ierland. De toren en de muren van het 14e eeuwse kasteel zijn goed bewaard gebleven. De eigenaresse van de stal gaat mee om je alles te vertellen over de geschiedenis van deze plek. ’s Avonds dineer je op de lodge.

Dag 5 – Dagtocht

Hopelijk heb je goed geslapen want vandaag staat er een dagtocht gepland! Je haalt je paard uit de wei en maakt hem klaar voor de rit. ’s Ochtends rijd je ongeveer 2 uur door een heidelandschap naar de picknickplek. Het eten voor de ruiters en de paarden wordt met het busje gebracht. De paarden worden afgezadeld zodat ze ook even kunnen ontspannen. Na de lunch zadel je je paard weer op van een rit van twee uur. Je rijdt langs een Keltische hunebed van meer dan 5000 jaar oud! De rit eindigt in het weiland waar de paarden weer losgelaten worden. Daarna is het tijd voor het laatste diner.

Dag 6 – Afscheid

Helaas is je ruitervakantie alweer voorbij, na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen en ga je weer naar huis.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

Je rijdt op goed getrainde, betrouwbare Ierse sportpaarden, Tinkers en Connemara pony’s. De meeste paarden zijn op het bedrijf opgegroeid en opgeleid. Ze zijn gewend aan het ruige terrein en hebben een goed uithoudingsvermogen. De paarden staan hier eigenlijk altijd buiten.

Je rijdt met Engelse zadels maar er zijn ook een paar western zadels die je kunt gebruiken, geef dit dan vooraf even aan. Alle zadels hebben een anti-slip pad tegen schuren. De paarden zijn Engels getraind en reageren dus niet altijd op ‘neck reining’.

Je poetst en zadelt je paard zelf op. Meestal ga je naar de wei om de paarden klaar te maken, het tuig wordt daar met de bus naartoe gebracht. Je hebt geen zadeltassen maar als je wilt kun je een eigen heuptasje meenemen. Er zijn een paar seat savers die je kunt lenen maar je kunt ook je eigen meenemen.

Het tempo is afhankelijk van het terrein. Op de eerste rit ga je stappen en draven om aan je paard te wennen. Daarna ga je ook stukken galopperen. Er wordt vlot gegaloppeerd maar niet in rengalop gereden. Op deze reis gaat het vooral om het genieten van de rust en natuur.

Accommodatie

Je verblijft in de lodge bij de stallen. Dit is een 300 jaar oude boerderij die recent gerestaureerd is. Er zijn acht slaapkamers, zowel één, twee als driepersoonskamers. Er is ook een familiekamer voor vier personen. Alle kamers hebben een eigen badkamer, bij één van de kamers is de badkamer er tegenover in de gang.

De boerderij is enorm sfeervol ingericht, overal vind je antieke spulletjes. Het bestaat uit meerdere gebouwen aan elkaar dus er zitten veel hoogteverschillen tussen de kamers. Er zijn zitruimtes waar je kunt ontspannen na de ritten en er is een bar waar je een biertje of frisdrank kunt krijgen. De lodge heeft wifi. Behalve paarden zijn er ook honden, katten, kippen, schapen en alpaca’s.

Het ontbijt bestaat uit toast, jam, kaas, vlees, yoghurt, fruit, muesli en typisch Iers eten zoals worstjes, spek en ei. De lunch is in buffetvorm met soep, salade, brood, kaas en vlees. Het avondeten is altijd een voor-, hoofd- en nagerecht.

Alles wordt huisgemaakt en bereid met verse ingrediënten. Er kan rekening gehouden worden met allergieën en vegetarisch eten is mogelijk! Vegan eten is lastiger op deze locatie. Koffie, thee en water zijn inbegrepen, frisdrank en alcohol kun je ter plekke betalen.

Praktische informatie

Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 8 ruiters.

Gewichtslimiet: 85 kg. Ben je wat zwaarder? Overleg even met ons over de mogelijkheden, er zijn een aantal grotere paarden.

Niveau: gevorderd en vergevorderd. Je moet de stap, draf en galop goed beheersen en een goede balans hebben. Je moet al buitenrijervaring hebben.

Leeftijd: kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom als ze voldoende rijervaring hebben en onder begeleiding van een volwassene.

Transferpunt: vliegveld Shannon

Vervoer: je kunt een transfer boeken vanaf Shannon of een auto huren en zelf naar de stal in Whitegate rijden. Het is ongeveer 1,5 uur rijden. Als je een transfer boekt moet je soms even wachten tot de andere reizigers ook aankomen. Transfer Shannon €55,- per persoon per enkele reis.

Het is ook mogelijk om naar Dublin te vliegen en met de bus naar Loughrea te reizen (ongeveer 3 uur rijden), vanaf daar kun je een transfer boeken. Je moet dan wel een vlucht boeken die in de ochtend land en in de namiddag weer vertrekt. Vraag ons naar de opties.

Leuk: ook niet-ruiters hoeven zich niet te vervelen. In de omgeving van de accommodaties kun je prachtig wandelen en ze gaan ‘s middags mee met de excursies.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.