fbpx

Je bekijkt de reis:Kampeervakantie Rhodos Griekenland

Boek direct

Wat ga je doen

Verken het prachtige en zonnige Rhodos te paard! Op deze trektocht ga je zwemmen met je paard, galopperen op het strand en geniet je van heerlijke, traditionele maaltijden. Onderweg bezoek je kleine dorpjes waar je hartelijk welkom wordt geheten door de lokale bevolking. Gastvrijheid is hier erg belangrijk. Je bezoekt middeleeuwse kastelen, byzantijnse kerken en kloosters.

Je rijdt over de heuvels naar het strand en langs prachtige watervallen. Daarnaast is er ook genoeg tijd om te ontspannen op het strand. Je logeert in een klein hotel en gaat kamperen met je paard. Een erg afwisselende ruitervakantie! Op de ranch kun je ook leren boogschieten of les krijgen in Natural Horsemanship. De eigenaresse is enorm gastvrij en is gek op haar paarden.
Zomertip!

Kampeervakantie Rhodos Griekenland

  • Zwemmen met je paard
  • Kleine groepen
  • Western rijden
  • Traditionele maaltijden
  • Kamperen met je paard
  • Tijd voor ontspanning
Inbegrepen: accommodatie, ontbijt, middagsnack met frisdrank, diner inclusief één drankje, koffie, sap en water, excursies volgens programma, Engelstalige begeleiding.
Niet inbegrepen: vlucht, transfer, extra drankjes, fooien.
Vanaf:
€ 1380,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – De start van je reis

Na aankomst op de ranch maak je kennis met de rest van de groep en bespreek je het programma voor de week. Je geniet van een heerlijk traditioneel diner en overnacht in een pension vlakbij de ranch.

Dag 2 – De eerste rit

Na een heerlijk ontbijt maak je kennis met je paard voor de rest van de week. Je krijgt een korte introductie op het western rijden en krijgt een les in de bak om het sturen en stoppen onder de knie te krijgen. Je luncht op de ranch. Daarna is het tijd voor een prachtige rit naar het bekende ‘Thari’ klooster. Je rijdt door een heuvelachtig landschap en geniet onderweg van prachtige uitzichten. Dit is een korte rit om aan je paard te wennen. Na de rit keer je terug naar het pension voor het diner.

Dag 3 – Kanoën

Je rijdt vandaag naar de grootste dam van Rhodos. Onderweg bezoek je een eeuwenoude stenen tombe, van 1500 – 1000 jaar voor Christus. Je geniet van het prachtige uitzicht over de heuvels en de zee, en van een flinke galop over de zandpaden. Bij de dam stop je voor de lunch. Als je wilt kun je hier kano varen of zwemmen. Je logeert vannacht bij een kleine kapel naast de dam. In de namiddag kun je ontspannen in je hangmat!

Dag 4 – De hoogste berg

De rit van vandaag gaat over smalle paadjes naar de Ataviros, de hoogste berg van Rhodos. Je rijdt door de rode vallei, de Kokino Homa. ‘s Middags rijd je door een afwisselend landschap en geniet je van de rust. Je komt hier nauwelijks andere mensen tegen! Het kamp voor vannacht wordt opgezet onderaan de berg.

Dag 5 – Strand

Op naar het strand! Je begint de dag met een rit door een ravijn naar het strand van Limni. Je rijdt over smalle paadjes en geniet van het uitzicht. Eenmaal op het strand aangekomen is het tijd voor een korte break. Als je wilt kun je een duik nemen in de zee en bij goed weer ga je zwemmen met je paard! Je kampeert vannacht op het strand. De zonsondergang is hier fantastisch.

Dag 6 – Zwemmen met je paard

Je begint de dag met een duik in de zee! Met je paard natuurlijk! Het is een bijzondere ervaring om te zwemmen met de paarden. Daarna is het tijd voor het ontbijt. De rest van de ochtend kun je ontspannen in de hangmat of zwemmen in de zee. ‘s Middags stap je op je paard voor de volgende rit.

Je rijdt een stuk over het strand maar daarna ga je de vallei in. Hier groeien watermeloenen, granaatappels en graan. Je rijdt door een smal ravijn waar je alleen wat wilde geiten ziet. De route gaat verder door een klein dorpje. De paarden logeren bij een verlaten klooster en je wordt met de auto naar het eerste guesthouse teruggebracht (ongeveer 25 minuten rijden).

Dag 7 – Flinke galop

Je wordt naar de paarden gebracht voor het laatste stuk van de tocht. Vanaf het klooster rijd je door een droge rivierbedding naar en vallei waar regelmatig herten grazen. Na een flinke galop kom je bij het dorp Profilia. Je hebt hier een prachtig uitzicht over de zee. Het laatste stuk van de tocht gaat door bossen en olijfboomgaarden. Op de ranch neem je afscheid van je paard. Na een douche is het tijd voor het diner. Bij goed weer ga je na de rit barbecuen op de ranch.

Dag 8 – Afscheid

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van het team en de rest van de groep. Hopelijk heb je veel mooie herinneringen over gehouden aan je paardrijvakantie!

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

De paarden die je tijdens de trektocht gaat rijden zijn kruisingen tussen Arabieren, Appaloosa’s, Haflingers en Andalusische paarden. Ze zijn niet erg groot maar het zijn sterke paarden die gewend zijn aan het heuvelachtige terrein. Op steile stukken zul je soms naast je paard moeten lopen.

Alle paarden zijn fijn te rijden en er wordt veel zorg besteed aan het matchen van het juiste paard met de juiste ruiter. De paarden worden western gereden. Je hoeft geen westernervaring te hebben om aan deze trektocht mee te doen. Op de eerste rijdag krijg je een korte les om te wennen aan de western manier van sturen en stoppen. Je helpt mee met de verzorging van de paarden en zadelt zelf je paard op.

Accommodatie

Tijdens je ruitervakantie verblijf je in simpele hotels en tenten. De eerste twee nachten en de laatste twee nachten logeer je in een guesthouse in de buurt van de ranch. Je krijgt een tweepersoonskamer met eigen badkamer of slaapt samen met de andere reizigers in je groep in de familiekamer met gedeelde badkamer.

Je gaat drie nachten kamperen met je paard. Je slaapt dan in simpele tenten. Er is geen toilet in het kamp maar wel een watertank om je te wassen. De maaltijden zijn een hoogtepunt op deze reis. Ze worden vers bereidt met lokale ingrediënten. Vegetariërs zijn welkom en er kan rekening gehouden worden met allergieën als het vooraf doorgegeven wordt.

Het is mogelijk om een éénpersoonskamer aan te vragen of een upgrade naar een luxere kamer in een hotel in Laerma voor de eerste twee en laatste twee nachten. Deze kamers hebben een badkamer en-suite, kitchenette en balkon. Laerma is een typisch Grieks en erg sfeervol dorpje.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 80 kg (er zijn twee grotere paarden dus er kunnen twee ruiters meerijden van 85 en 90 kg).

Groepsgrootte: minimaal 3, maximaal 5 ruiters

Leeftijd: vanaf 16 jaar

Transferpunt: vliegveld Rhodos

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters.

Let op: de rijstijl is western. Je hebt geen westernervaring nodig voor deze trektocht. Je krijgt een korte les in de bak zodat je kunt wennen aan het sturen en stoppen.

Leuk: het guesthouse waar je verblijft geeft alle winst aan een goed doel.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.