fbpx

Je bekijkt de reis:Kabardino Expeditie Rusland

Boek direct

Wat ga je doen

Rijd mee naar de meest afgelegen plekken ter wereld. Ver van andere toeristen rijd je door ravijnen, over bergplateaus en door groene valleien. Het berglandschap is enorm indrukwekkend met ruige kliffen en open steppe perfect voor een flinke galop. Je rijd op de lokale Kabardine paarden. Ieder jaar kiest de herder de beste paarden uit zijn kudde van 150 dieren. Je overnacht in tenten op prachtige locaties en gaat een paar nachten bij lokale families slapen. Mensen leven hier op een simpele maar traditionele manier en vertellen je graag meer over hun cultuur. Je rijdt van Rusland naar Georgië via de enige begaanbare pas in de Caucasus die de landen verbind. Iedere dag is er weer een nieuw uitzicht dat je niet snel zult vergeten.

Kabardino Expeditie Rusland

  • Avontuurlijke reis
  • Geen vaste routes
  • Kamperen met je paard
  • Geen toeristen
  • Bijzondere cultuur
Inbegrepen: vliegveld transfer, accommodatie in hotel, guesthouse en tenten, alle maaltijden en drankjes vanaf het diner op de aankomstdag t/m het ontbijt op de dag van vertrek, activiteiten volgens het programma, Engelstalige begeleiding.
Niet inbegrepen: internationale vluchten, visum, alcoholische drankjes in restaurants, fooien.
Vanaf:
€ 2995,-
Toeslag éénpersoonskamer €250,- (alleen in hotels)
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst in Rusland wordt je op het vliegveld opgewacht en naar je hotel gebracht. Bij het diner ontmoet je de rest van de groep en bespreek je het programma voor de rest van je ruitervakantie. Je overnacht in een hotel in Nalchik.

Dag 2 – De Sovjet periode

Na het ontbijt ga je Nalchik verkennen. Hier zie je nog veel overblijfselen van de Sovjet periode terug. Je dwaalt rond door het park en over de lokale markt. Het museum geeft je een goed beeld van de lokale cultuur. Na de lunch bezoek je een werkplaats waar een zadelmaker zadels en hoofdstellen met de hand maakt. Hij volgt eeuwenoude tradities voor het maken van het tuig. Daarna stap je in de auto voor de rit naar een klein Balkan dorpje waar je bij een lokale familie logeert. Vergeet vooral niet te genieten van de douche, de komende 7 dagen ga je kamperen.

Dag 3 – De eerste rit

Na het ontbijt ga je naar een oude boerderij uit de Sovjet periode. Hier staan de paarden al te wachten. Je maakt kennis met je paard voor je ruitervakantie en na een korte introductie stap je op voor de eerste rit. De paarden zijn getraind voor lange afstanden en kunnen meer dan 100 km per dag afleggen. Je rijdt over de bergen richting Elbrus. Er zijn een aantal vlakke stukken waar je kunt draven en galopperen. In de namiddag kom je aan bij het kamp aan de oever van een rivier.

Dag 4 – De bergen in

De route van vandaag begint in de vallei. Langzaam klim je omhoog naar een bergplateau op zo’n 3000 meter boven zeeniveau. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over her omringende landschap. De steile kliffen en uitgestrekte valleien in de verte zijn erg indrukwekkend. Het landschap is erg leeg, tijdens de rit kom je hoogstens een paar herders tegen met hun kudde. Onderweg zijn er een paar vlakke stukken waar je kunt galopperen. Eenmaal in het kamp aangekomen is het tijd voor een heerlijke maaltijd.

Dag 5 – Herderskamp

Je begint vandaag met een afdaling naar een lagergelegen bergplateau. Je rijdt door ravijnen naar het zomerkamp. Onderweg heb je een prachtig uitzicht over het omringende landschap. Als het helder weer is kun je de besneeuwde bergtoppen van de Elbrus in de verte zien. Het kamp voor vannacht wordt gebruikt door Adygueense herders. Ze leven hier in simpele hutten en maken vanavond een lekkere, traditionele maaltijd voor je klaar.

Dag 6 – Midden in de wildernis

Vandaag rijd je door indrukwekkende ravijnen met bijzondere rotsformaties. Je blijft je verbazen over hoe rustig het hier is. Je ziet alleen wat herders voorbij komen, verder is hier niemand. Je bent helemaal weg van de drukte van je normale leven en kunt heerlijk tot rust komen. Boven je vliegen roofvogels en verderop duikt een marmot terug in zijn hol. Na een heerlijke dag in het zadel is het tijd om terug te keren naar het kamp.

Dag 7 – Flink galopperen

Na het ontbijt stap je op je paard voor het volgende deel van de tocht. Je gaat weer klimmen. Na een paar uur kom je op een bergplateau met een geweldig uitzicht over de besneeuwde bergen in de verte. Vandaag zijn er mogelijkheden om te draven en galopperen. Het lijkt alsof de paarden nooit moe worden, van steile heuvels tot een flinke galop, ze gaan maar door. Na een heerlijke dagtocht keer je terug naar het kamp.

Dag 8 – Geheime grotten

Vandaag ga je naar een aantal grotten die alleen te paard, of lopend, bereikbaar zijn. Alleen de lokale herders weten van het bestaan van deze grotten. Ze gebruiken ze om te schuilen met hun kuddes als er slecht weer uitbreekt in de bergen. Net als op de andere dagen, stop je op een mooie plek voor een picknick lunch. Je rijdt terug naar het kamp over smalle bergpaadjes.

Dag 9 – Logeren bij locals

Helaas is dit de laatste rijdag van je vakantie. Na het ontbijt stap je op je paard voor het laatste deel van de trektocht. Je rijdt door een ravijn naar de lagergelegen valleien. Er is nog een tijd voor een fijne galop door de uitgestrekte velden. Daarna kom je aan bij het Balkan dorpje waar je vannacht bij een lokale familie slaapt. Je neemt afscheid van je paard en geniet van een heerlijk traditioneel diner. En vergeet de douche ook niet, dat voelt fijn na een week paardrijden en kamperen!

Dag 10 – Vladikavkaz

Na het ontbijt stap je in de auto voor de rit naar Vladikavkaz. Dit dorpje lag op een gunstige plek in de Caucasus. Dit was één van de weinige plekken waar je van Rusland naar Georgië kon reizen door de bergen. Het was dan ook een belangrijke strategische plek voor beide landen. Overdag kun je het dorpje verkennen, je dineert ‘s avonds bij een traditioneel restaurant en slaapt in een hotel.

Dag 11 – Darial ravijn

Vandaag begin je de dag al vroeg. Je gaat met de auto naar het bekende ‘Darial’ ravijn. De enige manier om door de Caucasus bergen van Rusland naar Georgië te reizen. Al in 150 voor Christus werden hier forten gebouwd door de Romeinen en de Perzen. De ruïnes kun je nog steeds zien. Ook tijdens de verovering van Georgië door het Russische rijk in 1799 werd deze doorgang gebruikt. Vervolgens rijd je verder naar Tbilisi, waar je in de namiddag aankomt. Onderweg zie je het Sameba klooster en de Sovjet esplanade die de relatie tussen Rusland en Georgië symboliseert. Je bezoekt het Ananuri fort uit de 17e eeuw wat gebouwd werd om de gelijknamige vallei te beschermen. Je logeert in een hotel in Tbilisi.

Dag 12 – Tbilisi

Vandaag kun je vrij besteden in Tbilisi. Er is veel te zien en te doen in deze mooie stad: musea, markten, kerken en ga zo maar door. Een dag is nauwelijks genoeg om deze bijzondere stad te verkennen. Je kunt een bezoek brengen aan een lokaal badhuis en een massage boeken. Je spieren zullen dankbaar zijn na alle uren in het zadel! Aan het einde van de dag ga je een laatste keer dineren met de hele groep.

Dag 13 – Afscheid

Helaas is je ruitervakantie alweer voorbij. Na het ontbijt word je naar het vliegveld gebracht voor de reis naar huis. Of misschien ga je nog verder reizen in de regio?

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

De paarden die voor deze ruiterreis gebruikt worden zijn Kabardino paarden. Ze zijn vernoemd naar de regio en het is een kruising van lokale bergrassen. Het zijn rustige paarden die gewend zijn aan het ruige terrein. De paarden hebben wat Arabisch bloed en staan dan ook bekend om hun uithoudingsvermogen. Ze zijn niet erg groot maar wel sterk. Er wordt gereden met lokale zadels. De zadels zijn comfortabel en gemaakt voor lange tochten. De paarden worden in western stijl aan een lange teugel gereden. Het grootste deel van de trektocht wordt in een laag tempo gereden. Vanwege de hoogteverschillen en de ondergrond kan er weinig in galop gereden worden. Als je stukken moet afdalen loopt je naast je paard. Draag dus stevige schoenen en zorg dat je fit genoeg bent!

Accommodatie

Je begint je vakantie met een nacht in een 3-sterrenhotel in Rusland. Je krijgt een comfortabele tweepersoonskamer met eigen badkamer. De laatste drie nachten van je reis overnacht je in vergelijkbare hotels in Vladikavkaz en Tbilisi. Je slaapt twee nachten bij een lokale familie, waar je kennis maakt met hun traditionele manier van leven. De kamers zijn simpel. Tijdens de trektocht verblijf je in tweepersoons tenten. Daarnaast wordt er een grote tent opgezet die als gezamenlijke ruimte dient. Tijdens het kamperen zijn er geen douches, je kunt je af en toe wassen in rivieren. Er is geen elektriciteit of toilet. Elke dag worden er traditionele Georgische maaltijden gekookt, de lunch wordt meegenomen in de zadeltas. De ingrediënten zijn vers en lokaal geproduceerd. Vegetariërs zijn welkom maar als je een speciaal dieet volgt kun je het beste zelf producten meenemen.

Praktische informatie

Groepsgrootte: maximaal 10 ruiters

Startpunt: Kraï de Stavropol (Mineralnye Vody vliegveld)
Eindpunt: vliegveld Tbilisi

Leeftijd: vraag ons naar de mogelijkheden voor jonge ruiters.

Niveau: deze reis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters.

Bagage: je moet je eigen slaapzak meenemen (3 of 4 seizoenen slaapzak, geschikt voor lage temperaturen). Matjes zijn beschikbaar.

Let op: tijdens de trektocht heb je bijna nergens bereik met je telefoon.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.