fbpx

Je bekijkt de reis:Bergmeren Trektocht Argentinië

Boek direct

Wat ga je doen

Dit deel van Argentinië heeft besneeuwde bergtoppen, heldere rivieren en een gastvrije bevolking: de ideale combinatie voor een ruitervakantie! Je brengt een aantal dagen op de ranch door waar je heerlijke ritten afwisselt met wandelen, vissen en zwemmen in de rivier. Daarna trek je de bergen in om drie nachten te kamperen met de paarden bij een prachtig bergmeer.

Je kunt er ook voor kiezen om een reis van 10 dagen te boeken, je brengt dan 5 nachten in de bergen door. Daarnaast is er een wildernis trip speciaal voor vrouwen, je maakt dan een 11-daagse reis waarvan je 6 nachten gaat kamperen. Je maakt kennis met de lokale gaucho's, ze vertellen je graag hun bijzondere verhalen 's avonds bij het kampvuur.

Bergmeren Trektocht Argentinië

  • Ranch en trektocht combi
  • Prachtige natuur
  • Gaucho cultuur
  • Ontspanning en avontuur
  • Speciale trips voor vrouwen
Inbegrepen: accommodatie, alle maaltijden en drankjes, paardrijden volgens programma, Engelstalige gids.
Niet inbegrepen: vluchten, transfer, visa en fooien.
Vanaf:
€ 2700,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst in Zapala of Neuquén wordt je opgehaald en naar de ranch gebracht. Je komt aan bij de stallen. Hier is het tijd voor een heerlijke lunch. Vervolgens maak je kennis met je paard rijdt je verder naar de ranch. De rit duurt zo’n 2,5 uur. Na aankomst is het tijd voor een wijntje en een heerlijk diner. 

Dag 2 – De eerste rit

Vandaag doe je het rustig aan. Je maakt kennis met de lodge, het team en de dieren. Je maakt een korte dagtocht met een picknick aan de oevers van de rivier. In de namiddag maak je je klaar voor de trektocht. Daarna is het tijd voor een heerlijk diner. 

Dag 3 – Gaucho’s

Terwijl de gidsen de spullen voor de trektocht inpakken en op de muilezels laden zit jij aan het ontbijt. Vervolgens zadel je je paard en trek je er op uit. De rit van vandaag is zo’n 6 uur. Je rijdt door de Trocoman rivier vallei, over een hoog plateau, daalt een steil pad af en eindigt bij het kamp in de Laguna Negra vallei. In deze vallei vind je een prachtig bergmeer, omringt door hoge bergpieken, watervallen en groene velden. Je overnacht in tenten in het kamp. Hier maak je kennis met de lokale gaucho’s die hun kuddes in de bergweides laten grazen. 

Dag 4 en 5 – zwemmen en rijden

Je brengt twee dagen door in de prachtige vallei die je zowel te voet als te paard verkent. Je gaat zwemmen, vissen in het meer en maakt prachtige wandelingen en ritten. ‘s Avonds ontspan je rond het kampvuur en luister je naar de verhalen van de gaucho’s. 

Dag 6 – De Picunleo vallei

Na het ontbijt worden de spullen weer op de muilezels geladen en rijdt je terug naar de ranch. Je volgt een pad door de Picunleo vallei waar je geniet van prachtige uitzichten. Na aankomst in de lodge is het tijd voor een heerlijk warme douche, een koud drankje en een heerlijk diner. 

Dag 7 – Gaucho dansavond

Vandaag kun je een beetje bijkomen van de trektocht. Je kunt zwemmen in de rivier en ontspannen in de sauna. Voor wie nog niet genoeg gereden heeft wordt er ‘s middags nog een rit gemaakt. ‘s Avonds wordt de lokale gemeenschap uitgenodigd voor een traditionele maaltijd een een ‘gaucho’  dansavond.

Dag 8 – Afscheid

Helaas is je ruitervakantie alweer voorbij. Na het ontbijt pak je je spullen en stap je op je paard voor een laatste rit. Je stopt aan de rand van het terrein waar je chauffeur al wacht. Vervolgens wordt je terug gebracht naar het vliegveld van Neuquén of naar Zapala waar je de bus neemt naar Buenos Aires.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

Extra

Je kunt ook kiezen voor een 10-daagse ruiterreis. Je verblijft dan 4 nachten op de ranch en gaat 5 nachten kamperen.

De paarden

Technisch gezien zou je met een jeep bij de ranch kunnen komen maar de meeste mensen leggen het laatste stuk van de reis naar de ranch te paard af. De kudde bestaat voornamelijk uit Criollo paarden. De meeste zijn op de ranch gefokt. De paarden zijn kalm, sterk en betrouwbaar. Ze zijn gewend aan het ruige terrein. Ze zijn fijn te rijden en willen graag voor je werken. Voor wie wat meer uitdaging wil zijn er een aantal Arabische paarden in de kudde. 

Tijdens je vakantie zorg je zelf voor je paard: van vangen tot opzadelen. Er is voor iedereen een paard dat past bij zijn of haar wensen en niveau. Voor kinderen en beginners zijn er de rustige en ervaren professionals, voor meer ervaren ruiters paarden met meer ‘spirit’. 

Accommodatie

Deze ecolodge is bijna volledig zelfvoorzienend. De ranch is off-grid, dat betekend dat ze niet zijn aangesloten op een elektriciteitsnetwerk. Elektriciteit wordt opgewekt door hydroturbines en water wordt verwarmd op het vuur. De maaltijd worden bereidt met groentes die in de prachtige tuinen van de ranch worden verbouwd. Het vlees is van vee dat op de ranch is gefokt.

Op de ranch verblijf je in comfortabele kamers met een eigen badkamer. De kamers zijn in een rustieke stijl ingericht. Er is een gezamenlijk ruimte met uitzicht op de prachtige tuinen. Tijdens de trektocht slaap je in berghutten en wordt er op het vuur gekookt. Er is geen stromend water in het kamp.

Praktische informatie

Gewichtslimietgeen

Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 8 gasten 

Leeftijd: kinderen zijn welkom, mits ze voldoende rijervaring hebben. 

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters.

Dichtstbijzijnde vliegveld: Neuquén

Transferpunt: vliegveld Neuquén of busstation Zapala

Transfer: het is ook mogelijk om naar Buenos Aires te vliegen en de bus naar Zapala te nemen, waar je opgehaald wordt.

Let op: je komt rond 16u weer in Zapala aan op de laatste reisdag.

Let op: tijdens je verblijf op de ranch heb je geen bereik met je telefoon en er is ook geen internet. 

Bijzonder: deze ecolodge is bijna volledig zelfvoorzienend. Stroom wordt opgewekt door hydroturbines, water wordt op het vuur verwarmd en groente en vlees zijn afkomstig van de ranch. Zo wordt geprobeerd om de invloed op het bijzondere landschap zo klein mogelijk te houden. 

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.