fbpx

Je bekijkt de reis:Kamelen Fair India

Boek direct

Wat ga je doen

Één keer per jaar vind in Pushkar de beroemde Kamelen Markt plaats. Dit 10-daagse festival trekt jaarlijks vele toeristen, kopers en handelaars naar het woestijndorpje. Er worden meer dan 25.000 dieren te koop aangeboden. Het is één van de bekendste festivals van India. Tijdens de Pushkar trektocht bezoek je de kleurrijke markt. Afhankelijk van je vertrekdatum rijd je van Udaipur naar Pushkar, of van Pushkar terug naar Udaipur. De tocht gaat door de Aravalli bergen en de Thar woestijn. Onderweg bezoek je een aantal tempels maar het festival is het hoogtepunt van de reis. Het landschap is erg bijzonder en gevarieerd. Je rijdt over rotsachtige heuvels, door bossen en door de dorre woestijn. In de dorpjes wordt je enthousiast begroet door de kinderen. Te paard zie je India op een hele andere manier.

Kamelen Fair India

  • Wereldberoemde markt
  • Kamelen, paarden, koeien
  • Belangrijk festival
  • Flink galopperen
Inbegrepen: transfer van en naar het vliegveld, accommodatie, maaltijden (behalve de lunch op dag 9), niet-alcoholische drankjes, paardrijden volgens programma, Engelstalige gids, vervoer van bagage.
Niet inbegrepen: vluchten, visum, fooien, excursies.
Vanaf:
€ 1800,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Udaipur

Je wordt op het vliegveld in Udaipur opgewacht door de chauffeur en naar het hotel gebracht. Na een rit van zo’n 30 minuten wordt je in het hotel ontvangen door de eigenaresse van het bedrijf. Je kunt je opfrissen in je kamer en wat drinken op het dakterras. Daarna is het tijd om de stad te zien! avan je aankomsttijd kun je een bezoek brengen aan het beroemde kasteel van Udaipur of een boottocht maken op het meer.

Dag 2 – Bijzondere tempel

Na het ontbijt in het hotel wordt je naar Deogarh gebracht, het startpunt van de trektocht. Onderweg bezoek je de Sas Bahu tempel in Nagda. Deze tempel uit de 10e-eeuw heeft prachtig gedecoreerde pilaren. Na aankomst in het kamp is het tijd voor de lunch. Vervolgens maak je kennis met je paard en maak je een rit in de heuvels rond het kamp. Je overnacht in safaritenten aan de oever van een meer.

Dag 3 – De heuvels in

Het eerste deel van de trektocht gaat door de heuvels van het Aravalli gebergte. Je rijdt door kleine dorpjes en landbouwvelden. In dit gebied vind je veel marmer en graniet mijnen. Het terrein is vrij rotsachtig, er zal dan ook voornamelijk gestapt worden. Je stopt onderweg voor een picknick. Het eten neem je mee in de zadeltas. Het kamp staat vannacht in de buurt van een voormalig paleis.

Dag 4 – Aapjes kijken

Na het ontbijt stap je op je paard voor het volgende deel van de tocht. Je rijdt wederom door de heuvels. Het landschap wordt wat droger en rotsachtiger. Onderweg zie je bijzondere vogels en misschien kom je zelfs apen tegen. Na de lunch rijdt je door een aantal dorpen voor je aankomt bij het kamp voor vanavond.

Dag 5 – Prachtige uitzichten

Vandaag steek je het laatste deel van de Aravalli bergen over. Je beklimt een aantal steile, rotsachtige hellingen. Het landschap hier doet nogal verlaten aan maar je hebt een prachtig uitzicht. Na een lunch en siësta daal je aan de andere kant van de bergen af naar het kamp voor vannacht.

Dag 6 – Woestijn

De route van vandaag brengt je naar een woestijnachtig terrein. Dit gebied grenst aan de Thar woestijn. Kleine, kale bosjes zijn hier de enige begroeiing. De afgelopen dagen reed je door een groen gebied maar nu is het vooral geel en bruin om je heen. Omdat het terrein veel vlakker is, kun je nu wel veel meer draven en galopperen.

Dag 7 – Duizenden dieren

De route van vandaag gaat verder door de woestijn. Af en toe kom je een dorpje tegen. Hoe dichter je bij Pushkar komt, hoe meer mensen je ziet. Voor de officiële start van het festival trekken al veel mensen naar het dorp om dieren te verhandelen. De hele maand november komen er duizenden dieren naar het kleine stadje. De paarden en kamelen worden als laatste gebracht en tijdens het officiële festival verhandeld.

Dag 8 – Pushkar

Dit is de laatste rijdag voor je in Pushkar aankomt. ‘s Ochtends rijd je door een gebied waar Nilgai en Chinkara antilopes voorkomen. Het terrein is rotsachtig en er zijn weinig dorpjes. Je rijdt verder door de Thar woestijn. Onderweg heb je een prachtig uitzicht op het gebergte aan de rand van de woestijn. Na de lunch kom je op de belangrijkste handelswegen naar Pushkar en kom je handelaren tegen met hun kamelen en koeien. De zandpaden zijn geschikt voor een flinke galop! Om bij het kamp te komen, rijd je over de kleurrijke kamelen markt. Na aankomst in het kamp geef je je paard aan de verzorgers en ga je te voet de markt verkennen.

Dag 9 – Kamelen markt

Vandaag ga je de kamelen markt te paard verkennen. ‘s Ochtends zie je hoe de handelaren de dag starten en de dieren voeren. Het is een gigantisch terrein en het begint al druk te worden, gelukkig zit je hoog op je paard! Ook het landschap rond de markt is bijzonder. In de zandduinen kun je flink galopperen. Na de rit ga je de rest van Pushkar bekijken. Er zijn een aantal bijzondere tempels en meren die je kunt bezoeken. Je kunt natuurlijk ook teruggaan naar de markt. Vannacht slaap je voor het laatst in het kamp.

Dag 10 – Afscheid

Helaas is je ruitervakantie alweer voorbij. Je wordt naar het eindpunt van de trail gebracht voor je reis naar huis. Of misschien ga je nog verder door India reizen. Deze paardrijvakantie is goed te combineren met een rondreis door het land, bezoek bijvoorbeeld de Taj Mahal of ga tijgers spotten in Ranthambore.

Let op: Als je de tweede vertrekdatum boekt start je reis in Pushkar. Je bezoekt de eerste dag te voet de kamelen markt. Vervolgens ga je op dag 2 met je paard de markt op. Op de ochtend van de derde dag rijd je over de markt naar de andere kant van Pushkar, waarna je verder gaat naar de Thar woestijn en de Aravalli bergen.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

Tijdens je paardrijvakantie rijd je op Marwari paarden. Dit ras staat bekend om de lange, gekrulde punten van de oren. De oren krullen daardoor naar elkaar toe en lijken bijna een soort hartje te vormen. Deze paarden werden vroeger gebruikt door de koninklijke familie in India. De Marwari paarden werden daarnaast gebruikt door krijgers en waren erg dapper. Het zijn voorwaartse paarden met veel temperament.

Op dit bedrijf staat paardenwelzijn voorop. De paarden worden goed verzorgd en zijn goed getraind en betrouwbaar. Een deel van de paarden is door de eigenaresse van het bedrijf zelf gefokt en getraind. Er wordt getraind op basis van Natural Horsemanship principes en veel grondwerk gedaan. Na de trektocht krijgen de paarden weer een paar weken rust. Ze hebben allemaal hun eigen persoonlijkheid, er is dan ook altijd een paard dat past bij jouw niveau en wensen.

De paarden zijn in de Engelse rijstijl getraind en er wordt gebruikt gemaakt van Endurance hoofdstellen en zadels. De zadels zijn speciaal gemaakt voor lange afstanden en zijn erg comfortabel. Een aantal paarden wordt bitloos gereden.

Accommodatie

De eerste en laatste nacht van je trektocht verblijf je in het comfortabele hotel van de familie in Udaipur. Het hotel heeft ruime kamers met eigen badkamer. Er is wifi en airco en een dakterras met prachtig uitzicht over Udaipur. Het ligt op een perfecte locatie om de hoogtepunten van de stad te bezoeken.

Tijdens de trektocht verblijf je in tenten. Het kamp wordt opgezet bij rivieren of op heuvels zodat je na de rit van het uitzicht kunt genieten. De ruime tent heeft twee bedden met dekens en kussens en een tafeltje. Er is een toiletwagen met stromend water. Je kunt je wassen met warm water. Het kamp is omringd door een ‘muur’ van doeken. Deze manier van kamperen is al eeuwenoud. De vroegere koningen van India sliepen in dit soort kampen als ze door het land reisden en ook de Britse heersers gebruikten dit als jachtkamp.

Tijdens de trektocht worden er heerlijke Indische maaltijden voor je bereidt. Vaak worden er zowel gerechten met als zonder vlees geserveerd maar geef het wel vooraf aan als je vegetariër bent. Het ontbijt bestaat uit ei en toast, voor de lunch krijg je een picknick mee in de zadeltas. Vaak is het Indisch naan brood met een vulling. ‘s Avonds krijg je soep, rijst en naan met verschillende bijgerechten. En natuurlijk een Indisch toetje, zoals Halva.

Paardrijvakantie op Marwari paarden in India

Praktische informatie

Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 10 ruiters

Gewichtslimiet: 90 kg

Leeftijd: kinderen vanaf 14 jaar zijn welkom, mits ze voldoende rijervaring hebben. Ze moeten daarnaast in staat zijn 6 tot 7 uur in het zadel door te brengen.

Bagage: je hebt een kleine zadeltas waar je water en een camera in kwijt kunt. Als je wilt mag je ook je eigen zadeltassen of heuptasje meenemen.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters.

Transferpunt aankomst: vliegveld Udaipur
Transferpunt vertrek: Pushkar

Let op: de transfer locatie van de safari van Pushkar naar Udaipur is het station van Pushkar. We kunnen je helpen met het regelen van vervoer naar de startplek. Als je van Udaipur naar Pushkar rijdt is dit het eindpunt.

Let op: excursies in het programma zijn niet inbegrepen in de prijs. Hiervoor kun je voor de rit Indische roepie’s pinnen, je hebt zo’n 4000 roepie’s nodig (ongeveer €50,-).

Let op: een deel van de trektocht wordt er vooral gestapt. Het terrein is niet geschikt om te draven of galopperen. De nadruk ligt vooral op het landschap en de cultuur van India. Op de dagen dat het terrein vlakker is, ga je lang en hard galopperen.

Leuk: kom een paar dagen eerder naar Udaipur om meer van de stad te kunnen zien. Je mag daarnaast zonder extra kosten ritten maken om alvast aan je paard te wennen.

Verder: het bedrijf denkt veel na over duurzaamheid. Ze proberen zo weinig mogelijk impact op hun omgeving te hebben. Zo wordt er gebruik gemaakt van lokale ingrediënten voor de maaltijden en zoveel mogelijk gerecycled. Er worden mensen uit lokale gemeenschappen aangenomen voor de tochten en er is veel aandacht voor de lokale cultuur en gebruiken.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.