fbpx

Je bekijkt de reis:Horizon Safari in Zuid-Afrika

Boek direct

Wat ga je doen

Een safari te paard voor ruiters van ieder niveau! De groepen worden ingedeeld op rijervaring dus zowel beginners als gevorderd genieten hier van prachtige buitenritten tussen de wilde dieren. In het reservaat kun je bijvoorbeeld zebra's, giraffes, antilopes en struisvogels tegenkomen. Je kunt je vakantie helemaal aan je wensen aanpassen. Iedere ochtend en middag is er een rit, je kunt een dagtocht maken of een overnachting in het andere kamp boeken. Het terrein is bijna 100 km2 groot dus genoeg routes om te verkennen! Je kunt ook springen, meedoen aan spelletjes of zwemmen met je paard. Deze paardrijvakantie is ook erg geschikt om met kinderen te doen.

Horizon Safari in Zuid-Afrika

  • Veel wilde dieren
  • Spelletjes te paard
  • Alle niveaus
  • Zwemmen met paard
Inbegrepen: accommodatie in comfortabele kamer of tenten, alle maaltijden en drankjes vanaf de lunch op de eerste dag t/m lunch op de laatste dag, paardrijden volgens programma, wandelsafari's, Engelstalige safarigidsen.
Niet inbegrepen: internationale vluchten, speciale drankjes, persoonlijke uitgaven.
Vanaf:
€ 1830,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Na aankomst op het vliegveld van Johannesburg wordt je opgehaald voor de transfer naar de lodge. Het meetingpoint is de informatiedesk in de aankomsthal. Daarna is het ongeveer 3 uur rijden naar de Waterberg, waar je op je vakantie verblijft.

In het kamp staat een late lunch voor je klaar. Daarna maak je kennis met het team en de paarden. De gids geeft je een paard dat past bij je rijervaring en wensen. Je stapt in het zadel voor de eerste rit. Dit is een rustige rit om aan je paard en de omgeving te wennen. Je rijdt over de vlaktes en ziet direct al wilde dieren! Je rijdt naar een prachtig uitzichtpunt waar het tijd is voor een drankje. In het kamp staat een heerlijk diner voor je klaar.

Het terrein is bijna 100 km2 groot dus je hoeft je niet te vervelen! Bij een verblijf van een week kun je verschillende activiteiten doen. Iedere ochtend en middag wordt er gereden. De ochtendrit duurt 3-4 uur, de middagrit is at korter, zo’n 1-2 uur. In het reservaat kun je zebra’s, giraffes, struisvogels, verschillende antilopes en nog veel meer dieren zien.

Je rijdt over zandpaden door de bush en galoppeert over open vlaktes. De wilde dieren zijn gewend aan de paarden dus je kunt erg dichtbij komen! Meestal is er gedurende de week de mogelijkheid om een dagtocht te maken met een lunch en duik in het zwembad op een andere lodge. Je rijdt dan in een reservaat met gnoes en buffels. Je kunt hier ook een nacht blijven logeren!

Op een van de ritten ga je naar een dorpje in de buurt. Veel van het personeel komt hier vandaan en ze nemen je graag mee. Je rijdt langs de school en de gekleurde huisjes. De kinderen vinden het erg leuk om de paarden te zien. Je maakt ze erg blij met kleurpotloden, papier, verf en tweedehands speelgoed!

Behalve ritten zijn er ook andere leuke paardenactiviteiten. Ervaren springruiters kunnen cross country springen op het kleine springterrein rond het meer. Je kunt leren ‘polocrosse’ spelen, een combinatie van polo en lacrosse te paard. Er worden spelletjes middagen georganiseerd met barrel racen, pole bending, stoelendans met paarden en meer. Favoriet bij de gasten is het zwemmen met je paard. Als het warm genoeg is ga je zonder zadel het water van de dam in!

Op de laatste dag is er vaak nog tijd voor een laatste rit op je favoriete paard. Na de lunch wordt je naar het vliegveld gebracht voor de reis naar huis.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

Tijdens je safari rijd je op volbloeden, Anglo Arabieren, Boerperd en kruisingen van deze rassen. Er is een grote kudde paarden dus er is altijd één die bij jouw wensen past! Te paard kun je dichtbij de wilde dieren komen, omdat ze de paarden niet als bedreiging zien. Je rijdt met een ervaren gids en veiligheid staat voorop. Je rijdt met McClellan zadels die lokaal gemaakt worden en perfect zijn om lange afstanden mee af te leggen.

Accommodatie

Je logeert in de lodge in Zuid-Afrika, met een prachtig uitzicht op de bush en het meer. Er is een veranda waar je na de ritten kunt ontspannen. Er zijn verschillende kamertypes. Als de standaardkamers vol zijn kun je een andere kamer krijgen, tegen een toeslag.

Je kunt ook in het kamp logeren. Hier slaap je in ruime canvas tenten, de ‘Glamping’ tenten op een houten plateau. Elke tent heeft een eigenbadkamer met een ‘bucket shower’ en een toilet dat doorspoelt. Er is ook een zwembad.

Er worden heerlijke traditionele en internationale maaltijden bereidt met verse ingrediënten. Na een vroege ochtendrit staat er een licht ontbijt klaar. De lunch is op de lodge. Het diner is een driegangen menu met een selectie van Afrikaanse wijnen. Er kan rekening gehouden worden met speciale diëten en allergieën.

Praktische informatie

Groepsgrootte: minimaal 1, maximaal 8 ruiters

Gewichtslimiet: 95 kg. Ben je wat zwaarder, neem dan contact met ons op.

Leeftijd: er is geen leeftijdslimiet.

Transferpunt: vliegveld Johannesburg

Let op: er zijn vaste tijden voor de transfer, vraag ons hierna voor je je vlucht boekt! Een privétransfer aansluitend op je vlucht is mogelijk maar kost extra.

Niveau: deze reis is geschikt voor alle niveaus. De groepen worden ingedeeld op basis van rijervaring.

Leuk: behalve rijden zijn er ook veel andere dingen te doen zoals jeepsafari’s, fietsen, nachtsafari’s, massages en een lokaal dorp of museum bezoeken (deze excursies betaal je ter plekke).

Let op: dit is geen Big 5 reservaat.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.