fbpx

Je bekijkt de reis:Hoogtepunten van Israël Trektocht

Boek direct

Wat ga je doen

Deze paardrijvakantie brengt je langs de hoogtepunten van Israel. Je maakt prachtige ritten door de velden, over de heuvels en op het strand. Het landschap is erg afwisselend. Naast de ritten maak je bijzondere excursies, zo bezoek je het bijzondere fort van Masada, ga je naar Jerusalem en neem je een duik in de Dode Zee. De gids heeft enorm veel passie voor het land en vertelt je alles over de geschiedenis en cultuur van Israël. Je maakt dus niet alleen een prachtige trektocht te paard maar ziet dus ook de heilige plekken en belangrijke archeologische sites van de regio.

Hoogtepunten van Israël Trektocht

  • Veel excursies
  • Bijzondere cultuur
  • Afwisselend landschap
  • Dode Zee bezoeken
Inbegrepen: accommodatie, maaltijden vanaf het diner op dag 1 t/m het ontbijt op dag 9 (behalve het diner op dag 8), frisdrank en lokale wijnen bij de maaltijden, paardrijden volgens programma, vervoer van bagage, Engelstalige begeleiding.
Niet inbegrepen: internationale vlucht, transfer, diner op dag 8, andere drankjes, persoonlijke uitgaven en fooien.
Vanaf:
€ 3195,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst in Tel Aviv word je opgehaald en naar het startpunt van de trektocht bij Moshav Sharona gebracht. Het is ook mogelijk om op eigen gelegenheid naar het startpunt te reizen. Je maakt kennis met de gids die je meer vertelt over de plannen van de week. Daarna is het tijd voor het diner. Je gids vertelt je alles over de geschiedenis van Israël. Je overnacht in een hotel in Sharona.

Dag 2 – Nazareth

Na het ontbijt ga je naar de stallen en maak je kennis met je paard voor de week. Je stapt in het zadel voor het eerste deel van de trektocht. Je rijdt langs de Tabor rivier en het dorpje Kfar Keesh. Je bezoek ‘Tel Rechesh’ waar volgens sommige bronnen de legendarische stallen van Koning Solomon waren. Daarna galoppeer je door de amandelboomgaarden en velden terug naar de stallen.

Na een korte break word je met de auto naar Tabor berg gebracht. Hier bezoek je de ‘Church of the Transfiguration’. Je vervolgt je tour met een bezoek aan Nazareth waar je de heilige plekken bekijkt en markten bezoekt. Dit is een bijzondere stad vol heerlijke geuren, prachtige kleuren en een rijke cultuur. Je dineert vandaag in een traditioneel Bedoeïenen dorp. Daarna ga je terug naar het hotel in Sharona.

Dag 3 – Kibbutz

Je begint vandaag met een rit naar Sirin Heights. Dit is een prachtig natuurgebied vol heuvels, stroompjes en beekjes. Je rijdt naar een uitkijkpunt voor een prachtig uitzicht over de Jordaan vallei. Je gaat verder richting het westen, naar de Ulem en Sirin waterbronnen. De paarden blijven in Kfar Kish en jij wordt met de auto naar de vallei gebracht, waar je kunt zwemmen in het heilige water van de Jordan rivier. Daarna bezoek je Kibbutz Degania, de eerste Kibbutz ter wereld. Je leert alles over deze bijzondere manier van leven. Je overnacht in het hotel in Sharona.

Dag 4 – Armageddon

De bestemming van vandaag is de Carmel regio. Dit wordt een avontuurlijke rit met veel bijzondere excursies. Vandaag krijg je een nieuw paard aangewezen voor het volgende deel van de rit. Je rijdt richting het westen naar de bossen van de Horshan berg. Dit gebied is het hele jaar door groen. De route gaat verder naar het zuiden richting de Tzabarin waterbron. In de Romeinse tijd was dit een belangrijke waterbron voor de Romeinse plaats ‘Caesarea’.

Je rijdt door het dorpje Amikam en galoppeert langs de rivier terug naar de stallen. ’s Middags ga je met de auto naar Tel Megiddo. Dit is volgens de verhalen de plek waar de Armageddon, het einde van de wereld, plaats zal vinden. Dit was ooit een belangrijke stad op de handelsroutes maar nu zijn er alleen nog ruïnes over. Je bekijkt deze archeologische vindplek en je gids vertelt je alles over het leven in Israël rond het begin van de jaartelling. Je overnacht in Dalia.

Dag 5 – Jerusalem

Vandaag ga je Jerusalem bekijken! Je wordt met de auto van Kibbutz Dalia naar de stad gebracht. Je begint met een rondleiding door het oude centrum. Je loopt over de beroemde Via Dolorosa, de weg die Jezus aflegde op weg naar zijn kruisiging. Onderweg bezoek je heilige plekken uit het Jodendom, Christendom en de Islam.

Na de tour en een traditionele lunch met humus wordt je naar de woestijn gebracht. Je gaat kamperen in de woestijn. Maak je geen zorgen: er zijn douches met warm water, toiletten, internet en natuurlijk heerlijk eten in het kamp. Je slaapt in een slaapzak op slaapmatten.

Dag 6 – Masada

Je begint de dag al vroeg. Voor zonsopgang zit je op je paard voor een rit over de uitgestrekte woestijnvlakes en naar de kliffen met uitzicht over de Dode Zee. Daarna galoppeer je richting het westen, langs de Tamar rivier. Je komt uit in de velden waar Koning David zijn schapen liet grazen en rijd verder over een oud ezelpad naar het kamp.

De paarden kunnen even bijkomen en je wordt met de auto naar Masada gebracht. Dit is een eeuwenoud fort bovenop een rotsplateau en een heilige plek voor die symbool staat voor het oude Israëlische Konikrijk.  ’s Middags staat er nog een andere (verassing) activiteit gepland.

Dag 7 – De Dode Zee

Ook vandaag staat er weer een prachtige rit door de woestijn gepland! Je rijdt richting het oosten en zuiden, naar de Daraga rivier en het hogere deel van de woestijn. Via de ‘aasgieren’ trail rijd je omhoog. Je rijdt langs een water reservoir dat door de Nabateeërs, een nomadenvolk uit de klassieke oudheid, gebruikt werd. Je gids vertelt je alles over het leven in de woestijn.

Daarna rijd je terug naar het kamp, waar je afscheid neemt van je paard waar je dit deel van de tocht op gereden hebt. Met de auto word je naar de Dode Zee gebracht waar je een duik kunt nemen in het helende water. Je overnacht vandaag in Dalia of in Sdhe Ytzhak.

Dag 8 – Galopperen op het strand

De route van vandaag brengt je naar het westelijke deel van de Carmel regio en de Middellandse zee. De rit begint bij de archeologische site ‘Nahal Mearot’. Hier bekijk je de rotsen uit de prehistorie die duizenden jaren bewoond werden. Daarna rijd je door de landbouwvelden naar de kust.

Natuurlijk ga je lekker galopperen op het strand. Je gaat naar het Habonim Nationale Park waar je een duik kunt nemen in de Middellandse zee. De rit gaat verder langs de kust naar het vissersdorpje ‘Jeser El Zarka’ en de rit eindigt in Caesarea. Je wordt naar Tel Aviv gebracht waar je vannacht in een hotel logeert. Het diner is vandaag op eigen gelegenheid.

Dag 9 – Afscheid

Helaas is je paardrijvakantie alweer voorbij. Na het ontbijt neem je afscheid van de groep. Je kunt via het hotel een taxi naar het vliegveld boeken of nog een paar dagen in Tel Aviv blijven. Dit is een prachtige stad met kleurrijke markten, leuke winkels en mooie stranden.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het rijden in draf en galop kan als de omstandigheden dat toelaten. Dit kan echter niet worden gegarandeerd en wordt aan de hand van de omstandigheden beoordeeld door de gids. 

De paarden

De paarden die je tijdens je ruitervakantie rijdt, zijn Arabieren, Quarter Horses en kruisingen van deze rassen. Het zijn sterke paarden die gewend zijn aan het ruige terrein. Er wordt veel zorg besteed aan het koppelen van het juiste paard aan iedere ruiter. De paarden zijn western getraind. De gids houd van een galop waar het mogelijk is maar er wordt niet in rengalop gereden.

Je moet fit zijn om lange dagen in het zadel door te brengen. Je moet ervaring hebben met buitenrijden en ook in galop je paard onder controle kunnen houden. Maar het belangrijkste is dat je je zeker voelt op het paard! Er wordt gereden met western zadels. Je kunt kleine spullen meenemen in de zadeltassen. De gids en zijn team verzorgen de paarden en zadelen ze op.

Accommodatie

Je verblijft in verschillende accommodaties. De hotels in het noorden zijn simpel maar comfortabel. Je deelt een kamer en badkamer met een reisgenoot. Je gaat ook een nacht in een kibbutz slapen. Dit is een agrarische gemeenschap waar al het werk en de opbrengsten gedeeld worden. Het is een hechte gemeenschap met een bijzondere cultuur.

Je gaat ook twee nachten in een kamp in de woestijn slapen. Het kamp heeft douches met warm water, toiletten en internet. Je slaapt op matten in en slaapzak. Er worden traditionele Arabische maaltijden geserveerd en er kan rekening gehouden met dieetwensen. Er wordt geen varken gegeten.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 104 kg

Transferpunt: vliegveld of hotel Tel Aviv

Let op: boek een vlucht die voor 15.20u aankomt zodat je genoeg tijd hebt om je bagage op te halen en door de douane te gaan. De transfer vertrekt om 16.20u. Je kunt ook rond 15.45u bij je hotel opgehaald worden. Een transfer terug naar het vliegveld op dag 9 kun je bij je hotel regelen.

Transferkosten: de kosten voor de transfer ($40) betaal je ter plekke contant.

Groepsgrootte: minimaal 1, maximaal 12 ruiters

Leeftijd: deze tocht is geschikt voor ruiters vanaf 14 jaar met voldoende rijervaring.

Rijervaring: deze reis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters. Je moet je paard goed onder controle kunnen houden in alle gangen en ervaring hebben met buitenrijden.

Bagage: voor de kampeernachten moet je je eigen slaapzak (en eventueel kussen) meenemen. Als dit mogelijk is, laat het ons dan even weten!

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.