fbpx

Je bekijkt de reis:Quebrada de Humanhuaca Argentinië

Boek direct

Wat ga je doen

De Quebrada de Humahuaca vallei staat bekend om de prachtig gekleurde bergen, als de zon erop schijnt lijkt het wel een regenboog! De 'Berg van de Zeven Kleuren' is het meest bekend. Vooral bij zonsopgang en zonsondergang is het hier erg mooi, de kleuren lijken wel nep! Je gaat twee nachten kamperen zodat je het goed kunt zien. Op de trektocht rijd je naar plekken waar je alleen te voet of te paard kunt komen. Je ziet een hele andere kant van Argentinië!

Quebrada de Humanhuaca Argentinië

  • Gangenpaarden
  • Kamperen met je paard
  • Gekleurde bergen
  • Argentijnse wijn
Inbegrepen: vliegveldtransfer, accommodatie in gedeelde kamers en tenten, alle maaltijden en niet-alcoholische drankjes, paardrijden volgens programma, kampeerspullen, vervoer van bagage, Engelstalige gids.
Niet inbegrepen: vluchten, fooien, andere alcoholische drankjes, persoonlijke uitgaven.
Vanaf:
€ 2130,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst op het vliegveld van Salta wordt je opgehaald en naar je hotel gebracht. Afhankelijk van je aankomsttijd ga je lunchen in een traditioneel restaurant. Als er genoeg tijd is kun je de stad verkennen met een gids! ’s Avonds ontmoet je de rest van de groep tijdens het diner in Pena Los Cardones. Hier is regelmatig live muziek van lokale muzikanten.

Dag 2 – De eerste rit

Na het ontbijt word je naar de stallen gebracht om kennis te maken met je paard. Je begint met een rit van ongeveer twee uur zodat je aan je paard en de rijstijl kunt wennen. Je gaat terug naar de stallen voor een lunch met empanadas! Daarna word je naar je hotel gebracht. ’s Middags heb je vrij. Je kunt Salta bekijken, je gids neemt je graag mee langs de hoogtepunten van de stad! Je dineert in het hotel.

Dag 3 – Regenboogbergen

De dag begint al vroeg. Na het ontbijt wordt je naar El Volcan gebracht waar de paarden al klaar staan. Je rijdt door de kleurrijke bergen van Quebrada. Je stopt in Tumbaya voor een lichte lunch en daarna rijd je verder naar El Provenir. Je rijdt langs de Cerro de los Siete Colores en de rode heuvels van Paseo de Los Colorados. Wanneer de zon op de heuvels valt zie je fantastische kleuren. Vannacht kampeer je in de heuvels zodat je kunt zien hoe de heuvels verkleuren wanner de zond ondergaat!

Dag 4 – Purmamarca

Je wordt wakker na een nacht kamperen voor een ontbijt in het kamp. Daarna stap je op je paard voor de volgende rit. Je gaat naar het stadje Purmamarca. De rit brengt je door de groen, geel en bruin gekleurde bergen. Je stopt voor de lunch in Purmamarca. Daarna kun je het stadje bekijken dat benoemd is tot ‘national historic site’. Je slaapt vannacht in een hotel.

Dag 5 – Copacabana

Vandaag wordt je met de bus naar Tumbaya gebracht, een 18e-eeuws fort waar de paarden al klaar staan. Je stapt in het zadel voor de volgende rit. Je rijdt  naar het heiligdom voor de maagd van Copacabana op 3000 meter boven zeeniveau. Hier stop je voor een picknicklunch. Daarna ga je verder naar Punta Corral waar je vannacht gaat kamperen.

Dag 6 – Tilcara

De route van vandaag brengt je naar de stad Tilcara. Je rijdt over historische wegen door een fantastisch landschap. Je stopt voor de lunch bij een verlaten estancia (een traditioneel Argentijns landhuis). Je rijdt langs de Punta Corral rivier verder naar het eindpunt van vandaag. Hier neem je afscheid van je paard. Voor het diner is er tijd om het fort van Tilcara bezoeken. Je slaapt vannacht in een hotel in de stad.

Dag 7 – Humahuaca

’s Ochtends bekijk je de traditionele Aboriginal monumenten en koloniale kerken van Tilcara. Je luncht in een lokaal restaurant en daarna ga je met de bus naar Humahuaca, een klein dorpje dat in 2003 door UNESCO op de werelderfgoed lijst gezet werd. ’s Avonds wordt je naar Salta gebracht voor een laatste diner. Je overnacht in een hotel in Salta.

Dag 8 – Afscheid

Helaas is je paardrijvakantie alweer voorbij, na het ontbijt wordt je teruggebracht naar het vliegveld voor de reis naar huis.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

Tijdens je paardrijvakantie rijd je op Peruviaanse Paso’s. Deze paarden staan bekend om hun extra gang: de Paso Llano. Dit is een super comfortabele gang en de Peruviaanse Paso wordt daarom ook wel de ‘Cadillac onder de paarden’ genoemd. De eigenaren van de ranch fokken al meer dan 20 jaar met deze paarden en kunnen je alles vertellen over dit bijzondere ras. Je rijdt op traditionele Argentijnse zadels met een schapenvacht zodat je comfortabel kunt zitten. Je rijdt vooral in de Paso Llano, vanwege het terrein wordt er niet zoveel gegaloppeerd.

Accommodatie

Je logeert in verschillende hotels en gaat ook twee nachten kamperen. Je deelt een comfortabele tweepersoonskamer met een mederuiter. De kamers hebben een eigen badkamer. Het is ook mogelijk een éénpersoonskamer en tent aan te vragen, hiervoor geldt een toeslag. Tijdens het kamperen slaap je in koepeltentjes met slaapmatten en slaapzakken. Er zijn chemische toiletten. Je kunt douchen in een simpel huis.

Het ontbijt in het kamp bestaat uit muesli, koffie, thee, brood en jam. In de hotels is er een ontbijtbuffet. De lunch is een picknick tijdens de rit. Het is een lichte lunch met water en frisdrank. Het diner bestaat uit drie gangen. Er worden regionale specialiteiten gemaakt en frisdrank en tafelwijn is inbegrepen. Er kan rekening gehouden worden met vegetariërs of speciale dieetwensen.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 90 kg (er kan één ruiter van maximaal 100 kg mee, dan gaat een extra paard mee. Hiervoor geldt een toeslag, overleg met ons over de mogelijkheden).

Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 16 ruiters 

Leeftijd: vanaf 16 jaar (ruiters vanaf 12 jaar onder begeleiding van een volwassene).

Transferpunt: vliegveld Salta. Er zijn geen vaste tijden voor de transfer.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde beginners, gevorderde en vergevorderde ruiters. Omdat je in de bergen rijdt en vanwege de hoogte moet je fysiek fit zijn en meerdere dagen achter elkaar 4-7 uur in het zadel kunnen zitten.

Terrein: je rijdt door bergen, valleien en droge rivierbeddingen. Soms ga je over steile paden en je rijdt naar een hoogte van 4000 meter. Het tempo is afhankelijk van het terrein, je gaat in de speciale gang van de Peruaanse Paso rijden en waar het mogelijk is ga je galopperen.

Leuk: voor niet-ruiters wordt er een apart programma georganiseerd. Zij worden met de auto naar bezienswaardigheden gebracht.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.