fbpx

Je bekijkt de reis:Extremadura Paardrijvakantie Spanje

Boek direct

Wat ga je doen

Deze paardrijvakantie is de perfecte combinatie van prachtige ritten en excursies naar bijzondere steden. Je rijdt door het prachtige landschap van de Extremadura met bossen en uitgestrekte velden. Na de ritten bezoek je Mérida, Caceres en Trujilo. Deze historische steden staan op de UNESCO werelderfgoedlijst. Je kunt hier middeleeuwse kastelen, Spaanse paleizen en Romeinse ruïnes bezoeken. Verder ga je een mini-trektocht maken waar je één nacht in een voormalige olijffabriek logeert. Je maakt twee dagtochten en gaat drie halve dagen rijden op Andalusische paarden.

Inbegrepen: vliegveld transfer, alle maaltijden en niet-alcoholische drankjes, wijn bij de lunch en het diner, accommodatie, activiteiten volgens programma.
Niet inbegrepen: vlucht, alcoholische drankjes (behalve wijn bij de lunch en het diner), massages, fooien.

Extremadura Paardrijvakantie Spanje

  • Bijzonder landschap
  • UNESCO steden
  • Zwembad
  • Rijden op Andalusiërs
Vanaf:
€ 1495,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Kennismaking

Je wordt opgehaald op het vliegveld van Madrid en naar het hotel in Trujillo gebracht. Het is ongeveer 2,5 uur rijden. Tijdens het diner maak je kennis met de rest van de groep en bespreek je de plannen voor de week.

Dag 2 – Mérida

Na een heerlijk ontbijt maak je kennis met je paard voor de ruiterreis. Je stapt in het zadel voor de eerste rit. Je rijdt over eeuwenoude paden tussen de velden. Rond de weilanden staan stenen muurtjes en je komt alleen af en toe wat vee tegen. Het lijkt alsof je terug gegaan bent in de tijd! Na een heerlijke picknick ga je terug naar de stallen. ‘s Middags ga je met de auto naar Mérida. Deze stad heeft een prachtig oud centrum met ruïnes van een Romeins amfitheater en een Romeinse brug. In de Romeinse tijd was Mérida één van de belangrijkste steden in de regio. Je kunt de musea en monumenten bezoeken (toegang niet inbegrepen). Daarna ga je terug naar het hotel voor het diner.

Dag 3 – Mini trektocht

Vandaag zadel je je paard voor een korte trektocht naar Finca Santa Marta. Je rijdt door prachtige bossen, langs olijfbomen en wijngaarden. Je stopt voor een picknicklunch met lokale wijn. Daarna ga je verder naar de Finca. Je logeert hier in een verbouwde olijffabriek waar een heerlijk diner voor je klaarstaat.

Dag 4 – Dagtocht

Het landschap is vandaag erg geschikt om te draven en galopperen. Je rijdt tussen de koeien, schapen en geiten. Onderweg kom je door kleine dorpjes waar mensen nog op traditionele manier leven. Na de picknick lunch gaat de rit verder met een flinke galop richting Trujillo. Na een lange dag ben je vast wel toe aan een drankje in het hotel.

Dag 5 – Game of Thrones

Vanochtend maak je weer een rit door het prachtige landschap van de Extremadura. Onderweg geniet je van het prachtige uitzicht en ga je lekker galopperen. Je stopt voor een picknick op een mooi plekje in de velden. ‘s Middags wordt je naar Cáceres gebracht. Deze stad staat op de UNSECO werelderfgoed lijst: het heeft een prachtig middeleeuws centrum. Je kunt de paleizen en andere monumenten bezoeken (toegang niet inbegrepen). Ook leuk: de stad werd als filmlocatie gebruikt in Game of Thrones.

Dag 6 – Lekker galopperen

Vanochtend ga je de omgeving van het hotel verkennen. Je rijdt door de velden en galoppeert door het bos. Onderweg staat er een heerlijke picknick met paella voor je klaar. Natuurlijk ontbrekt de wijn niet. ‘s Middags bezoek je het centrum van Trujillo. De stad is een mix van culturen met Romeinse ruïnes, een kasteel uit de Arabische periode en Spaanse paleizen. Aan het centrale plein kun je verschillende paleizen en kerken bezoeken (niet inbegrepen). Je gaat terug naar het hotel voor het diner.

Dag 7 – Afscheid

Helaas is je ruitervakantie alweer voorbij. Na het ontbijt word je teruggebracht naar het vliegveld voor de reis naar huis. Hopelijk heb je veel mooi herinneringen aan deze geweldige vakantie.

Let op

Dit is een voorbeeldprogramma. Je gaat alle ritten en excursies maken die in het programma beschreven staan maar dit kan ook op andere dagen zijn dan in dit programma genoemd.

De paarden

De paarden die je tijdens je paardrijvakantie rijdt, zijn Andalusiërs en kruisingen van Spaanse paarden met Arabieren. De paarden zijn op de stal geboren, goed getraind en betrouwbaar. Er wordt gereden met Engelse zadels. Je krijgt een siliconen ‘seat saver’ op je zadel voor meer comfort. Iedere ruiter krijgt zadeltassen voor water en kleine spulletjes. Het zadel moet niet alleen comfortabel zijn voor de ruiter maar ook voor het paard, er worden daarom materialen van hoge kwaliteit gebruikt. De trektochten worden begeleidt door Emilio. Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring als gids en doet er alles aan om het juiste paard voor je te vinden! Het tempo is afhankelijk van het terrein, op één van de dagen moet je ongeveer 20 minuten naast je paard lopen omdat het erg steil is.

Accommodatie

Tijdens deze ruiterreis verblijf je in een viersterren hotel in Trujillo. Je deelt een kamer en badkamer met een medereiziger van hetzelfde geslacht. Als je liever een eigen kamer wilt dan geldt een toeslag. Het hotel heeft wifi. Je gaat ook een nacht naar Finca Santa Marta. Hier logeer je in een oude olijfolie fabriek die omgebouwd is tot guesthouse. Deze accommodatie heeft een zwembad. Er worden heerlijke maaltijden bereidt met verse, lokale ingrediënten. De lunch is een picknick tijdens de rit. Je dineert rond 21u in het hotel. Je kunt kiezen tussen verschillende Spaanse gerechten. Vegetariërs zijn welkom en er kan rekening gehouden worden met speciale dieetwensen en allergieën.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 90 kg

Transferpunt: vliegveld Madrid

Let op: er zijn vaste tijden voor de transfer. Je wordt om 15u opgehaald (boek een vlucht die voor 14u land) en je komt om 12u weer op het vliegveld terug (boek een vlucht die na 14u vertrekt).

Groepsgrootte: minimaal 4, maximaal 10 ruiters

Let op: bij minder dan 4 ruiters kan de trektocht doorgaan met een ‘kleine groep’ toeslag.

Rijervaring: deze reis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters. Je brengt soms lange dagen in het zadel door dus je moet fit zijn.

Leeftijd: kinderen vanaf 10 jaar zijn welkom als ze voldoende rijervaring hebben.

Leuk: de paarden leven samen in een kudde in een bosgebied van 500 hectare groot!

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.