fbpx

Je bekijkt de reis:Estancia trektocht in Argentinië

Boek direct

Wat ga je doen

Reis terug in de tijd op deze trektocht in Argentinië. Je rijdt over de pampas en door de lagunes naar traditionele estancias. Het landschap is erg afwisselend en je kunt meer dan 400 bijzondere soorten vogels en dieren tegenkomen. Je rijdt door kleine dorpjes, langs scholen, kerken en gaucho's die hun werk doen in de velden. De gaucho's vertellen je alles over hun tradities en je helpt mee met koeien drijven. Natuurlijk worden er heerlijke maaltijden voor je bereid, met Argentijnse wijn!

Estancia trektocht in Argentinië

  • Bijzondere dieren
  • Afwisselend landschap
  • Gaucho cultuur
  • Koeien drijven
Inbegrepen: transfer van en naar Esquina busstation, accommodatie, alle maaltijden vanaf het ontbijt op dag 1 t/m het diner op dag 8, drankjes en wijn bij de maaltijden, paardrijden volgens programma, Engelstalige gids.
Niet inbegrepen: vluchten, bus tickets, persoonlijke uitgaven en fooien.
Vanaf:
€ 2300,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Je wordt opgehaald op het busstation van Esquina en naar de Estancia gebracht voor het ontbijt. Je maakt kennis met het team en de rest van de groep en bespreekt de plannen voor de week. Daarna krijg je een paard aangewezen voor de eerste rit. Je rijdt door de velden rond de estancia waar de koeien en paarden grazen. Na de rit is het tijd voor de lunch. ‘s Middags maak je nog een rit. ‘s Avonds staat er een heerlijk diner voor je klaar.

Dag 2 – Langs de rivier

Na het ontbijt zadel je je paard voor het eerste deel van de trektocht. Je rijdt van de estancia naar de lodge aan de rivier. Hier kom je rond lunchtijd aan. ‘s Middags rijd je in de delta op het punt waar de Corrientes en Parana rivieren in elkaar overgaan. Hier liggen bijzondere eilandjes. Eeuwen geleden werden deze eilanden gebruikt door de oorspronkelijke bewoners van dit gebied. Deze mensen jaagden en visten om aan eten te komen. Er worden nog regelmatig aardewerk scherven gevonden van hun cultuur. Na deze rit ga je naar de lodge voor een diner en drankje bij zonsondergang. De rit duurt ongeveer 6 uur.

Dag 3 – Uitgestrekte velden

Vandaag rijd je door open velden richting het noordoosten. Er zijn genoeg mogelijkheden om te galopperen. Je rijdt langs grazende koeien en paarden. Onderweg stop je voor een asado, een traditionele barbecue, in de velden. Je logeert vannacht op een traditionele estancia. Je bent ongeveer 6 uur aan het rijden.

Dag 4 – La Teresita

De trektocht gaat verder naar La Teresita, de estancia waar je de komende twee nachten logeert. Je rijdt langs kleine dorpjes. Het leven lijkt hier simpeler, de mensen hebben zoveel rust en ruimte om zich heen! De rit duurt ongeveer 7 uur.

Dag 5 – Lagunes

Je stapt op je paard voor een rit in de omgeving van de estancia. Je rijdt door prachtige velden en lagunes naar de Corrientes rivier. Hier stop je voor de lunch. Je kunt er veel bijzondere dieren tegenkomen zoals alligators, schildpadden en capibaras. ‘s Middags rijd je terug naar La Teresita voor het diner. De rit duurt ongeveer 7 uur.

Dag 6 – School

Na het ontbijt stap je op je paard voor de volgende rit. Je rijdt in een nieuwe richting om een ander stuk van La Teresita te verkennen. Je bezoekt een lokale school, de kinderen hebben veel belangstelling voor de paarden! Je luncht op La Teresita en neemt afscheid van je paard. Daarna wordt je met de auto teruggebracht naar de eerste estancia. Hier is het tijd voor een wijnproeverij en een heerlijk diner. Vandaag zit je ongeveer drie uur in het zadel.

Dag 7 – Gaucho’s

Vanochtend ga je de gaucho’s helpen met de koeien. De gaucho traditie is een belangrijk onderdeel van de Argentijnse cultuur. De gaucho’s vertellen je graag meer over hun gebruiken. Je kijkt hoe ze hun dagelijkse werk doen en als je wilt kun je meehelpen. Je gaat dan bijvoorbeeld koeien drijven of op zoek naar kalfjes die geoormerkt moeten worden. ‘s Middags kun je nog een rit maken of Esquina bezoeken. Daarna wordt je naar het busstation gebracht voor de reis naar huis. Je rijdt ‘s ochtends 4 uur en ‘s middags eventueel 2 uur.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

Op de ranch zijn meer dan 70 paarden dus je kunt verschillende paarden rijden tijdens je vakantie. Ze lopen allemaal vrij rond in een grote groep in de graslanden rond de estancia.

De kudde bestaat voornamelijk uit Criollo paarden en kruisingen van dit ras. De meeste zijn op de ranch gefokt. De paarden zijn kalm, sterk en betrouwbaar. Ze zijn gewend aan het ruige terrein en willen graag voor je werken.

Je rijdt tijdens de trails en het werken met de koeien met traditionele Argentijnse zadels. Het zijn houten frames met een schapenvacht erop. Geen zorgen, het is comfortabeler dan het klinkt!

Accommodatie

Je logeert op drie verschillende estancias. De kamers zijn in traditionele stijl ingericht met antieke meubels. Er zijn standaardkamers en deluxe kamers (hiervoor geldt een toeslag). Er zijn gezamenlijke ruimtes om te ontspannen! De estancia waar je de eerste en laatste nacht slaapt heeft een zwembad.

Het ontbijt bestaat uit huisgemaakt brood met boter en jam, croissant, gefrituurd brood (een gaucho delicatesse), cake, ei, fruit, sap. De lunch en het diner bestaan uit drie gangen gemaakt met lokale ingrediënten. Natuurlijk is er ook Argentijnse wijn! Er kan rekening gehouden worden met vegetariërs of speciale dieetwensen.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 120 kg

Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 8 ruiters 

Leeftijd: kinderen zijn welkom als ze voldoende rijervaring hebben.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters. Je moet je paard onder controle hebben in alle gangen in open terrein.

Dichtstbijzijnde vliegveld: Buenos Aires

Transferpunt: busstation Esquina

Vervoer: vanuit Buenos Aires kun je de luxe nacht bus nemen. Het is een vrij lange reis (ongeveer 8 uur) maar omdat je ‘s nachts reist kost het je geen extra reisdag en het diner is inbegrepen. Je wordt opgehaald in Esquina.

Tijden nachtbus: vanuit Buenos Aires 20.55u, aankomst Esquina 5u. Vertrek Esquina 23u, aankomst Buenos Aires 7u. Het Retiro bus station is ongeveer 50 minuten van het internationale vliegveld. We kunnen tickets voor je vooruitboeken voor $75,- Dit betaal je ter plekke contant.

Het busstation van Buenos Aires kan best verwarrend zijn, we kunnen regelen dat je wordt opgehaald bij je hotel in Buenos Aires en naar de juiste bus wordt gebracht. Dit kost $25,- dollar. Dit betaal je ter plekke contant.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.