fbpx

Je bekijkt de reis:Intensieve Trainingsweek Ierland

Boek direct

Wat ga je doen

Dit is de perfecte paardrijvakantie voor jonge ruiters die beter willen leren rijden en een sprongetje willen maken of oudere ruiters die onzeker geworden zijn en hun vertrouwen terug willen krijgen. Tijdens je trainingsweek in Ierland volg je dressuur en springlessen, ervaren ruiters kunnen ook twee crosslessen doen. Welke les je iedere dag krijgt is afhankelijk van wat je op dat moment nodig hebt. De paardrijlessen worden altijd in kleine groepjes gegeven. De instructeurs kiezen een paard dat bij je past maar je krijgt de kans om verschillende paarden te proberen. Je maakt ook buitenritten en je kunt Natural Horsemanship les krijgen, of leren boogschieten vanaf je paard.

Je verblijft in een comfortabele kamer in de eco lodge of één van de sfeervolle huisjes op het terrein. Het bedrijf besteed veel aandacht aan duurzaamheid en milieu. De Nederlandse eigenaren willen zoveel mogelijk zelfvoorzienend zijn en verbouwen hun eigen groente en fruit. Dit is een ideale vakantie om met kinderen te doen, er zijn veel dieren op het bedrijf, er is een speeltuin en speelbos, er zijn veel pony's en ze kunnen knutselen. Het is mogelijk om tijdens je vakantie Engelse les te volgen. Er hangt een informele en ontspannen sfeer op het bedrijf.

Inbegrepen: accommodatie, alle maaltijden vanaf het diner op de aankomstdag t/m het ontbijt op de dag van vertrek, koffie, thee en sap tijdens de maaltijden, paardrijden volgens programma, Engelstalige begeleiding.
Niet inbegrepen: vlucht, vervoer, fooien, overige drankjes, andere activiteiten.

Intensieve Trainingsweek Ierland

  • Nederlandstalige eigenaresse
  • Verschillende paarden proberen
  • Cross country training
  • Dressuur- en springlessen
  • Duurzaam ecobedrijf
  • Engelse les volgen
Vanaf:
€ 1100,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Na aankomst op het bedrijf krijg je een kamer toegewezen en heb je tijd om bij te komen van de reis. Je maakt kennis met de andere gasten en de paarden. Als je voor 15 uur aankomt kun je al een eerste buitenrit maken. Daarna is het tijd voor een heerlijke maaltijd bereid met organische ingrediënten.

Op zondag kun je uitslapen, het ontbijt wordt pas laat geserveerd. Daarna ga je weer rijden, dit kan weer een buitenrit zijn of een les. Het programma op deze paardrijvakantie is flexibel, er wordt per dag gekeken wat je wilt doen. Maandag is meestal een vrije dag voor de paarden, je kunt dan de omgeving verkennen, wandelen in de bossen of ontspannen op de accommodatie.

De rest van de week ga je zowel ‘s ochtends als ‘s middags een paardenactiviteit doen. Na het ontbijt maak je je klaar voor je ochtendactiviteit. Als je ook Engelse lessen hebt geboekt begin je met een taalles. Daarna is het tijd om te rijden. Er hangt een rooster wie wanneer rijdt en op welk paard je rijdt. Je helpt mee met het poetsen en opzadelen van je paard.

De eerste les is altijd een dressuurles, zo kan de instructeur zien wat je niveau is en het lesprogramma op je rijervaring afstemmen. De rest van de week volg je dressuur en springlessen. Ervaren ruiters kunnen ook twee cross country lessen volgen. Het bedrijf heeft een prachtig cross terrein waar je je vaardigheden kunt testen. Tijdens de lessen krijg je de fijne kneepjes van dressuur of springen aangeleerd. Het is gaaf om te merken hoe snel je vooruit gaat met rijden in een week!

Je kunt je lessen altijd vervangen door een buitenrit als je dat wilt. Zomers worden er bij voldoende interesse ook dagtochten gemaakt. Dit is een rustige buitenrit door de heuvels en bossen rond het bedrijf. Je vertrekt aan het einde van de ochtend en stopt onderweg voor een picknick lunch. Daarna rijd je via een andere route terug naar de stallen.

Daarnaast kun je ook Natural Horsemanship lessen kiezen. Tijdens deze lessen doe je grondwerk met je paard maar ga je ook zonder zadel rijden. Als het goed gaat kun je zelfs zonder zadel draven en galopperen. Verder zijn er lessen in boogschieten vanaf je paard, dit is super leuk om een keer te doen! Er wordt van alles georganiseerd op de stal dus geef vooral aan wat je graag zou doen.

Het is ook mogelijk om een korter of langer verblijf te boeken. Laat ons weten wat je wensen zijn en we maken een reis op maat!

De paarden

Je rijdt op goed getrainde, betrouwbare paarden en pony’s. Er is een grote kudde, dus er is altijd een paard dat past bij jouw wensen en niveau. Het zijn kruisingen tussen Ierse sportpaarden, Connemara’s, Welsh pony’s, Tinkers en andere rassen.

De paarden worden regelmatig buiten gereden en worden daarnaast dressuurmatig getraind en er wordt met ze gesprongen en gecrost. Je krijgt de kans om verschillende paarden te proberen. Je kunt zelf meehelpen met het poetsen en zadelen van je paard.

Iedere dag ga je twee keer rijden, de les duurt ongeveer een uur. De groepen worden ingedeeld op niveau. Je krijgt dressuur- en springles. Wil je meer leren over Natural Horsemanship? Dat kan ook! Gevorderde ruiters kunnen ook twee crosslessen volgen.

Beginners leren de basis van het rijden. Ze leren stappen, draven en sturen. Als het heel goed gaat kun je misschien ook al een stukje galopperen. Je kunt ook een buitenrit maken in plaats van een les.

Wil je meer buitenrijden en tijd overhouden om de omgeving te zien? Kies dan voor de Familievakantie in Ierland. Wil je meer cross country rijden? Kijk dan eens naar onze Cross Country vakantie in Ierland.

Accommodatie

Je verblijft in een moderne accommodatie in een comfortabel ingerichte kamer met eigen badkamer. De kamer geeft je uitzicht op de omringende tuin en de bossen. Er is een gezamenlijke lounge ruimte en eetzaal waar je kunt bijkomen van de ritten en kunt kletsen met de rest van de groep.

In de kamers is geen tv, wifi heb je in de gezamenlijke ruimtes. Families kunnen ook kiezen voor een familiehuisje. Er zijn verschillende huisjes voor twee tot zes personen. De huisjes hebben een eigen keuken en zitruimte. Bij mooi weer kun je in de tuin zitten, er is een speeltuin voor de kinderen en er zijn speelhutten in het bos.

De maaltijden worden bereid met verse ingrediënten uit de tuin van het bedrijf. Alles is organisch geteeld. Het ontbijt start rond 9 uur en bestaat uit yoghurt, muesli, fruit, zelfgebakken brood, jam, verschillende soorten kaas, ham, ei en zoetigheid zoals wafels.

De lunch is om 14 uur en bestel je van de kaart en het diner om 19 uur is een buffet met een voorgerecht zoals soep, een hoofdgerecht met verschillende salades en een toetje. Er kan rekening gehouden worden met allergieën en vegetarisch eten is natuurlijk mogelijk!

Praktische informatie

Groepsgrootte: minimaal 1, maximaal 6 ruiters

Gewichtslimiet: 100 kg

Niveau: deze ruitervakantie is geschikt voor gevorderde beginners, gevorderde en vergevorderde ruiters. Je hoeft geen springervaring te hebben.

Leeftijd: jonge kinderen zijn welkom, kinderen vanaf 5 jaar mogen meerijden.

Handig: als je geen eigen cap hebt kun je die lenen, er zijn ook kleine maten voor kinderen. Voor het springen en crossen is een bodyprotector verplicht, ook deze kun je eventueel lenen.

Dichtstbijzijnde vliegveld: Dublin

Let op: de transfer is niet inbegrepen maar er is een rechtstreekse busverbinding tussen Dublin en Loughrea. Vervolgens kun je met de taxi naar het bedrijf. We kunnen ook een taxi voor je regelen van het vliegveld naar de stal, vraag ons naar de opties!

Leuk: Het bedrijf besteed veel aandacht aan duurzaamheid. Zo verbouwen ze hun eigen groente en fruit. Het woonhuis en de gastenhuisjes zijn door henzelf gebouwd. Ook in de watervoorziening, verwarming en ventilatie van het huis draait alles om duurzaamheid.

Overige activiteiten: behalve paardrijden zijn er veel andere activiteiten die je kunt doen op de stal of in de omgeving. Je kunt een yogales volgen of wandelen met ezels. Kinderen kunnen knutselen of tekenen in de schuur. Er is ook een café op het terrein.

Omgeving: Het bedrijf ligt op 45 minuten rijden van Galway, een gezellige kustplaats en de culturele wereldhoofdstad van 2020. Daarnaast kun je ook kloosters en kastelen bezoeken en kun je hier prachtig wandelen of fietsen. We raden een huurauto aan voor deze activiteiten.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.