fbpx

Je bekijkt de reis:Veedrijven in Dartmoor Verenigd Koninkrijk

Boek direct

Wat ga je doen

Je voelt je een echte cowboy of cowgirl, zonder dat je daarvoor helemaal naar Amerika hoeft te reizen. In het Verenigd Koninkrijk help je mee met het werk op een ranch in Dartmoor. De veehouders mogen een deel van hun kudde op de heide laten grazen. De boer die je gaat helpen heeft 400 Schotse hooglanders die iedere maand naar andere weides gebracht moeten worden. Je rijdt op goed getrainde Quarter Horses die gewend zijn aan het werken met koeien. Tijdens het rijden moet je goed samenwerken met de andere ruiters om de kudde bij elkaar te houden. Iedere ruiter heeft een eigen taak en positie in de groep. Ondertussen rijd je door een bijzonder landschap van bossen, valleien, rivieren en rotsachtige heuvels. Je overnacht in een gezellige pub.

Veedrijven in Dartmoor Verenigd Koninkrijk

  • Overnachten in pub
  • Bijzondere natuur
  • Western rijden
  • Koeien drijven
Inbegrepen: accommodatie, ontbijt, lunches, koffie en thee, paardrijden volgens programma, Engelstalige begeleiding.
Niet inbegrepen: vlucht, transfer, diners en drankjes bij het diner, fooien.
Vanaf:
€ 1810,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst op het vliegveld wordt je opgehaald en naar de pub gebracht waar je vannacht logeert. Hier maak je kennis met de rest van de groep en bespreek je de plannen voor de week.

Dag 2 – De eerste rit

Na een heerlijk ontbijt in het hotel wordt je naar de stallen gebracht waar je kennis maakt met je paard. Je stapt in het zadel voor de eerste rit. Je rijdt vandaag in de omgeving van Meldon om te kunnen wennen aan je paard. Onderweg rijd je door een heuvelachtig terrein. Er zijn mogelijkheden om te draven en galopperen. In de namiddag keer je terug naar het hotel.

Dag 3 t/m 6 – Vee drijven

De komende dagen wordt je iedere dag opgehaald bij de bed & breakfast. Je stapt op je paard voor een rit van zo’n 4 tot 5. Je start bij de ranch en gaat de heide op. Het werk met de koeien is afhankelijk van het seizoen, in mei worden de koeien en kalfjes naar de zomerweides gebracht, in juni zoek je een aantal koeien die bij de stier worden gezet, in juli worden de koeien en kalfjes gescheiden, in augustus worden de koeien die gedekt zijn weer losgelaten en in september verhuis je de koeien naar de winterweides. Er is genoeg te doen! Onderweg rijd je over rotsachtige vlaktes, door bijzondere bossen en langs bruisende rivieren. Het landschap is adembenemend!

Dag 7 – Afscheid

Helaas is je ruitervakantie alweer voorbij. Na het ontbijt word je teruggebracht naar het vliegveld voor de reis naar huis. Hopelijk heb je veel mooi herinneringen aan deze geweldige vakantie.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

De paarden die je op deze ruitervakantie rijdt zijn quarter horses en paint horses. De ranch heeft een kudde van 15 fitte, voorwaartse paarden. De meeste paarden zijn op het bedrijf geboren en getraind. Ze zijn gewend aan het werken met koeien. De paarden worden in westernstijl gereden aan een lange teugel maar je hoeft geen westernervaring te hebben om mee te doen. De comfortabele westernzadels zijn geschikt voor lange ritten. Omdat je veel uren in het zadel doorbrengt helpt het als je fit bent en regelmatig rijdt. Tijdens het rijden met de kudde koeien wordt er vooral gestapt, het tempo wordt aangepast aan dat van de koeien. Je moet samenwerken met de andere ruiters in de groep om de kudde bij elkaar te houden en de goede kant op te drijven. Iedere ruiter krijgt een taak en positie toegewezen.

Accommodatie

Tijdens deze paardrijvakantie verblijf je in een sfeervolle bed & breakfast in Meldon. Er zijn tweepersoons- en éénpersoonskamers beschikbaar. Voor de éénpersoonskamers geldt een toeslag. Alle kamers hebben een eigen badkamer. Het guesthouse heeft ook een pub, die al sinds de 16e eeuw bestaat. De accommodatie staat in een sfeervol dorpje waar je na de ritten kunt rondkijken. Afhankelijk van beschikbaarheid kun je ook in een ander hotel in de buurt ondergebracht worden. Het ontbijt buffet heeft zowel muesli, yoghurt en fruit als traditionele Engelse ontbijtproducten zoals spek en eieren. De lunch is een picknick met broodjes en fruit. Het diner is niet inbegrepen maar in de accommodatie kun je typisch Engelse gerechten krijgen. Er kan rekening gehouden worden met speciale dieetwensen.

Praktische informatie

Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 8 ruiters

Gewichtslimiet: 95 kg

Dichtstbijzijnde vliegveld: Exeter

Transferpunt: Treinstation Okehampton

De trein tussen Exeter en Okehampton gaat ieder uur en kost 8 pond voor een retour ticket. Je kunt ook opgehaald worden vanaf het vliegveld van Exeter, dit kost 150 pond retour.

Bagage: een veiligheidscap is verplicht.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters. Je moet je paard in stap, draf en galop goed onder controle hebben in open terrein.

Leeftijd: kinderen vanaf 14 jaar zijn welkom, mits ze voldoende rijervaring hebben, t/m 17 jaar onder begeleiding van een volwassene.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.