fbpx

Je bekijkt de reis:Dalyan Trektocht Turkije

Boek direct

Wat ga je doen

Rijd door de bergen naar de zee op de Dalyan Trektocht. Op deze paardrijvakantie galoppeer je door boomgaarden, steek je rivieren over en ga je zwemmen met je paard. Je gaat vier nachten kamperen met je paard op de mooiste plekken. Één van de kampeerplekken is op het strand! Onderweg bezoek je de ruïnes van de oude havenstad Kaunos, met bijzondere tombes uitgehakt in de rotsen. Je rijdt op goedgetrainde Arabische paarden die je graag laten zien hoe snel ze zijn.

Dalyan Trektocht Turkije

  • Zwemmen met je paard
  • Bergen en strand
  • Veel galopperen
  • Romeinse ruïnes
Inbegrepen: transfer van en naar het vliegveld, accommodatie, alle maaltijden, koffie, thee en water, paardrijden volgens programma, Engelstalige begeleiding, vervoer van bagage.
Niet inbegrepen: vlucht, fooien, visum, alcohol en frisdrank, extra activiteiten.
Vanaf:
€ 2000,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst op het vliegveld wordt je opgehaald en naar het hotel gebracht (ongeveer 30 minuten rijden). Tijdens het diner maak je kennis met de gids en de rest van de groep en bespreek je de plannen voor de week.

Dag 2 – De eerste rit

Na het ontbijt wordt je naar het startpunt van de trektocht gebracht. Hier maak je kennis met je paard voor de week. De rit begint rustig, zodat je kunt wennen aan je paard en het tuig. Als de paarden opgewarmd zijn galoppeer je door sinaasappelboomgaarden en langs olijfbomen. Je steekt de Dogusbelen rivier over. Daarna is het tijd voor de lunch. ‘s Middags rijd je verder door de bossen en over bergpaden met uitzicht op het Koycegiz meer. Je kampeert in de heuvels.

Dag 3 – Kamperen aan zee

De rit van vandaag start met een afdaling. Onderweg heb je een prachtig uitzicht over het meer en de dorpen eromheen. Rond lunchtijd kom je aan bij de warmwaterbronnen van Sultaniye. Hier kun je een verfrissende duik nemen. Na de lunch gaat de rit verder door de olijfboomgaarden met uitzicht op de Dalyan lagune. Je rijdt naar het strand waar het kamp voor vannacht alweer klaar staat.

Dag 4 – Ruïnes van Kaunos

De route van vanochtend gaat langs de lagune. Hier zijn veel mogelijkheden voor een flinke galop. Je rijdt naar de ruïnes van de oude havenstad Kaunos, nu een openluchtmuseum. Hier vind je een Romeins amfitheater en bijzondere tombes die in de rotswand uitgehakt zijn. Toegang tot deze bezienswaardigheid is niet inbegrepen (kosten ongeveer 6,- euro). Je luncht in Dalyan, waar vis op het menu staat. Na de lunch hebben de paarden een middagje vrij. Jij gaat een boottocht maken door de lagune. Je overnacht in een guesthouse in Dalyan.

Dag 5 – Iztuzu strand

Na een uitgebreid ontbijt in het guesthouse is het tijd voor het volgende deel van de tocht. Jij en je paard stappen op het pontje om de Dalyan rivier over te steken. Daarna rijd je verder door de boomgaarden en door een ravijn. Je gaat door het sfeervolle dorp ‘Gokbel’ en verder naar het Iztuzu strand. Hier is het tijd voor de lunch en een duik in de zee. Je kunt ook een bezoek brengen aan een opvangcentrum voor schildpadden. Na de lunch rijd je verder door een doolhof van oleanders naar de kampeerplek voor vannacht.

Dag 6 – De rivier over

Je start de dag met het oversteken van de Dalyan rivier. Bij hoogwater kun je alleen via de brug oversteken, daarvoor moet je 2 uur langer rijden. Je stopt voor een picknick op het strand. Daarna moet je een stuk naast je paard lopen over een steil pad maar het uitzicht boven is het meer dan waard! Na een paar keer flink galopperen door de velden kom je aan in het kamp voor vannacht.

Dag 7 – Flink galopperen

De perfecte laatste rijdag begint met een flinke galop over de bospaden, met uitzicht op de baai van Gocek. Via steile paadjes waar je af en toe naast je paard moet lopen ga je naar de haven van Gocek. Daarna is het tijd om afscheid te nemen van je paard. Je overnacht vandaag in Koycegiz waar een heerlijk diner voor je klaarstaat.

Dag 8 – Afscheid

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van het team en de rest van de groep. Je wordt naar het vliegveld gebracht voor de reis naar huis.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

Tijdens je ruitervakantie rijd je op Arabieren en kruisingen van Arabieren. De paarden zijn wendbaar en klein (gemiddeld 1.50 meter), dat maakt ze erg geschikt voor de smalle bergpaden! Er wordt veel zorg besteed aan het koppelen van het juiste paard aan de juiste ruiter. De paarden worden volgens het ‘natural horsemanship’ principe getraind. Ze zijn allemaal fijn te rijden, betrouwbaar en goed getraind. Veel van de paarden hebben nationale endurance wedstrijden gelopen. Je rijdt met speciale trail zadels die gemaakt zijn voor lange afstanden. Na het rijden help je mee met de verzorging van je paard.

Accommodatie

Op deze ruitervakantie ga je vier nachten kamperen in tipi tenten. Er is een grote, gezamenlijke tent waar je eet. Er zijn ook toiletten en een tent waarin je kunt douchen met warm water (dit kun je verwarmen op een brander). De tenten worden door het team opgezet. De andere nachten logeer je in comfortabele guesthouses. Je deelt een kamer en tent met een medereiziger (op verzoek kun je een éénpersoonskamer krijgen, hiervoor geldt een toeslag). De maaltijden zijn traditionele Anatolische gerechten bereidt met verse ingrediënten in het guesthouse of op het kampvuur. Vegetariërs zijn welkom! 

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 85 kg. Zwaardere ruiters zijn in overleg welkom, voor hen geldt wel een toeslag. Er gaat dan een extra paard mee.

Groepsgrootte: minimaal 4, maximaal 8 ruiters. Bij een kleinere groep kan de reis doorgaan met een toeslag.

Leeftijd: minimaal 18 jaar. 

Transferpunt: vliegveld Dalaman

Let op: boek een vlucht die tussen 8 uur 18.30 uur aankomt en vertrekt i.v.m. de transfer.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters.

Bagage: je kunt beter meerdere, lichtere tassen hebben dan één zware koffer. Dit in verband met het transport van de bagage tussen de verschillende accommodaties op de trektocht. Je moet je eigen slaapzak meenemen.

Let op: je moet een goede conditie hebben voor deze trektocht, sommige stukken van de rit moet je namelijk naast je paard lopen over steile paden. 

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.