fbpx

Je bekijkt de reis:Criollo trektocht Uruguay

Boek direct

Wat ga je doen

Uruguay, met de gaucho cultuur en prachtige kustlijn, is gemaakt voor ruiters. Tijdens deze trektocht ontdek je het best bewaarde geheim van Zuid Amerika. Je rijdt langs verlaten stranden, over glooiende heuvels en door palmbossen. Onderweg zie je scheepswrakken en lagunes en verblijf je op estancias op de meest bijzondere plekken. Geniet van de natuur in UNESCO werelderfgoed parken en van het heerlijke eten dat de gastvrije bevolking voor je maakt.

Paarden spelen een belangrijke rol in de cultuur van Uruguay. Een groot deel van de bevolking verdient zijn geld met grote veebedrijven en paarden zijn onmisbaar bij het werken met koeien. De 'Gaucho's' leven hier nog op de traditionele manier en vertellen je graag meer over hun cultuur. Er wordt gereden op Criollo paarden. De Criollo's stammen af van wilde paarden en zijn betrouwbaar en gewend aan het ruige terrein. Uruguay is nog niet erg populair onder toeristen en de meeste bezoekers gaan naar de stranden dus met een ruiterreis in het binnenland ervaar je het authentieke Uruguay.

Inbegrepen: bus van en naar Montevideo, accommodatie in lodges en tent, slaapmat en slaapzak, maaltijden en water, paardrijden volgens programma, toegang voor nationale parken en het fort, vervoer van bagage, Engelstalige gids.
Niet inbegrepen: vluchten, visa, fooien, alcoholische dranken.

Criollo trektocht Uruguay

  • Verlaten stranden
  • Palmbossen
  • Koeien drijven
  • Nauwelijks toeristen
  • Bijzondere diersoorten
  • UNESCO werelderfgoed
Vanaf:
€ 3450,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

‘s Ochtends wordt je bij het busstation van Montevideo opgewacht door één van de gidsen. Met de bus rijd je in ongeveer 4 uur naar het startpunt van de trektocht, het dorp Valizas. Onderweg zie je de gaucho’s met hun grote kuddes vee in de velden. Na aankomst en een heerlijke lunch maak je kennis met je paard voor de week en maak je een eerste rit. Je rijdt naar een verborgen lagune waar je een duik kunt nemen in het heldere water. Terwijl de zon onder gaat rijd je verder over het strand. Hier kun je lekker galopperen! Je overnacht op de ecolodge.

Dag 2 – Paarden op de boot

Het gefluit van de vogels het enige dat je hoort wanneer je opstaat. Na het ontbijt zadel je je paard op voor de volgende rit. Je rijdt naar de Valizas rivier. Afhankelijk van de hoogte van de rivier steek je deze te paard over of met de boot. Daarna rijd je verder door de duinen van het nationale park naar Cabo Polonio. Dit is een vissersdorpje met een paar strandhotels. Het dorp is alleen via de duinen bereikbaar. Je bezoekt de vuurtoren en ziet de grootste zeeleeuwen kolonie in Amerika. Daarna is het tijd voor de lunch in een lokaal restaurant, met verse vis, zeewier en andere traditionele gerechten. De rit gaat verder naar het bos. Aan het einde van de tocht kun je met goed weer zwemmen met je paard. Je gaat terug naar de ecolodge waar je vannacht logeert.

Dag 3 – Zwanen en flamingo’s

Na een heerlijk huisgemaakt ontbijt is het tijd voor de volgende rit. Je gaat naar het moerasgebied van Castillos Lagoon. ‘s Ochtends rijd je door landbouwvelden en langs traditionele boerderijen naar de lagune. Dit is de twee na grootste lagune in Uruguay. Er komen meer dan 270 verschillende vogelsoorten voor zoals flamingo’s en de bijzondere zwarthalszwaan. Je gaat verder door het Ombu bos, hier kun je ook capibara’s en armadillo’s tegenkomen. Vannacht slaap je in de tent. De eerste kampeerplek van de tocht is in Barra Grande, een privéreservaat.

Dag 4 – Kamperen met je paard

Vandaag ga je in een compleet ander landschap rijden. De rit begint al vroeg. Je stapt op je paard voor de tocht door velden en langs beekjes. Het landschap is hier een stuk droger. Onderweg kom je gaucho’s tegen die met hun vee aan het werk zijn. Onderweg stop je voor een picknick. Je zult zien waarom de criollo zadels een belangrijk onderdeel zijn van de siësta. ‘s Middags rijd je verder naar de kampeerplek bij Estancia Tres Lunas. Deze boerderij ligt op de top van de Carbonera bergen. vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de heuvels, bekjes en het bos. Je kampeert onder de sterren en eet rond het kampvuur.

Dag 5 – Help de gaucho’s

Na het ontbijt stap je op je paard om de gaucho’s te helpen! Je rijdt door de heuvels, steekt beekjes over en zoekt in de bossen naar de koeien. Daarna moet je ze bij elkaar drijven. Dit is nog best lastig! Gelukkig geeft je gids je tips en weet je paard precies wat hij moet doen. Wanneer het werk met de koeien klaar is rijd je door een eucalyptus bos naar El Mirador, de kampeerplek voor vannacht. Het ligt in een privéreservaat op een prachtig uitzichtpunt in het bos!

Dag 6 – Zwarte lagune

Vroege vogels kunnen genieten van een prachtige zonsopgang vanaf El Mirador. Nu wordt duidelijk hoe uitgestrekt het landschap om je heen eigenlijk is. De rit van vandaag is één van de mooiste van de trektocht. Je laat de hooglanden achter je en gaat naar de kust. Onderweg kom je veel bijzondere vogelsoorten tegen, zoals de kleurrijke ‘churrinches’. Je rijdt naar de ‘Zwarte Lagune’. Hier kampeer je in een prachtig bos.

Dag 7 – Higuerones

Je maakt je paard klaar voor het volgende deel van de trektocht. Samen met een lokale gaucho rijd je naar de Cerro de la Virgen, een bijzonder uitkijkpunt. Je gaat door een Higuerones bos, een eeuwenoude plant met gigantische wortels. De planten zijn zo speciaal dat de meeste een eigen naam hebben. Je stopt voor een picknick lunch in een palmbos, met meer dan 7000 palmbomen per hectare. De gids vertelt je alles over de geschiedenis van deze bijzondere plek. Je gaat verder richting de kust, naar de kampeerplek vlakbij de Atlantische oceaan.

Dag 8 – Punta del Diablo

Je gaat het strand op! Vandaag rijd je naar het noorden. Het strand is verlaten, je kunt kilometers lang rijden zonder iemand tegen te komen. Natuurlijk ga je flink galopperen. Tussen de middag stop je ergens om te lunchen in de schaduw. ‘s Middags ga je verder naar Punta del Diablo, een vissersdorpje dat veranderd is in een paradijs voor surfers. Nadat je hebt rondgekeken in het dorp ga je naar de lodge waar je vannacht logeert.

Dag 9 – Zeeschildpadden

Vandaag gaat de route door het Santa Teresa park. Dit gebied heeft verschillende kassen met tropische planten en meer dan 300 soorten rozen. Hier kun je capibara’s zien! De kassen worden onderhouden door het nationale leger. Na een picknick onder de bomen rijdt je verder naar het Santa Teresa fort. Het fort bewaakte de grens tussen het Spaanse en het Portugese gebied. Hier werden diverse veldslagen uitgevochten. Je bezoekt het ‘Islas de La Coronilla’ nationale park waar je beschermde zeeschildpadden kunt zien. Je overnacht in La Coronilla. Het comfortabele hotel heeft een warm- en koudwater zwembad, jacuzzi en uitzicht op zee.

Dag 10 – Afscheid

Je sluit je vakantie af met een strandrit! Via het gaucho dorp ‘La Coronilla’ en de velden eromheen ga je terug naar de kust. Na een flinke galop is het tijd voor de lunch. Helaas is het daarna tijd om afscheid te nemen. Je gaat met de bus terug naar Montevideo voor de reis naar huis.

  • dit is een voorbeeldprogramma. Het daadwerkelijke programma is afhankelijk van het weer en andere onvoorziene omstandigheden.

De paarden

De paarden die je tijdens de trektocht zult rijden zijn Criollo’s. Ze stammen af van de wilde paarden die door de conquistadores zijn gebracht. Het zijn dan ook sterke dieren die gewend zijn aan het lastige terrein. Criollo’s staan bekend om hun uithoudingsvermogen en wendbaarheid. De paarden zijn goed getraind en fijn te rijden. Bij het indelen van de paarden wordt veel zorg besteed aan het koppelen van het juiste paard aan de juiste ruiter. Er wordt gereden met traditionele zadels en hoofdstellen. Deze uruguayaanse zadels lijken op westernzadels en zijn erg comfortabel.

Accommodatie

Tijdens deze trektocht verblijf je twee nachten in een ecolodge en twee nachten in hotels. Je krijgt een comfortabele kamer met eigen badkamer. De kamers zijn comfortabel ingericht en van alle gemakken voorzien. De andere nachten ga je kamperen op de mooiste plekjes. Je krijgt een tent met slaapmat en slaapzak. Ontbijt en diner zijn in de hotels of in het kamp. De lunch is een picknick onderweg of een maaltijd in een restaurant. De traditionele maaltijden worden vers bereidt met lokale ingrediënten. Vegetariërs zijn welkom en er kan rekening gehouden worden met andere dieetwensen of allergieën.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 90 kg (bij een gewicht tussen de 90 en 100 kg is er een toeslag)

Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 10 ruiters. Bij minder dan vier ruiters geldt een ‘kleine groep’ toeslag.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters.

Transferpunt: vliegveld Montevideo

Meeting point: Tres Cruces bus station in Montevideo. Ticket voor de openbare bus van Montevideo naar Barra de Valizas inbegrepen.

Let op: omdat je al om 7 uur ‘s ochtends vertrekt vanaf het busstation kun je het beste een dag eerder aankomen.

Leeftijd: het gaat meer om fitheid dan leeftijd, dus vraag ons naar de mogelijkheden! Je moet zes uur per dag in het zadel kunnen doorbrengen.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.