fbpx

Je bekijkt de reis:Conquistador Trektocht in Spanje

Boek direct

Wat ga je doen

Op deze trektocht rijd je door het Villuercas natuurgebied. Deze regio staat op de UNESCO werelderfgoedlijst vanwege de bijzondere natuur. Het is de perfecte plek voor een paardrijvakantie. Je rijdt door traditionele dorpjes en geniet van het prachtige uitzicht in de bergen. De reis start en eindigt in Trujillo, een historische stad met een rijke cultuur. Je kunt de Romeinse ruïnes bezoeken, of een kasteel uit de Arabische periode. De stad staat bekend als de geboorteplaats van Francisco Pizarro, de veroveraar van Peru.

Inbegrepen: vliegveld transfer, alle maaltijden en niet-alcoholische drankjes, wijn bij de lunch en het diner, accommodatie, activiteiten volgens programma.
Niet inbegrepen: vlucht, alcoholische drankjes (behalve wijn bij de lunch en het diner), massages, fooien.
Aanrader

Conquistador Trektocht in Spanje

  • UNESCO gebied
  • Heerlijk eten
  • Historische stad
  • Rijden op Andalusiërs
Vanaf:
€ 1450,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Kennismaking

Je wordt opgehaald op het vliegveld van Madrid en naar het hotel in Trujillo gebracht. Het is ongeveer 2,5 uur rijden. ‘s Middags is er nog tijd om de stad te bekijken. Tijdens het diner maak je kennis met de rest van de groep en bespreek je de plannen voor de week.

Dag 2 – De eerste rit

Na een heerlijk ontbijt wordt je naar het startpunt van de trektocht gebracht. Hier maak je kennis met je paard voor de week. Je stapt in het zadel voor het eerste deel van de trektocht. Het is een ontspannen rit door de bossen. Je stopt voor een heerlijke paella lunch met lokale wijn. Na de lunch rijd je verder naar Garciaz waar de paarden vannacht blijven. Je wordt naar Madronera gebracht (ongeveer 15 minuten rijden) waar je in een sfeervol hotel logeert.

Dag 3 – De bergen in

Dit is de langste rijdag van de trektocht, je bent ongeveer 7 uur onderweg. Je rijdt door de bossen naar de picknickplek voor vandaag. ‘s Middags rijd je verder de bergen in. Onderweg heb je een prachtig uitzicht over de Sierra de las Villuercas bergen. Je overnacht in Berzocana, een klein dorp in de bergen. Vanuit je hotel heb je een prachtig uitzicht op de zonsondergang.

Dag 4 – Flink galopperen

De route van vandaag gaat door de bergen, met een prachtig uitzicht over de vallei. Onderweg kun je bijzondere vogels zien zoals adelaars en gieren. Dit gebied is een UNESCO werelderfgoed park vanwege het bijzondere landschap. Je luncht onderweg. Daarna stap je weer op je paard voor het volgende deel van de tocht. Het terrein is erg geschikt voor een flinke galop!

Dag 5 – Zorita

Na het ontbijt stap je op je paard voor het volgende deel van de trektocht. Het terrein is vanochtend erg vlak dus je kunt lekker draven en galopperen. Je rijdt langs herders met hun schapen, koeien en geiten. De mensen leven hier nog op traditionele manier. Na de lunch rijd je verder naar Zorita. Je eet vanavond bij een lokaal restaurant en logeert in een guesthouse.

Dag 6 – Trujillo

Vandaag rijd je door de Dehesa Extremena. Het terrein is erg geschikt om te draven en galopperen. Onderweg stop je voor een laatste picknick lunch. Daarna rijd je terug naar het startpunt van de rit. Hier neem je afscheid van je paard. Je wordt naar Trujillo gebracht. Je kunt de stad bekijken of ontspannen in het hotel voor het tijd is voor het afscheidsdiner.

Dag 7 – Afscheid

Helaas is je ruitervakantie alweer voorbij. Na het ontbijt word je teruggebracht naar het vliegveld voor de reis naar huis. Hopelijk heb je veel mooi herinneringen aan deze geweldige vakantie.

* dit is een voorbeeldprogramma, het daadwerkelijke programma kan altijd aangepast worden aan het weer en andere omstandigheden.

De paarden

De paarden die je tijdens je paardrijvakantie rijdt, zijn Andalusiërs en kruisingen van Spaanse paarden met Arabieren. De paarden zijn op de stal geboren, goed getraind en betrouwbaar. Er wordt gereden met Engelse zadels. Je krijgt een siliconen ‘seat saver’ op je zadel voor meer comfort. Iedere ruiter krijgt zadeltassen voor water en kleine spulletjes. Het zadel moet niet alleen comfortabel zijn voor de ruiter maar ook voor het paard, er worden daarom materialen van hoge kwaliteit gebruikt. De trektochten worden begeleidt door Emilio. Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring als gids en doet er alles aan om het juiste paard voor je te vinden! Het tempo is afhankelijk van het terrein, in de bergen wordt vooral gestapt maar je gaat iedere dag draven en galopperen op vlakkere stukken.

Accommodatie

Tijdens deze ruiterreis verblijf je in verschillende accommodaties zoals sfeervolle guesthouses in de kleinere dorpen en 4-sterren hotels in gezellige steden. Je deelt een kamer en badkamer met een medereiziger van hetzelfde geslacht. Als je liever een eigen kamer wilt dan geldt een toeslag. Alle accommodaties hebben wifi. Het team brengt je bagage met de auto naar de lunchplekken en het hotel. Er worden heerlijke maaltijden bereidt met verse, lokale ingrediënten. De lunch is een picknick tijdens de rit en je stopt onderweg ook voor tapas pauzes! Je dineert rond 21u in het hotel. Je kunt kiezen tussen verschillende Spaanse gerechten. Vegetariërs zijn welkom en er kan rekening gehouden worden met speciale dieetwensen en allergieën.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 90 kg

Transferpunt: vliegveld Madrid

Let op: er zijn vaste tijden voor de transfer. Je wordt om 15u opgehaald (boek een vlucht die voor 14u land) en je komt om 12u weer op het vliegveld terug (boek een vlucht die na 14u vertrekt).

Groepsgrootte: minimaal 4, maximaal 10 ruiters

Let op: bij minder dan 4 ruiters kan de trektocht doorgaan met een ‘kleine groep’ toeslag.

Leeftijd: kinderen vanaf 10 jaar zijn welkom als ze voldoende rijervaring hebben.

Rijervaring: deze reis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters. Je brengt soms lange dagen in het zadel door dus je moet fit zijn.

Leuk: de paarden leven samen in een kudde in een bosgebied van 500 hectare groot!

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.