fbpx

Je bekijkt de reis:Argan Trektocht Marokko

Boek direct

Wat ga je doen

Tijdens deze trektocht verken je het gebied rond Essaouira. Je rijdt door boomgaarden vol olijf- en arganbomen, belangrijke handelsproducten van deze streek. Je overnacht onder de grootste argan boom van Marokko, binnen de muren van het paleis van de sultan en in sfeervolle dorpjes. Je brengt een bezoek aan de 'souks' en een olie fabriekje dat alleen door vrouwen wordt gerund. Je rijdt door een landschap van rotsen, duinen en over het strand.

Argan Trektocht Marokko

  • Strandritten
  • Ruïnes bezoeken
  • Argan olie fabriek
  • Veel galopperen
  • Stoombaden
Inbegrepen: transfer van en naar het vliegveld, accommodatie, alle maaltijden en drankjes, paardrijden volgens programma, Engelstalige begeleiding, vervoer van bagage.
Niet inbegrepen: vlucht, fooien, hammam en massage.
Vanaf:
€ 800,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst op het vliegveld wordt je naar het hotel in Essaouira gebracht. Het is zo’n 2,5 uur rijden vanuit Marrakech. Na aankomst in het hotel kun je bijkomen va de lange reis en je voorbereiden op de start van de trektocht morgen. Tijdens het diner maak je kennis met de rest van de groep en krijg je informatie over de rest van de week.

Dag 2 t/m 6 – Stranden en boomgaarden

Tijdens de Argan trektocht verken je het gebied rond Essaouira. Je rijdt zo’n 5 uur per dag. Het tempo is afhankelijk van het terrein maar er zijn genoeg mogelijkheden voor een flinke galop. Vanuit het winderige Essaouira rijd je naar het strand. Je rijdt over zandduinen en steekt rivieren over. Je rijdt door de boomgaarden vol Argan bomen, olijfbomen en oleanders. Tijdens de tocht breng je een bezoek aan ruïnes uit de Portugese tijd en een argan olie fabriek die door Berber vrouwen wordt gerund. ‘s Avonds geniet je van heerlijk traditionele maaltijden in het kamp.

Dag 7 – Terug naar Essaouira

Tijdens de laatste dag van de trektocht rijd je langs de kust. Je verkent vissersdorpjes, rijd door de duinen en over indrukwekkende kliffen. Rond lunchtijd kom je aan bij de ranch. ‘s Middags heb je tijd om op zoek te gaan naar souvenirs in het sfeervolle Essaouira of om bij te komen in de Turkse baden (niet inbegrepen). Je overnacht in een hotel.

Dag 8 – Afscheid

Helaas is je ruitervakantie alweer voorbij. Je neemt afscheid van het team en de rest van de groep. Na het ontbijt wordt je naar het vliegveld gebracht voor de reis naar huis.

* het programma kan worden aangepast afhankelijk van het weer en andere onverwachte omstandigheden.

De paarden

De ranch heeft een kudde van 28 paarden. Het zijn allemaal volbloed Berber Arabieren. Het zijn sterke en vriendelijke paarden die gewend zijn aan lange ritten. Ze zijn goed getraind en er is voor iedereen een paard dat bij zijn of haar niveau past. Er is een ruime variatie aan zadels, van Engels tot speciale trail zadels.

Accommodatie

De eerste en laatste nacht van de trektocht breng je door in een hotel. Je slaapt in comfortabele kamers met eigen badkamer. Het hotel heeft een gezellig restaurant en een gezamenlijk ruimte waar je bij kunt komen van je reis.

Tijdens de trektocht overnacht je samen met de rest van de groep in een grote tent. Als je liever wat meer privacy hebt kun je ook kiezen voor een tweepersoons iglo tent.

Het kamp heeft een douche met warm water die in een tent hangt. Er is een chemisch toilet. De traditionele Marokkaanse maaltijden worden bereid door de chef en vegetarisch eten is mogelijk.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 90 kg

Groepsgrootte: minimaal 3, maximaal 10 ruiters

Leeftijd: vraag ons naar de mogelijkheden voor jonge ruiters.

Transferpunt: vliegveld Marrakech of Essaouira

Let op: er zijn vaste tijden voor de transfer, boek een vlucht die voor 14 uur land op de eerste dag.

Bagage: op deze reis wordt gevraagd je eigen slaapzak mee te nemen, matten om op te slapen zijn aanwezig.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters.

Let op: in het kamp heb je geen elektriciteit.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.