fbpx

Je bekijkt de reis:Bergen en kusttocht Ierland

Boek direct

Wat ga je doen

Op deze paardrijvakantie ga je iedere dag in een andere omgeving rijden en wordt je na de ritten teruggebracht naar het guesthouse in Westport. Je ziet dus evenveel als op een trektocht maar je hoeft niet iedere dag je spullen in te pakken en hebt het gemak van een standplaatsvakantie. Vanuit de stal worden al sinds 1995 prachtige ritten gemaakt door de ruige bergen en over de uitgestrekte stranden van West-Ierland. Het terrein is erg afwisselend, van klimmen door de heuvels tot galopperen over het strand. De ervaren gids doet er alles aan om je een fantastische reis te bezorgen!

Bergen en kusttocht Ierland

  • Bijzondere natuur
  • Geen buitenrijervaring nodig
  • Kleine groepen
  • Strandritten
Inbegrepen: transfer vanaf het trein/busstation van Westport, 6 of vier nachten accommodatie, ontbijt, lunch, koffie, thee, sap en water, paardrijden volgens programma, Engelstalige begeleiding.
Niet inbegrepen: vlucht, vervoer met bus of trein, overige drankjes, diner, fooien.
Let op: voor niet-ruiters is de lunch niet inbegrepen.
Vanaf:
€ 1995,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst in Westport check je in bij het guesthouse. Daarna kun je op eigen gelegenheid dineren in één van de restaurants of pubs in de stad.

Dag 2 – De eerste rit

Na het ontbijt in het hotel word je naar de stallen gebracht. Daar maak je kennis met het team en de paarden. Je krijgt een paard aangewezen en maakt je paard klaar. Je start met een les in de bak om aan je paard te wennen. Daarna worden de ruiters en paarden met de auto naar het startpunt van de trektocht gebracht. Je rijdt door verschillende Ierse dorpen en stopt voor een picknick aan het Knappagh meer. Daarna rijd je via Drumhill terug naar het startpunt in Aughagower. Als je wilt is er tijd om de ruïnes van het 7e eeuwse klooster te bezoeken. Daarna wordt je teruggebracht naar Westport.

Dag 3 – Flink galopperen

De route van vandaag begint in Culeen waar de paarden al klaar staan. Je rijdt naar het westen, over paden door de weilanden en moerasgebieden. Het terrein is erg geschikt om flink te galopperen! Je stopt voor de picknick lunch bij het veenmoeras. Hier kun je zien hoe het veen gewonnen wordt. Daarna steek je de rivier over en rijd je terug naar Culeen. Je wordt met de auto naar Westport teruggebracht.

Dag 4 – Paarden en piraten

De volgende rit gaat van Formoyle naar het strand van Carrowniskey. Je rijdt door een bergpas naar de rivier. Onderweg kom je langs een prehistorische begraafplaats die typisch is voor dit gebied. Je rijdt verder richting het strand. In de verte kun je Clare Island zien liggen. Dit was in de 16e eeuw de woonplaats van de beroemdste Piraten koningin van Ierland. Op het strand ga je natuurlijk lekker galopperen!

Dag 5 – Heilige berg

Na het ontbijt wordt je naar de paarden gebracht voor het volgende deel van de rit. Vandaag begin je in Cloona, net buiten Westport en rijd je naar het oosten. Je rijdt langs Croagh Patrick, de heilige berg van Ierland die al meer dan 3000 jaar vereerd wordt. Vanaf de berg heb je een prachtig uitzicht op de baai. Je stopt voor een picknick lunch bij de ruïnes van een oude boerderij. Daarna ga je verder naar Teevnacroagha en Brackloon en terug naar Cloona. Je volgt de paden die de heilige Patrick bewandelde, hij is de beschermheilige van Ierland. Volgens de verhalen zou de heilige Patrick in 441 veertig dagen op de heilige berg doorgebracht hebben. Hij heeft toen ook alle slangen uit dit gebied verdreven!

Let op: als je een verblijf van 5 dagen boekt ga je vandaag niet meer rijden maar is je paardrijvakantie na het ontbijt afgelopen.

Dag 6 – Strandritten

Op de laatste rijdag ga je naar Doughmakeon waar je het strand opgaat. Daarna steek je de rivier over naar een ander prachtig strand. Hier kun je lekker galopperen! Je luncht naast de Capper brug, een brug met ‘ogen’. Daarna rijd je weer richting het strand. Onderweg zie je veel grote prehistorische stenen, die werden door druïden vereerd in hun rituelen. Na een laatste galop op het strand neem je afscheid van je paard en ga je eten in Westport.

Dag 7 – Afscheid

Helaas is je ruitervakantie alweer voorbij, na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen en ga je weer naar huis.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden, het getij en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

Je rijdt op goed getrainde, betrouwbare Ierse sportpaarden, Tinkers, Cobs, Connemara pony’s en kruisingen van deze rassen. Padraic, de gids, besteed veel aandacht aan het matchen van het juiste paard aan de juiste ruiter. Je begint altijd met een les in de bak zodat je aan je paard kunt wennen of eventueel kunt ruilen van paard.

De meeste paarden zijn op het bedrijf opgegroeid en opgeleid. Ze zijn gewend aan het ruige terrein en hebben een goed uithoudingsvermogen. Vanwege het ruige terrein wordt er veel gestapt. Op bepaalde routes kun je stukjes galopperen maar op twee dagen wordt er alleen gedraafd. Er zijn twee dagen dat je een stuk rengalop kunt doen.

Je rijdt met Engelse zadels. Je mag zelf meehelpen met het poetsen en opzadelen van je paard, met hulp van Padraic en zijn team. Elk zadel heeft een ‘seat saver’ zodat je comfortabel kunt zitten. Iedere ruiter krijgt zadeltassen om kleine spullen in mee te nemen. Iedere dag rijdt je ongeveer vier uur, met halverwege een korte pauze voor de lunch.

Je rijdt iedere dag in een ander gebied. De paarden worden met de trailer naar het startpunt van de routes gebracht en jij gaat er met de auto naar toe. Hierdoor ben je niet beperkt tot de routes rond de stal maar kun je een groot deel van de regio zien, van de heuvels tot het strand!

Accommodatie

Je verblijft in een guesthouse in of nabij Westport. In welk guesthouse je verblijft is afhankelijk van de beschikbaarheid, het kan ook voorkomen dat andere ruiters uit de groep ergens anders logeren. Je verblijft wel altijd op dezelfde plek als de rest van je reisgezelschap. De guesthouses die gekozen worden zijn allemaal kleine, gezellige plekken die soms al decennia lang door dezelfde familie gerund worden.

Sommige accommodaties zijn authentieke gebouwen, andere zijn moderner. Alle kamers zijn netjes en hebben een eigen badkamer. Je ontbijt in het guesthouse en kunt kiezen uit verschillende opties zoals een traditioneel Iers ontbijt met spek, ei en bonen of een continentaal ontbijt met toast en yoghurt. Je kunt ook andere dingen bestellen, zoals pannenkoeken. Het ontbijt is erg uitgebreid.

De lunch is een simpele picknick tijdens de trail en bestaat uit een broodje, fruit, een mueslireep en water. Je maakt een korte stop voor de lunch, meestal ongeveer 30 minuten, en houd je paard vast. Er zijn onderweg namelijk geen plekken waar de paarden vastgezet kunnen worden.

Er kan rekening gehouden worden met allergieën en vegetarisch eten is natuurlijk mogelijk! Het diner is niet inbegrepen maar in Westport zijn verschillende goede restaurants en pubs waar voor iedereen wel wat te vinden is! Zo kun je verschillende restaurants proberen. Westport is een gezellig stadje om rond te kijken.

Praktische informatie

Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 8 ruiters.

Bij groepen van meer dan vier ruiters of bij verschillende niveaus gaat er een tweede gids mee.

Gewichtslimiet: 90 kg

Niveau: gevorderd en vergevorderd. Je moet de stap, draf en galop goed beheersen maar je hoeft niet beslist buitenrijervaring te hebben.

Leeftijd: kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom als ze voldoende rijervaring hebben (t/m 17 jaar onder begeleiding van een volwassene).

Bagage: een cap en schoenen met een hak zijn verplicht vanwege de verzekering.

Dichtstbijzijnde vliegveld: West Airport Knock

Alternatief vliegveld: Shannon of Dublin

Transferpunt: trein- of busstation Westport.

Vervoer: je kunt met het openbaar vervoer of een taxi naar Westport reizen. Er gaat een rechtstreekse trein vanuit Dublin en een bus vanuit Knock of Shannon.

Leuk: ook niet-ruiters hoeven zicht niet te vervelen. In de omgeving van Westport kun je kano varen, kayakken, surfen, snorkelen, zeilen, golven, fietsen, wandelen, zwemmen of de lokale musea en bezienswaardigheden bekijken. Hiervoor raden we een huurauto aan. Ruiters zijn rond 15-15.30u terug in het guesthouse.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.