fbpx

Je bekijkt de reis:Bergen van Montenegro Trektocht

Boek direct

Wat ga je doen

Montenegro is een perfecte bestemming voor een paardrijvakantie: het land heeft vijf nationale parken! Je kunt hier eindeloos rijden zonder andere mensen tegen te komen. Op deze trektocht rijd je door de bergen in het noorden van het land. Op sterke Balkan paarden klim je naar de mooiste uitzichtpunten. Je rijdt door de bossen en langs bergmeren, het landschap is hier prachtig. Je maakt kennis met lokale families die je alles vertellen over hun tradities en manier van leven. Cultuur is een belangrijk aspect van deze reis, je ziet het echte Montenegro! Je overnacht in hotels, hutten en bij lokale families. Als je wilt kun je ook kamperen met je paard!

Inbegrepen: vliegveldtransfers, accommodatie, alle maaltijden, koffie, thee, melk en water tijdens de maaltijden, welkomstdrankje, toegang voor het nationale park.
Niet inbegrepen: vluchten, fooien, alcoholische drankjes, raften.

Bergen van Montenegro Trektocht

  • Fijne paarden
  • Logeren bij lokale bevolking
  • Raften
  • Bijzondere natuur
Vanaf:
€ 1395,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst op het vliegveld in Podgorica wordt je opgehaald door de gids en naar de eerste accommodatie gebracht (ongeveer 2,5 uur rijden). Je krijgt een kamer aangewezen en bespreekt de plannen voor de week. ‘s Avonds staat er een heerlijke maaltijd voor je klaar, gemaakt met verse lokale ingrediënten.

Dag 2 – De eerste rit

Na een heerlijk ontbijt maak je kennis met de paarden. Je krijgt een paard aangewezen voor de rest van de week. De eerste rit gaat over een plateau in de bergen. Onderweg kom je langs verschillende meren. Je ziet direct hoe mooi en ruig de natuur hier is! Na de rit ga je terug naar het hotel voor het diner.

Dag 3 – Meer van Zminjic

Na het ontbijt maak je je paard klaar voor vertrek. De rit van vandaag gaat naar het meer van Zminjic. Onderweg stop je voor een picknick lunch. ‘s Middags rijd je verder door de heuvels naar de eindbestemming voor vannacht. Je slaapt in tenten of je logeert bij een lokale familie.

Dag 4 – Meer van Zabojski

Vandaag staat er weer een mooie rit op het programma. Je gaat naar het meer van Zabojski. Onderweg rijd je door de bossen en door groene valleien. Waar het terrein het toelaat ga je een stukje galopperen. Je slaapt vannacht in tenten of in een berghut.

Dag 5 – Raften

Hopelijk ben je goed uitgerust want er staat een bijzondere excursie gepland. Na het ontbijt wordt je met de jeep naar Splavst gebracht (niet inbegrepen). Je gaat hier raften op de river! Als je dit te spannend vindt kun je ook alleen kijken natuurlijk. Na een picknicklunch aan het water wordt je weer naar de paarden gebracht. Je stapt in het zadel voor een mooie buitenrit langs de Rozenkrans kerk. Je slaapt in tenten of bij een lokale familie in het dorp.

Dag 6 – Trebaljevo

De rit van vandaag brengt je nar Trebaljevo. Onderweg heb je een prachtig uitzicht op de bergen. Af en toe moet je een stukje klimmen maar op de vlakke stukken kun je lekker galopperen. De paarden blijven in het dorp en jij wordt naar het meer van Biogradsko gebracht. Je logeert hier in bungalows of in een vier-sterren hotel.

Dag 7 – Prachtige uitzichten

Het laatste deel van de trektocht rijd je van Trebaljevo naar Krivo Do. Je rijdt door de Bjelasica bergen, één van de mooiste bergketens van het land. De reis eindigt bij het Ski Centrum van Kolasin op 1450 meter hoogte. Het uitzicht is hier fantastisch! Met de jeep wordt je naar het centrum van Kolasin gebracht waar je in een guesthouse overnacht.

Dag 8 – Afscheid

Na het ontbijt is het helaas alweer tijd om afscheid te nemen en wordt je teruggebracht naar het vliegveld.

* Dit is een voorbeeld programma, het daadwerkelijke programma is afhankelijk van het weer en andere omstandigheden.

De paarden

Tijdens deze reis rijdt je op Balkan paarden. Dit zijn kleine maar sterke paarden die gewend zijn aan het ruige terrein. Ze zijn goed getraind en fijn te rijden. De paarden worden zoveel mogelijk buiten in een kudde gehouden. Je rijdt met westernzadels maar op verzoek zijn er een paar Engelse zadels beschikbaar. Je mag zelf meehelpen met de verzorging en het op- en afzadelen. Iedere ruiter krijgt zadeltassen om water, een camera en andere kleine spullen mee te nemen. Omdat je in de bergen en door rotsachtig terrein rijdt wordt er veel gestapt. Op vlakke stukken kun je stukken galopperen (ongeveer twee keer per dag) maar dit is geen snelle trektocht.

Accommodatie

Tijdens deze ruiterreis verblijf je de eerste twee nachten in een hotel in Zabljak. De laatste twee nachten logeer je in Kolasin. Hier slaap je in bungalows of in een vier-sterren hotel. Je deelt een kamer met twee tot vier medereizigers. De andere nachten logeer je in tenten of in cabins en bij lokale families, afhankelijk van je eigen voorkeur! Als je gaat kamperen is dat altijd in de buurt van een huis waar je het toilet en de douche kunt gebruiken. De traditionele maaltijden worden met verse, lokale ingrediënten bereid. Er kan rekening gehouden worden met speciale dieetwensen. Lunch is een picknick onderweg of je gaat lunchen bij een lokale familie.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 120 kg

Groepsgrootte: minimaal 5, maximaal 15 ruiters. Gemiddelde groepsgrootte is 6-10 ruiters.

Transferpunt: vliegveld Podgorica

Een transfer vanaf het vliegveld van Tirana is ook mogelijk, hiervoor geldt een toeslag. Vraag ons naar de mogelijkheden!

Leeftijd: kinderen vanaf 14 jaar zijn welkom. Ze moeten wel voldoende rijervaring hebben en 4-6 uur in het zadel kunnen zitten.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters.

Let op: soms moet je een stukje naast je paard lopen als het erg steil of rotsachtig is. Dit duurt maximaal 20 minuten.

Excursies: als je wilt raften betaal je dit ter plekke, het kost ongeveer € 15,-

Bagage: een cap is verplicht op deze reis.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.