fbpx

Je bekijkt de reis:Berber Trektocht Marokko

Boek direct

Wat ga je doen

Deze trektocht combineert het beste van Marokko. Je rijdt vier dagen in de bergen en twee dagen op het strand. In een week rijd je door het gebied tussen Agadir en Essaouira. Je gaat door de uitlopers van het Atlas gebergte door kleine Berber dorpjes. Hier lijkt het alsof de tijd stil heeft gestaan. Eenmaal op het strand laat je paard zien hoe hard hij kan met een flinke galop langs de Atlantische oceaan. De eigenaren van het bedrijf noemen dit gebied hun stukje ‘paradijs’ en ze nodigen je graag uit om er met hun van te genieten!

Berber Trektocht Marokko

  • Strandritten
  • Nauwelijks toeristen
  • Traditionele Berber cultuur
  • Hammam en massage
  • Atlas gebergte
Inbegrepen: transfer van en naar het vliegveld, accommodatie, alle maaltijden, Engelstalige begeleiding, paardrijden volgens programma, vervoer van bagage.
Niet inbegrepen: vlucht, drankjes, fooien, hammam en massage.
Vanaf:
€ 850,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst op het vliegveld wordt je opgehaald en naar de accommodatie voor de eerste nacht gebracht. Afhankelijk van je aankomsttijd is dit een hotel of een tent op een mooie kampeerplek. Hier kun je lekker bijkomen van de reis en je voorbereiden op de trektocht.

Dag 2 t/m 6 – De bergen in

Na het ontbijt is het tijd om kennis te maken met je paard voor de week. Na een korte introductie stap je op voor het eerste deel van de trektocht. Je rijdt deze week van Agadir nar Essaouira. Het eerste deel van de route rijd je door een heuvelachtig landschap met argan bomen en cactussen.

Naarmate je hoger de bergen in klimt krijg je een steeds beter uitzicht over de Atlantische Oceaan. Op de top van de heuvels geniet je van rust en prachtige natuur. Je rijdt over oude bergweggetjes naar Berber dorpjes waar mensen nog op traditionele manier leven. De bevolking is enorm gastvrij en leven nog samen met hun dieren.

Het landschap waar je doorheen komt is erg kleurrijk door de vele mineralen in de grond. Je rijdt door groene valleien en langs traditionele markten, de souks, voor je weer bij de Argan bossen aankomt. Nu het terrein wat vlakker wordt gaat het tempo omhoog. Om je heen zie je de landbouwveldjes van de ‘Ida ou Tanane’ stam. Het land wordt hier nog op traditionele manier bewerkt.

Na een paar dagen in de heuvels kom je op het strand uit. Nu is het tijd voor een flinke galop over een verlaten strand, je ziet af en toe alleen wat herders met hun dieren. ‘s Avonds overnacht je in het kamp, wat op de meest bijzondere plekken wordt opgezet. Zo kampeer je op een klif, met een prachtig uitzicht over de oceaan. Je ziet de zon in de zee zakken terwijl je een heerlijke Marokkaanse maaltijd geserveerd krijgt.

Dag 7 – Essaouira

Na een heerlijk ontbijt stap je op je paard voor het laatste deel van de route. Je rijdt wederom over verlaten stranden en langs kleine vissersdorpjes. Je gaat verder langs de steile kliffen naar een breed strand ten zuiden van Essaouira. Na een laatste rengalop keer je terug naar de stallen. Hier is het tijd voor een welverdiende lunch.

Je neemt afscheid van je paard en wordt naar je hotel gebracht. ‘s Middags heb je tijd om Essaouira te verkennen. Loop door de smalle straatjes en bekijk de koopwaar in de souks of bezoek een traditionele hammam en boek een massage om je spieren te belonen na alle uren in het zadel.

Dag 8 – Afscheid

Helaas is je ruitervakantie alweer voorbij. Je neemt afscheid van het team en de rest van de groep. Na het ontbijt wordt je naar het vliegveld gebracht voor de reis naar huis.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

De ranch heeft een kudde van 28 paarden. Het zijn allemaal volbloed Berber Arabieren. Het zijn sterke en vriendelijke paarden die gewend zijn aan lange ritten. Ze zijn goed getraind en er is voor iedereen een paard dat bij zijn of haar niveau past. Er is een ruime variatie aan zadels, van Engels tot speciale trail zadels.

Accommodatie

De eerste en laatste nacht van de trektocht breng je door in een hotel. Je slaapt in comfortabele kamers met eigen badkamer. Het hotel heeft een gezellig restaurant en een gezamenlijk ruimte waar je bij kunt komen van je reis.

Tijdens de trektocht overnacht je samen met de rest van de groep in een grote tent. Als je liever wat meer privacy hebt kun je ook kiezen voor een tweepersoons iglo tent.

Het kamp heeft een douche met warm water die in een tent hangt. Er is een chemisch toilet. De traditionele Marokkaanse maaltijden worden bereid door de chef en vegetarisch eten is mogelijk.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 90 kg

Groepsgrootte: minimaal 3, maximaal 10 ruiters

Leeftijd: vraag ons naar de mogelijkheden voor jonge ruiters.

Transferpunt: vliegveld Marrakech

Let op: er zijn vaste tijden voor de transfer, boek een vlucht die voor 14 uur land op de eerste dag.

Bagage: op deze reis wordt gevraagd je eigen slaapzak mee te nemen, matten om op te slapen zijn aanwezig. Neem een zachte tas of koffer mee.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.