fbpx

Je bekijkt de reis:Leer rijden op Lusitano’s in Portugal

Boek direct

Wat ga je doen

Een instructieweek in Portugal, op de prachtige Lusitano's waar het land om bekend staat! Dit is de perfecte ruiterreis voor natuurliefhebbers die ook van een beetje comfort houden. Je logeert in een traditioneel berghuis en maakt iedere dag prachtige ritten door één van de mooiste gebieden van Portugal. Je hoeft geen ervaring te hebben, tijdens deze instructieweek leer je rijden. Bovendien ga je direct buitenritten maken, dus geen saaie rondjes in de bak!

Je leert stappen, draven en galopperen in kleine groepjes op goed getrainde Lusitano's. Onderweg maak je kennis met de wilde Garrano paarden, de voorouders van de Amerikaanse Mustang. Je rijdt door groene bergweides, langs watervallen en over eeuwenoude paden. Het gebied heeft een rijke geschiedenis die je terugziet in de bijzondere kastelen en monumenten. Naast de ritten heb je genoeg tijd om te ontspannen of te wandelen in de omgeving.
€175 korting

Leer rijden op Lusitano’s in Portugal

  • Wilde paarden zien
  • Leer Paardrijden
  • Ontspannen sfeer
  • Yoga en meditatie les
Inbegrepen: transfers van en naar het vliegveld, accommodatie in het sfeervolle berghuis, alle maaltijden en wijn tijdens de maaltijden, paardrijden volgens programma, Engelstalige gids.
Niet inbegrepen: vluchten, fooien, extra activiteiten.
Vanaf:
€ 1760,- € 1500,-
-- Korting geldig op reizen in november en december --
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst op het vliegveld wordt je opgehaald en naar het berghuis gebracht waar je de rest van de week zult doorbrengen. Het is ongeveer twee uur rijden. Tijdens het diner maak je kennis met de rest van de groep en wordt het plan voor de rest van de week besproken.

Dag 2 – De eerste rit

Na het ontbijt maak je kennis met de paarden en krijg je een paard toegewezen voor je ruitervakantie. Je krijgt een uitgebreide uitleg over de veiligheidsregels en het gedrag van de paarden. Tijdens je eerste rit krijg je uitleg over de basis van het paardrijden zoals de zit en het sturen. Na de rit ga je terug naar het guesthouse voor de lunch. ‘s Middags bezoek je het Peneda-Gerês bezoekerscentrum. Hier kom je meer te weten over de regio en de biodiversiteit in dit gebied. Daarna kun je een wandeling maken of bijkomen in de tuin van het guesthouse. Om half negen staat het diner klaar.

Dag 3 – De berg op

Vandaag ga je voor het eerst de berg op. Tijdens deze rit zal er alleen worden gestapt. Onderweg geniet je van de prachtige natuur in dit gebied. Je gaat op zoek naar de kuddes wilde paarden. De Garrano paarden zijn de voorouders van de Amerikaanse Mustangs. Je stopt voor een picknick bij de rivier waarna je een korte wandeling maakt in de bergen. ‘s Avonds heeft Annabel weer een heerlijk diner voor je bereid.

Dag 4 – Draven

Rond tien uur staat Pedro weer klaar om je naar de stallen te brengen. Je poetst en zadelt je paard voor de volgende rit. Vandaag leer je hoe je moet draven! Na de lunch in het guesthouse maak je een prachtige hike op de berg achter het huis. Je loopt tussen de rotsen, door verlaten dorpjes en door het bos. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over het gebied!

Dag 5 – Dagtocht

Na het ontbijt worden de paarden gezadeld voor een dagtocht in de bergen. Je rijdt over de heuvels van Monteiro, in de richting van de winterweides. Het is een bijzonder landschap met grote granieten rotsen verspreid over het terrein. Na een picknick lunch rijd je terug over het ‘transhumance’ pad wat de herders gebruiken om hun kuddes van en naar de zomerweides te brengen. Deze weg werd vroeger eveneens gebruikt als verbinding tussen Spanje en Portugal. Tijdens deze rit kun je je vaardigheden testen en verder oefenen, er worden korte stukjes gedraafd.

Dag 6 – Kasteel

Na het ontbijt wordt je om tien uur weer opgehaald voor een rit. Je poetst en zadelt je paard en rijdt door het dorp naar de heuvels. De route van vandaag gaat door een ander deel van het park langs wilde paarden en koeien. Met een beetje geluk zie je een hert of berggeit. Je wordt teruggebracht naar het guesthouse voor de lunch. Na de lunch in het guesthouse bezoek je de resten van het lokale kasteel. Het is een flinke klim naar de top maar het uitzicht is het zeker waard! Als het goed weer is kun je hierna een duik nemen in de Laboreiro rivier. Om half negen ga je dineren.

Dag 7 – In galop

Vandaag ga je weer een langere tocht maken. Tijdens deze rit kun je het draven verder oefenen en misschien ook kleine stukjes galopperen. Je stopt voor een heerlijke picknick lunch in de bergen. Na de lunch ga je een stuk wandelen in de bergen en ga je op zoek naar de wilde Garrano paarden. Helaas was dit de laatste rit van je vakantie, maar het programma is nog niet afgelopen. Annabel is een gediplomeerde yoga instructeur en je kunt meedoen met een yoga en meditatieles in de tuin.

Dag 8 – Afscheid

De laatste dag is alweer aangebroken. Je wordt naar het vliegveld gebracht met hopelijk veel mooie herinnering aan deze prachtige reis.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

Je rijdt op de prachtige Lusitano paarden waar Portugal om bekend staat. De Lusitano is dapper, behendig en mensgericht. Daarnaast zijn er een aantal Garrano paarden die afstammen van de wilde paarden in dit gebied. De paarden zijn goed getraind en betrouwbaar. De kudde loopt vrij rond in de bergen. Er zijn paarden voor ruiters van ieder niveau dus er is altijd een paard dat bij jou past! Er wordt gereden met Engelse zadels.

Je rijdt door het Peneda-Gerês National Park met dichte bossen, steile kliffen en heldere rivieren. Het is het enige nationale park van Portugal. Soms moet je een stukje naast je paard lopen als het terrein erg rotsachtig is. Dit is geen super snelle paardrijvakantie. Omdat je in de bergen rijdt wordt er veel gestapt, af en toe ga je op vlakke stukken galopperen.

Accommodatie

Tijdens je vakantie verblijf je in het sfeervolle berghuis van de familie. Het is recentelijk verbouwd maar ingericht in een traditionele stijl. Het huis heeft een gezamenlijke woonkamer, een keuken waar je yoghurt, brood, kaas en fruit kunt pakken en er is wifi. De slaapkamers hebben een eigen badkamer, bij één van de kamers is de badkamer tegenover de slaapkamer.

Het huis ligt in een groene oase in één van de mooiste gebieden van Portugal. Het is de perfecte plek om tot rust te komen na de rit. Daarnaast is er een rivier op vijf minuten lopen van het huis waar je met warm weer kunt zwemmen. Er worden uitgebreide lunches en diners bereid. Er kan rekening gehouden worden met speciale dieetwensen. De stallen liggen op ongeveer 10 minuten rijden van het huis.

Praktische informatie

Groepsgrootte: minimaal 1, maximaal 6 ruiters

Gewichtslimiet: 90 kg

Minimumleeftijd: 16 jaar

Transferpunt: vliegveld Porto

Let op: er zijn vaste tijden voor de transfer. Houd er bij het boeken van je vluchten rekening mee dat je voor 14.30 uur aankomt op dag 1 en na 12 uur vertrekt op dag 8. Het is ongeveer twee uur rijden.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor beginners. Je hoeft niet eerder paardgereden te hebben. Het tempo van de ritten wordt aangepast aan het niveau van de ruiters.

Leuk: Tijdens je ruitervakantie kun je een meditatie en yoga les volgen om helemaal te ontspannen. 

Let op: tijdens deze vakantie zorg je zelf voor je paard, je poetst en zadelt zelf op.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.