fbpx

Je bekijkt de reis:Toesjeti Trektocht Georgië

Boek direct

Wat ga je doen

Deze trektocht neemt je mee door het noordoosten van de Kaukasus, de Toesjeti. De enige manier om in het gebied rond te reizen is te paard. Je rijdt over hoge bergen met prachtige uitzichten, langs heldere beekjes en door traditionele dorpjes. De bevolking leeft hier nog op traditionele wijze. Dit is een reis voor avontuurlijke ruiters die geen luxe faciliteiten willen maar wel een onvergetelijke ervaring.

Er zijn drie varianten op deze tocht: de Toesjeti Trektocht, Wild Toesjeti en de Transhumance. De Transhumance vindt plaats in de herfst. In de winter is het erg koud en zwaar om in de bergen te leven. Slechts enkele mensen blijven hier in de winter. Na een trektocht door het prachtige gebied help je mee om de rest van de kudde bij elkaar te drijven en breng je de paarden vanuit de bergen terug naar de vallei.

De Wild Toesjeti is twee dagen langer dan de Toesjeti trektocht. Je hebt dus nog meer tijd om dit prachtige gebied te verkennen. Bovendien rijd je in een aantal zeer afgelegen gebieden waar nauwelijks mensen komen.

Inbegrepen: accommodatie in hotel, guesthouse, traditionele huisjes en tent, alle maaltijden en drankjes tijdens de trektocht, diner in Tbilisi (exclusief alcoholische drankjes), transfer van en naar Tbilisi.
Niet inbegrepen: internationale vluchten, visa's, fooien.

Toesjeti Trektocht Georgië

  • Nauwelijks toeristen
  • Avontuurlijke reis
  • Kamperen met je paard
  • Veel excursies
  • Kuddes opdrijven
  • Bijzondere cultuur
Vanaf:
€ 1790,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst in Tbilisi wordt je naar je hotel gebracht. Bij het diner ontmoet je de rest van de groep en bespreek je het programma voor de rest van je ruitervakantie.

Dag 2 – Roadtrip

Na het ontbijt stap je in de auto voor de reis naar de Toesjeti. Het is een flinke afstand en daarom wordt het in twee dagen gedaan. Zo heb je onderweg tijd om bezienswaardigheden onderweg te bezoeken. De eerste stop van vandaag is Shumta. Hier bezoek je een kerk en nonnenklooster met prachtige fresco’s op het plafond. Vervolgens rijd je verder naar Telavi waar je zelf rond kunt kijken, een aanrader is de lokale markt en het fort van de laatste koning van het gebied. Na de lunch bezoek je Tsinandali, een dorp dat bekend staat om zijn wijnen. De laatste stop van vandaag is Gremi. Gremi was een belangrijke handelsplaats ten tijde van de zijderoute. Je eindigt de dag in Laliskhuri waar je dineert bij een lokale Toesj familie.

Dag 3 – Tradities

Na het ontbijt gaat de reis naar de Toesjeti regio verder. De weg waar je overheen rijdt is de enige route naar het gebied en werd na de tweede wereldoorlog aangelegd. Je rijdt door traditionele dorpjes en geniet van prachtige uitzichten. Na Dotchu ga je te paard verder, het gebied waar je gaat rijden is niet toegankelijk voor auto’s. Je rijdt naar Gogrulta, een dorpje op de top van een berg met een prachtig uitzicht. Je overnacht in een traditioneel huis, weinig comfort maar wel heel erg authentiek.

Dag 4 – Verloren dorpjes

De route van vandaag is afhankelijk van het weer en het niveau en de wensen van de ruiters. Een van de paden leidt langs de ‘verloren dorpjes’, de andere route loopt door een bergpas. Het pad door de bergpas kan vrij lastig zijn met veel stukken die te voet moeten worden gedaan. Maar het uitzicht over de vallei is het zeker waard! Je overnacht wederom in een traditioneel huis in een klein dorpje.

Dag 5 – Door de vallei

Na het ontbijt stap je op je paard voor het volgende stuk van de reis. Je rijdt vandaag naar het dorpje Iliurta waar je een prachtig uitzicht hebt over de Gometsari vallei. ‘s Middags rijd je verder naar Koklata waar je overnacht in tenten.

Dag 6 – Verder de bergen in

Vandaag beklim je de Naraicho bergpas. Onderweg kom je langs een dorpje waar nog slechts twee huizen bewoond zijn. Veel mensen zijn na aanleg van de weg uit het gebied vertrokken. Je stijgt vandaag naar bijna 3000m hoogte. Je overnacht in tenten met uitzicht over de vallei.

Dag 7 – Het fort

Na het ontbijt worden de paarden gezadeld om de bergkam verder te verkennen. Je hebt een prachtig uitzicht over de Pirikiti vallei. In de middag daal je af naar Omalo waar je een bezoek brengt aan een fort. Je overnacht in tenten.

Dag 8 – Volle galop!

Vandaag rijd je door traditionele dorpjes en over bergpassen. Aan het eind van de dag kom je aan in Gogrulta. Vandaag zijn er redelijk wat mogelijkheden om te draven en galopperen.

Dag 9 – De Sovjet periode

Vandaag rijdt je terug naar Dutcha, waar je afscheid neemt van de paarden. Je wordt met de auto terug gebracht naar Laliskhuri waar je aan het eind van de middag aankomt. Als er nog tijd over is bezoek je Alaverdi. Een kathedraal uit de 6e eeuw, gebouwd in regionale stijl. Tijdens de periode van de Sovjet Unie was dit de hoogste kathedraal. Je overnacht in een guesthouse.

Dag 10 – Tbilisi

Na het ontbijt rijd je terug naar Tbilisi. Rond het begin van de middag kom je in Tbilisi aan. De rest van de dag heb je tijd om de stad te verkennen. Hoogtepunt van Tbilisi is de oude stad met kleine straatjes, gezellige barretjes en bijzondere architectuur. Maar ook de vele musea en de botanische tuin zijn een bezoek waard.

Dag 11 – Afscheid

Helaas is je ruitervakantie alweer voorbij. Na het ontbijt word je naar het vliegveld gebracht voor de reis naar huis. Of misschien ga je nog verder reizen in de regio.

* het programma is afhankelijk van het weer en andere omstandigheden en kan altijd worden aangepast.

Wild Toesjeti en Transhumance

De Wild Toesjeti Trektocht duurt 13 dagen, je gaat twee dagen langer het gebied te paard verkennen en rijdt door nog meer adembenemende landschappen.

De Transhumance tocht duurt 12 dagen, je maakt eerst een trektocht door de Toesjeti, vervolgens zijn er twee dagen uitgetrokken om de paarden vanuit de bergen naar de vallei te drijven.

De paarden

De paarden die voor deze ruiterreis gebruikt worden zijn kruisingen van lokale bergrassen. Het zijn rustige paarden die gewend zijn aan het ruige terrein. Ze zijn niet erg groot maar wel sterk. Er wordt gereden met lokale zadels. De zadels zijn comfortabel en gemaakt voor lange tochten. De paarden worden in western stijl aan een lange teugel gereden. Het grootste deel van de trektocht wordt in een laag tempo gereden. Vanwege de hoogteverschillen en de ondergrond kan er weinig in galop gereden worden. Afdalingen worden altijd te voet gedaan, je moet dus een goede wandelconditie hebben.

Accommodatie

De eerste en laatste nacht van je ruitervakantie verblijf je in een 3-sterrenhotel in Tbilisi. De comfortabele kamers hebben een eigen badkamer. In Laliskhuri verblijf je in een guesthouse en in de Toesj dorpjes slaap je in traditionele huisjes. De rest van de trektocht verblijf je in twee-persoons tenten. Daarnaast wordt er een grote tent opgezet die als gezamenlijke ruimte dient. Tijdens het kamperen zijn er geen douches, je kunt je af en toe wassen in rivieren. Elke dag worden er traditionele Georgische maaltijden gekookt. De ingrediënten zijn vers en lokaal geproduceerd.

Praktische informatie

Groepsgrootte: minimaal 3, maximaal 8 ruiters

Transferpunt: vliegveld Tbilisi

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde beginners, gevorderde en vergevorderde ruiters.

Bagage: voor deze trektocht moet je zelf een slaapzak en slaapmat meenemen. Daarnaast worden er ook stukken gelopen (alleen bergaf) dus moet je goede wandelschoenen dragen (geen rijlaarzen!).

Let op: tijdens de trektocht is er nauwelijks bereik voor telefoons

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.