fbpx

Je bekijkt de reis:Avontuur in de Outback Australië

Boek direct

Wat ga je doen

Deze ruitervakantie is perfect voor avontuurlijke ruiters die geen luxe nodig hebben. Je rijdt diep de bergen in, over paadjes die al eeuwenlang gebruikt worden. Je overnacht in hutten of tenten en de maaltijden worden boven het kampvuur gekookt. Tijdens dit avontuur in de outback wordt alle bagage op pakpaarden meegenomen. Je voelt je een echte cowboy, samen met je paard, midden in de natuur. Er zijn nauwelijks wegen aangelegd in dit gebied en je komt nergens andere toeristen tegen. Het landschap is erg afwisselend, van bossen en rivieren tot hoge bergen en rotsachtige ravijnen. Je bent even helemaal weg van je drukke, dagelijkse leven.

Avontuur in de Outback Australië

  • Geen toeristen
  • Bijzondere natuur
  • Kamperen met je paard
  • Nationale parken
Inbegrepen: transfer van en naar het vliegveld, accommodatie, drankjes en maaltijden tijdens je verblijf, paardrijden volgens programma, Engelstalige begeleiding.
Niet inbegrepen: internationale vluchten, fooien, visum.
Vanaf:
€ 1560,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst op het lokale vliegveld wordt je opgehaald en naar de ranch gebracht. Hier maak je kennis met de familie en de rest van de groep. Tijdens het diner bespreek je het programma voor de rest van de week.

Dag 2 – De eerste rit

Na het ontbijt maak je kennis met je paard voor de week. Je krijgt een introductie op de manier van rijden en de bagage wordt gecheckt. Vervolgens stap je op je paard voor het eerste deel van de trektocht. Je rijdt door een afwisselend berglandschap waar je geniet van prachtige uitzichten. Je doet het rustig aan zodat je aan je paard kunt wennen. ‘s Avonds wordt het kamp opgezet op een bijzondere locatie.

Dag 3 t/m 5 – De bergen in

Langzaam klim je steeds hoger de bergen in. Je rijdt langs rivieren, door ravijnen en door valleien. Onderweg kom je berghutten tegen die nog niet zo lang geleden gebruikt werden als vee naar hogere weides werd gebracht. Je rijdt over paadjes die al eeuwenlang gebruikt worden, eerst door de Aboriginals en later door veehoeders. Ook goudzoekers en avonturiers trokken door dit gebied. Onderweg heb je een prachtig uitzicht over de omringende bergen en valleien. In dit gebied leven ook de brumby’s, de wilde paarden van Australië. In het grootste deel van dit gebied zijn geen wegen aangelegd en deze expeditie met pakpaarden is een traditionele manier om deze ‘wildernis’ te verkennen.

Dag 6 – Terug naar de ranch

De laatste rijdag is aangebroken, na het ontbijt wordt alle spullen op de paarden geladen. Je daalt steeds verder af en geniet een laatste keer van deze indrukwekkende omgeving voor je terugkeert naar de ranch waar er een warme douche op je wacht. Tijdens het diner kijk je samen met de rest van de groep terug op een onvergetelijke paardrijvakantie!

Dag 7 – Afscheid

Helaas is je ruitervakantie alweer voorbij. Na het ontbijt wordt je naar het vliegveld gebracht voor de reis naar huis.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

De paarden waar je tijdens de trektocht op rijdt zijn bergpaarden die door de familie zelf gefokt zijn. Het zijn kruisingen van rassen die ook voor ranchwerk worden gebruikt, zoals de Australische quarter horse. Ze zijn gewend aan het ruige terrein en er is voor ieder ruiter een paard dat past bij zijn of haar niveau en wensen. Je rijdt door een berglandschap met prachtige uitzichten. Vanwege de beklimmingen en afdalingen wordt er veel gestapt maar er zijn ook voldoende mogelijkheden voor een flinke galop. Er wordt gereden met Australische trail zadels die ook op lange afstanden comfortabel zitten. Je rijdt aan een losse teugel.

Accommodatie

De eerste en laatste nacht van je paardrijvakantie verblijf je op de ranch. De kamers hebben een eigen badkamer en veranda met uitzicht op de bergen. Het is niet mogelijk om een éénpersoonskamer aan te vragen. Tijdens de trektocht slaap je in berghutten en tenten. Deze expeditie met pakpaarden is de traditionele manier van ‘reizen’ in dit hooggebied. Onderweg overnacht je in tenten en hutten en zijn er geen mogelijkheden om een douche te nemen (behalve in een rivier). De maaltijden worden klaargemaakt bij het vuur. De locaties waar je overnacht zijn allemaal uitgekozen op hun prachtige ligging midden in de natuur.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 95 kg 

Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 12 ruiters

Leeftijd: deze reis is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Transferpunt: vliegveld Albury

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde beginners, gevorderde en vergevorderde ruiters.

Let op: tijdens de trektocht heb je niet overal bereik met je telefoon.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.