fbpx

Je bekijkt de reis:Korte Break in Thüringen,Duitsland

Boek direct

Wat ga je doen

Rijd door de prachtige natuur van Thüringen op deze bijzondere paardrijvakantie. Op goedgetrainde Andalusiërs rijd je over de heuvels, door de bossen en steek je rivieren en meertjes over. Dit is de perfecte plek voor een paardrijvakantie: je kunt urenlang rondrijden in dit prachtige gebied. De paarden blijven iedere dag op het eindpunt van de dag staan, zodat je de volgende dag vanaf daar weer verder kunt rijden. Jij wordt met een busje teruggebracht naar het hotel. Eigenlijk is dit dus een soort trektocht, zonder dat je iedere dag je koffer in hoeft te pakken. Je verblijft in een comfortabel hotel. Op een aantal vertrekdata logeer je een nachtje op een andere locatie.

Korte Break in Thüringen,Duitsland

  • Mooie natuur
  • Andalusiërs rijden
  • Kleine groepjes
  • Met auto bereikbaar
Inbegrepen: transfer van en naar treinstation Triptis, accommodatie, volpension vanaf de lunch op dag 1 t/m de lunch op dag 4, frisdrank bij de picknick lunches, paardrijden volgens programma, Engelstalige begeleiding.
Niet inbegrepen: vervoer naar Duitsland, drankjes (behalve frisdrank tijdens picknick), excursies.
Vanaf:
€ 889,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Je reis begint!

Het programma begint om 12 uur. Na aankomst op de stal begin je met een picknicklunch. De gids vraagt je naar je wensen en rijervaring en kiest een paard voor je uit. Daarna stap je in het zadel voor de eerste rit. Je rijdt over de heuvels, door de bossen en langs meren. Tijdens deze rit kun je goed aan je paard wennen. Daarna ga je terug naar de stal en is het tijd voor het diner. Je zit ongeveer drie uur in het zadel.

Dag 2 – Meren en plassen

Na het ontbijt stap je op je paard voor de volgende rit. Je rijdt door een prachtig natuurgebied vol meren en plassen. Met warm weer ga rijd je met je paard even het water in om af te koelen! Je stopt onderweg voor een picknicklunch. Daarna ga je verder naar het Thüringer Schiefergebirge, een gebied met veel leisteen rotsen. Hier komen bijzondere dieren en planten voor. Je logeert vannacht in een hotel. Vandaag ben je ongeveer 4-6 uur aan het rijden.

Dag 3 – Hemelvijver

Vandaag rijd je nog verder het Thüringer Schiefergebirge in. Dit gebied wordt in het Duits de ‘Himmelsteiche’ genoemd. Dat betekent ‘hemelvijver’. Het is een prachtig gebied om te paard te verkennen! De route gaat over afgelegen bospaden en over een hoogvlakte. Je stopt onderweg voor een picknicklunch is een prachtig dal. ’s Middags rijd je door de heuvels terug naar het hotel, je moet veel klimmen en dalen vandaag.

  • Op de data met mini-trektocht logeer je deze nacht in een guesthouse.
Dag 4 – Bratwurst

Vandaag is het alweer tijd voor de laatste rit. Je rijdt het Schiefergebirge uit. Je rijdt terug naar de stal voor een lunch met natuurlijk de beroemde Thüringer Bratwurst. De dag wordt rond 16.00 uur afgesloten.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

Tijdens deze paardrijvakantie rijd je op Andalusiërs. Deze paarden zijn edel, attent en heel sterk. Het zijn behendige paarden, met veel impuls. Daarom zijn ze heel geschikt voor hogeschool dressuur, maar deze eigenschappen maken hen ook tot uitstekende paarden om lange ritten mee te maken. Er wordt gereden met Spaanse zadels. In het begin even aanpassen, maar na enkele uren onderweg ben je helemaal aan het zadel gewend. De paarden worden bitloos gereden met een hackamore. Iedere ruiter heeft zadeltassen voor kleine spullen en picknick lunches.

Accommodatie

Op je ruiterreis verblijf je in een comfortabel hotel met tweepersoonskamers. Op verzoek is het mogelijk een éénpersoonskamer aan te vragen. Alle kamers hebben een eigen badkamer. Op bepaalde vertrekdata maak je een mini-trektocht en overnacht je één nacht in een ander guesthouse in de regio. Je geniet van heerlijke maaltijden bereid met lokale ingrediënten. Het ontbijt is in buffetvorm, lunch is een picknick onderweg en het diner bestaat uit meerdere gangen. Er kan rekening gehouden worden met speciale dieetwensen.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 90 kg. Indien zwaarder: op aanvraag met toeslag van €25,- per dag.

Groepsgrootte: minimaal 3, maximaal 6 ruiters

Leeftijd: deze reis is geschikt voor ruiters vanaf 13 jaar (tot 18 jaar onder begeleiding van een volwassene).

Cap: je kunt eventueel een cap huren op de accommodatie voor €10,-

Transferpunt: treinstation Triptis. Je kunt ook met eigen vervoer naar de stal komen.

Aankomst- en vertrektijd: omdat er op de eerste en laatste dag ook gereden wordt vragen we je om voor 12 uur aan te komen en na 16 uur te vertrekken.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde beginners, gevorderde en vergevorderde ruiters. Je moet kunnen stappen, draven en galopperen.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.