Rijervaring en niveau van de reizen

Bij Centaur Trails bieden we reizen aan voor ruiters van ieder niveau. Sommige reizen zijn niet geschikt voor beginners, bijvoorbeeld omdat er lange afstanden worden afgelegd of er in een hoog tempo wordt gereden. Safari’s in big 5 reservaten zijn alleen geschikt voor gevorderde ruiters omdat er in geval van nood snel gereageerd moet worden en ruiters snel weg moeten kunnen rijden. Standplaatsreizen zijn vaak beter geschikt voor ruiters met minder ervaring. Ranches in bijvoorbeeld de Verenigde Staten of Argentinië hebben paarden voor ruiters van ieder niveau en bieden ook voldoende activiteiten voor niet-ruiters. Hier worden de ritten aangepast aan het niveau van de ruiters en worden vaak ook lessen aangeboden. Dit zijn de ideale vakantie bestemmingen voor het hele gezin of ruiters met een partner die niet wil rijden.

In het informatie overzicht wordt per ruiterreis aangegeven hoeveel ervaring de deelnemers nodig hebben. Hierbij worden een aantal beschrijvingen gebruikt die hieronder verder worden toegelicht:

  • Beginner: deze reis is geschikt voor ruiters van alle niveau’s, van beginner tot ver gevorderd. Deze paardrijvakantie is vaak ook geschikt voor gezinnen of niet-ruiters. Deelnemers hebben geen rijervaring nodig.
  • Gevorderde beginner: deelnemers aan deze reis moeten in ieder geval een paar lessen hebben gehad en de stap, draf en galop redelijk beheersen.
  • Gevorderd: om deel te nemen aan deze ruiterreis moet de ruiter het paard goed kunnen controleren in stap, draf en galop op een buitenrit. De ruiter moet al een paar jaar lessen hebben gehad.
  • Vergevorderd: om deel te nemen aan deze ruiterreis moet de ruiter de gangen goed beheersen op bijna ieder type paard en in lastig terrein.
    Er zullen flinke stukken hard gegaloppeerd worden of je rijdt in een gebied met wilde dieren.

Bij iedere ruiterreis staat aangegeven hoe lang er ongeveer gereden wordt per dag. Als je een ruiterreis bij ons boekt gaan we er van uit dat je fit genoeg bent om deze ritten vol te houden. Je bent zelf verantwoordelijk voor het hebben van de juiste conditie om aan de reis te kunnen deelnemen.