fbpx

Een paardrijvakantie kun je het hele jaar door doen, maar niet alle bestemmingen zijn altijd even leuk. Zo kun je in de winter beter niet de bergen intrekken en is de woestijn in de zomer veel te heet. Ieder kwartaal vertellen we je waar je het komende seizoen het beste naar toe kunt. De zomer komt al snel dichterbij. Dit is de ideale periode om het wat dichter bij huis te zoeken. In heel Europa stijgen de temperaturen en dus hoef je niet ver te vliegen om een prachtige reis te maken.

Rhodos

Rhodos wordt ook wel het zonne-eiland genoemd. Het is niet voor niets één van de meest populaire bestemmingen voor strandvakanties. Ook voor een paardrijvakantie is Rhodos een prachtig eiland. We bieden twee verschillende ruiterreizen aan: een trektocht en een standplaatsvakantie. De gids op deze ritten, en eigenaresse van de westernranch, is enorm gastvrij en heeft een passie voor paarden en Natural Horsemanship. Ze heeft een kleine kudde paarden, je rijdt dus altijd met maximaal 5 andere ruiters. In een comfortabel westernzadel houd je het makkelijk een paar uur vol. Je rijdt door de heuvels en over het strand, ver van de normale toeristen trekpleisters. Behalve lekker weer en mooie natuur is ook cultuur een hoogtepunt van je reis naar Rhodos. Tijdens de ritten bezoek je kloosters, kerken en ruïnes en op de standplaatsvakantie is er genoeg tijd om ook de rest van het eiland te verkennen. Als het warm genoeg is kun je zelfs zwemmen met je paard.

Zwemmen met paard
Zwemmen met je paard op Rhodos

Zweden

Zweden staat in de top 10 van gelukkigste landen ter wereld. Het land is een populaire bestemming voor toeristen maar buiten de grote steden is het eigenlijk nergens druk. Je kunt eindeloos door het fascinerende landschap zwerven. Zweden heeft prachtige bergen en gletsjers, dichte bossen en idyllische dorpjes. Tijdens onze Ratekjokk Trektocht verken je dit landschap op IJslandse paarden en maak je kennis met de levensstijl van de Sami, de rendierherders. Ook in de winter kun je hier bijzondere ritten maken door de sneeuw. Door de golfstroom heeft Zweden een veel milder klimaat dan andere landen in Noord Europa met zonnige zomers en weinig neerslag. Wat voor vakantie je ook wilt, Zweden biedt volop mogelijkheden!

IJslands paard in de bergen van Zweden
Prachtige natuur in Zweden

Ierland

Ierland staat bekend om de kwaliteit van de paarden, een paar van de beste racepaarden ter wereld komen hier vandaan. Het is het thuisland van de sterke Connemara pony die hier eeuwenlang als halfwild paard leefde. Ierland heeft een prachtige kustlijn met ruige kliffen en veel kleine eilandjes. In het binnenland rijd je over glooiende heuvels en door groene velden. Je kunt een trektocht maken waarbij je onderweg in gezellige bed and breakfasts verblijft. Ierland is ook de ideale bestemming voor een instructieweek. Ga bijvoorbeeld crossen op een kasteel of volg dressuur- en springlessen op een gezellige ecolodge van een Nederlands stel. Een aantal keer per jaar bieden we een bijzonder Natural Horsemanship en yoga programma aan. In de zomer is de gemiddelde temperatuur zo’n 20 graden, ideaal om te rijden! Het is de ideale bestemming voor een ruitervakantie ‘in de buurt’ op fijne paarden en in een bijzondere omgeving.

Paard in waterbak
Crossles volgen in Ierland

Georgië

Georgië is zonder twijfel één van de mooiste landen ter wereld. Van groene valleien tot uitgestrekte wijngaarden en eeuwenoude kerkjes met overal een prachtig uitzicht op de bergen. Het Kaukasus gebergte loopt dwars door Georgië en kent meer dan vijftig verschillende volken. De enorm gastvrije bevolking vertelt je graag meer over de bijzondere cultuur van het land. Het is de ideale bestemming voor natuurliefhebbers en ruiters! Op onze Toesjeti trektocht ga je naar een gebied dat alleen te paard bereikbaar is. Je slaapt een paar nachten in guesthouses en bij lokale families maar de rest van je reis ga je kamperen. In het kamp zijn geen faciliteiten dus dit is echt een reis voor avontuurlijke ruiters. Met een temperatuur tussen de 25 en 30 graden zijn de zomers in Georgië erg aangenaam maar het kan er ook regenen. De combinatie van neerslag en fijne temperatuur zorgt ervoor dat het berglandschap zomers prachtig groen is.

Paard in de heuvels
In Georgië kom je geen andere toeristen tegen

Frankrijk

Frankrijk is voor veel mensen de ideale kampeerbestemming, maar het heeft veel meer te bieden. Het land van lavendelvelden en kastelen is de ideale bestemming voor een ruiterreis. Frankrijk heeft een gevarieerd landschap en de paardrijvakanties die je er kunt doen zijn al net zo gevarieerd. We bieden verschillende trektochten aan door heel Frankrijk. Je kunt bijvoorbeeld een reis maken naar de Bordeaux, de wijnstreek van Frankrijk. Ben je een cultuurliefhebber? Ga dan naar de Loire waar meer dan 140 kastelen staan. In de Médoc rijd je door wijngaarden en over het strand. Wat is er beter dan in rengalop langs de Atlantische Oceaan rijden? De Cévennes is één van de mooiste natuurgebieden van Frankrijk, hier rijd je door uitgestrekte heidevelden. De gemiddelde temperatuur is in de zomer zo’n 25 graden. Frankrijk is natuurlijk ook het land van heerlijk eten en van wijn! Alle ingrediënten voor een fantastische rijvakantie.

Paarden voor Kasteel
In de Loire vind je meer dan 140 kastelen

Staat jouw droomreis er niet tussen?

Er zijn nog veel meer mooie reizen die je in de zomer kunt maken, van ver weg tot dichtbij, zon gegarandeerd!

Bekijk alle bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.